Czeglédy Csaba lesz a szombathelyi Derkovits lakótelep önkormányzati képviselőjelöltje

Farkas Bazsi 2019-06-11 18:29:00
Függetlenként indul el. Az összefogás nem indít jelöltet a körzetben, László Győző a lista első helyére került.

Bár a címben, leadben szinte minden fontosat leírtunk, azért egy kicsit még ragozzuk. 

Kedden délután tartott ugyanis sajtótájékoztatót az Éljen Szombathely! Egyesület, amin az MSZP, a DK, a Momentum, az LMP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a V, mint Vas, a Szolidaritás és az Éhen Gyula Baráti Kör tagjai is részt vettek.

Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely! elnöke elmondta, az országnak mutatnak példát ezzel a széles körű összefogással, ami Szombathelyen kialakult.

Nemény András, akit korábban az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltjeként is bemutatak már, megemlékezett Kiss Péterről. "Ma lenne 60 éves Kiss Péter, aki nagyon sokat tett Szombathelyért. Ő volt az az ember, aki egyszer egy nehéz döntési helyzetben azt mondta hogy mindig a nagyobb közösség érdekeit kell nézni." - mondta róla Nemény.

Majd azzal folytatta, hogy a szombathelyiek sokasága gondolja úgy, hogy ez így nem mehet tovább. A változásra szükség van.

"Fontos, hogy mindenhol esélyes jelölt legyen a Fidesszel szemben" - folytatta Nemény, majd nagy bejelentéseket tett:

  • mivel Czeglédy Csaba jelezte, hogy elindulna korábbi körzetében, így az Éljen Szombathely! a Derkovitson nem fog jelöltet állítani, Czeglédy pedig független képviselőjelöltként indul a városrészben
  • az érintett körzetben korábban az időközi választáson László Győző nyert, ő most nem fog egyéni képviselőként indulni, helyette az összefogás szimbólumaként a szövetség listájának első helyén kapott helyet.
  • a Jobbik egyelőre nem vesz részt az összefogásban, de hamarosan csatlakozhatnak
  • Szuhai Viktor, a DK képviselője körzetben nem, de a közös listán indul képviselőjelöltként

Ezután a részt vevő szervezetek képviselői kaptak szót. Horváth Soma az MSZP képviseletében azt mondta, azt szeretnék, ha a bérből élőket képviselve szociális intézkedéseket tudnának hozni a következő ciklusban.

Szuhai Viktor a DK nevében elmondta, hogy elege van Szombathelynek a Fideszből, le szeretnék váltani a jelenlegi vezetést.

Nagy Donát a Momentum Mozgalom helyi elnökeként megjegyezte, hogy a sikeres EP-választás után sokan keresik őket, hogy csatlakoznának hozzájuk. Azt gondolja, hogy el kell felejteni a jobb és bal oldali ellentéteket, a Fidesz ellenében össze kell fogni.

Németh Ákos az LMP vasi elöke azt mondta közös alapokon nyugvó együttműködésről van szó.

Pavelkovits Petra a MKKP helyi elnöke elsőként azt köszönte meg, hogy 2133-ban megnyerték a választásokat. Leszögezte, ők nem pártokkal vagy politikusokkal akarnak összefogni, hanem olyan emberekkel együttműködni, akik valóban változást akarnak és és tesznek is azért, hogy a város egy élhetőbb, szebb és vidámabb legyen. Mondanivalóját azzal egészítette ki, hogy a sarat nem dobálásra szeretnék használni, hanem építkezésre.

Varga Tamás, a V, mint Vas elnöke azt mondta hogy a facebookos csoportban kétezer egymással beszélgető tagjuk van, ez mutatja a civilek erejét. Szertenék, hogy az összefogás győzzön, és Nemény András lenne Szombathely következő polgármestere.

Szabó György a Szolidaritás részéről azt mondta, ők leginkább az utcán politizálnak, és szertetnék az embereket hangját tolmácsolni, akik változást szeretnének.

Végül Kozma Gábor, az Éhen Gyula Baráti Kört képviselve azt tette hozzá, hogy szeretnék, ha újra rangja lenne a civileknek.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.