Senki sem egyeztetett a lakókkal a szombathelyi Rumi úton a csapadékvíz-elvezetés miatt, most van, aki átjáró híd nélkül maradhat

Farkas Bazsi 2019-07-11 10:43:00
Lesz, aki nem fog tudni bejárni a saját ingatlanára.

Korszerűsítik a csapadékvíz-elvezetést a Rumi úton - írja július 3-án megjelent beszámolójában a szombathely.hu. A városi honlap tájékoztatásához fotót is csatoltak, amin Puskás Tivadar és Illés Károly a város fideszes polgármestere alpolgármestere pózol, a háttérben a sárga mellénybe és védősisakba öltözött munkások kezdik meg a melót.

Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Szombathelyen közel 7 kilométeren építik ki vagy újítják meg a bel-, és csapadékvíz elvezető rendszert, amire az Európai Unió 800 millió forintot adott a városnak. 

Az érintett utcák a Stromfeld lakótelep (elkészült), Joskar-Ola lakótelep (elkészült), Nárai út (folyamatban), Kámon-Herény II. ütem, Olad falu, Szatmár utca, Mérleg utca (folyamatban), Rumi út (folyamatban).


Ma reggel a munka gépek zajára ébredek a Rumi úti lakók. Arról ugyanis senki nem tájékoztatta őket, hogy a munka milyen ütemben, és pláne, milyen kivitelezéssel megy végbe. Voltak olyan lakók, akik csak ma reggel szembesültek azzal, hogy  munkások elbontják azt a bejárót, amin ő a ‘70-es évek óta jár ki be az ingatlanába. Újat azonban nem építenek a helyére. De olyan is van, aki most a korábbihoz képest szűkebb átjárót kap a háza elé.

Kimentem a helyszínre, ahol a kivitelezőt képviselő építésvezető azt mondta, bár ők is szembesültek a problémával, nekik tartani kell magukat a tervekhez, attól nem térhetnek el.

A lakók arra panaszkodnak, hogy még csak lakossági fórum sem volt, ahol megnézhették volna, hogy az egyes ingatlanokhoz milyen bejáratokat terveztek és jelezhették volna, hogy ha valami nem stimmel. A megrendelő, vagyis a szombathelyi önkormányzat keze is meg van kötve, mivel az EU-s forrásokból megvalósuló projekteknél szigorú elszámolás van. Ahhoz sem hozzátenni, vagy elvenni nem tudnak. 


Úgy értesültünk, hogy a városháza most azt javasolja a lakóknak, hogy ők maguk beszéljenek össze, írják össze az igényeket, amit aztán majd az önkormányzat valahogyan megpróbál kivitelezni. Ezeknek a költségei azonban szinte egészen biztos, hogy a lakókat terhelik majd.

Azzal mindenki egyetért, hogy a korábbi állapot már tarthatatlan volt. De most az is egy abszurd helyzet lesz, hogy pont a kiépített csapadékvíz elvezető miatt nem fognak tudni bejárni majd a lakók a házaikhoz.

Kerestük Tóth Kálmánt (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) a körzet önkormányzati képviselőjét, aki azt mondja ő sem tudott róla, hogy volt lakossági fórum, az egészen biztos, hogy ha volt is, arra meghívót ő nem kapott. A szabályokat természetesen be kell tartani, de az sem megoldás, hogy a korábbi tarthatatlan állapotok után egy újabb tarthatatlan állapot következzen be. Azzal zárt, hogy beszél a lakókkal, megnézi a terveket és felveszi a kapcsolatot a kivitelezőkkel is. Megpróbál intézkedni az ügyben.

Amint lesz fejlemény jelentkezünk! 
 

Szólj hozzá!

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.