Végre határozott választ kaptunk a Grabo sátorról: a győri polgármester nem tudja, mi lesz vele

Papp László Tamás Pintér Bence 2020-10-24 16:10:00
Két hete tettünk fel egészen szimpla kérdéseket az egykori Adyvárosi Sportcentrummal kapcsolatban, a mismásolás után végül a polgármester válaszolt – kioktató stílusban és egy másik médiumnak.

Dézsi Csaba András válaszolt az Adyvárosi Sportcentrummal - közismertebb nevén „Grabo sátorral” - kapcsolatban. Igaz, hogy nem nekünk, s csak majdnem két héttel azután, hogy a kérdéseinket feltettük az önkormányzatnak. Október 9-én közöltünk fotóriportot a hajdan jobb napokat látott sportlétesítményről. Már ezen a napon feltettük kérdéseinket az önkormányzatnak.

Így néz ki most a győri Adyvárosi Sportcentrum - nincs túl jó állapotban

Ugyanis olyan értesülés jutott el hozzánk, hogy a Győrben rendezett 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) idején a sportolók által használt ingatlanokba vitt, majd a sportesemény után onnan elszállított bútorokat raktározták a létesítményben. Az önkormányzatnál természetesen rákérdeztünk erre, illetve utána arra is: vannak-e még ott ilyen bútorok? Ha nem, akkor a létesítmény üres? Vagy egyéb dolgokat tárolnak benne? Igaz, hogy azóta, illetve emiatt van használaton kívül a létesítmény? Ha nem emiatt, akkor miért és mióta? Mi a célja az önkormányzatnak ezzel a létesítménnyel a jövőben?

Nyilván nem egy életbevágó kérdés, sportolni is lehet már máshol a környéken, de mégiscsak ott rohad egy önkormányzati tulajdonú épület, amivel lehetne kezdeni valamit.

Válasz azonban többszöri érdeklődésünkre sem jött. Ezt követően, október 21-én jelent meg a témával foglalkozó újabb cikkünk.

A győri önkormányzat valamiért nem válaszol az Adyvárosi Sportcentrummal kapcsolatos kérdéseinkre

Másnap reggel az önkormányzati tulajdonú Győr+ Rádió műsorvezetője szerencsére rákérdezett a dologra. „Polgármester úr, a sajtóban megtalált egy kérdés a Győrben Grabo sátorként, Graboplast sátorként ismert régebbi sportcsarnokkal kapcsolatban, hogy annak most mi a sorsa, mi lesz a sorsa?” – szólt a kérdés. "A Grabo sátor az egyik olyan probléma Győr városában, ami nem sürgős megoldást igénylő probléma. Ennél azért fontosabb a közrend, fontosabb a közlekedés, fontosabb a hulladékszállítás” – indult Dézsi Csaba András hangneme abban a kioktató stílusban, amelyben végig folytatódott is.

10.22. Fél 8-as vizit by Győr+ Rádió

„De természetesen ezzel is foglalkozni kell. A Grabo sátornál azért punnyadt be a történet, mert akik oda rendszeresen jártak, és nemcsak beszélnek róla, azok pontosan tudják, hogy nincsen fűtés a Grabo sátorban, azt is tudják, hogy amikor a pára lecsapódott, akkor az a padló ott csúszott, és az nagyon balestveszélyes volt. Akik jobban utánanéztek, azok azt is tudják, hogy a tető az majdnem beszakadt, tehát életveszélyessé vált, ezért kellett bezárni. A tetőt kijavították, jelenleg raktárként funkcionál, tehát van funkciója a Grabo sátornak” – folytatta a városvezető. (Kiemelések tőlünk.)

„És ugye nyilván akik ott sportoltak gyerekkorukban, azok nosztalgiát éreznek ezzel kapcsolatban, viszont ott épült a Barátság Parkban szemben egy sokkal modernebb, sokkal nagyobb tömegnek sportolási lehetőséget adó sportcentrum. Úgyhogy a Grabo sátornak a területével kapcsolatban ott egy átminősítés történt, gondolkoztak elődeink bevásárlócentrumban, gondolkoztak elődeink még a legelején, hogy az Audi Sportarénát ne oda építsék, hanem ide esetleg a házak tövébe, dehát ezzel nyilván kinyírták volna az ott lakóknak a nyugalmát. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy ez egy megfontolás tárgyát képező dolog, de van időnk gondolkodni ezen, és hát ezen el fogunk gondolkodni, nem kapkodjuk el” – fejezte be a polgármester.

Örülünk, hogy mindez kiderült. A válasz alapján persze úgy tűnik, mintha itt valami végtelenül hozzá nem értő akadékoskodni vágyó emberek (mi) pattognánk fölöslegesen egy lényegtelen témán, aminek nem néztünk utána, és amiről nem tudunk semmit, és amelyben szükség van arra, hogy a természetesen ehhez is értő polgármester úr helyretegye a dolgokat.

Ezzel persze főleg azt kell palástolni, hogy valamiért csaknem két héten át pár nagyon egyszerű kérdésre nem tudtak válaszolni azok, akiknek ez a dolga lenne. Mi ugyanis azt gondoljuk, hogy nem kell minden apró-cseprő sajtókérdéssel közvetlenül a polgármestert zaklatni.

Az ügyről valóban keveset tudtunk eddig, ez pedig nem bűn: egy újságírónak nem az a dolga, hogy mindent tudjon, hanem az, hogy jó kérdéseket tegyen fel, hogy megtudja, amit nem tud, ezáltal pedig az olvasók is megtudhassák, amit nem tudtak, vagy nem is tudták, hogy nem tudták. Hogy a polgármester szerint hogyan lehet jobban utánanézni a dolognak annál, minthogy megkérdezzük az önkormányzatot, aki az épületet kezeli, azt viszont még mi sem tudjuk. Talán megkérdezzük majd róla az önkormányzatot.

Szólj hozzá!

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.