Végre határozott választ kaptunk a Grabo sátorról: a győri polgármester nem tudja, mi lesz vele

Papp László Tamás Pintér Bence 2020-10-24 16:10:00
Két hete tettünk fel egészen szimpla kérdéseket az egykori Adyvárosi Sportcentrummal kapcsolatban, a mismásolás után végül a polgármester válaszolt – kioktató stílusban és egy másik médiumnak.

Dézsi Csaba András válaszolt az Adyvárosi Sportcentrummal - közismertebb nevén „Grabo sátorral” - kapcsolatban. Igaz, hogy nem nekünk, s csak majdnem két héttel azután, hogy a kérdéseinket feltettük az önkormányzatnak. Október 9-én közöltünk fotóriportot a hajdan jobb napokat látott sportlétesítményről. Már ezen a napon feltettük kérdéseinket az önkormányzatnak.

Így néz ki most a győri Adyvárosi Sportcentrum - nincs túl jó állapotban

Ugyanis olyan értesülés jutott el hozzánk, hogy a Győrben rendezett 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) idején a sportolók által használt ingatlanokba vitt, majd a sportesemény után onnan elszállított bútorokat raktározták a létesítményben. Az önkormányzatnál természetesen rákérdeztünk erre, illetve utána arra is: vannak-e még ott ilyen bútorok? Ha nem, akkor a létesítmény üres? Vagy egyéb dolgokat tárolnak benne? Igaz, hogy azóta, illetve emiatt van használaton kívül a létesítmény? Ha nem emiatt, akkor miért és mióta? Mi a célja az önkormányzatnak ezzel a létesítménnyel a jövőben?

Nyilván nem egy életbevágó kérdés, sportolni is lehet már máshol a környéken, de mégiscsak ott rohad egy önkormányzati tulajdonú épület, amivel lehetne kezdeni valamit.

Válasz azonban többszöri érdeklődésünkre sem jött. Ezt követően, október 21-én jelent meg a témával foglalkozó újabb cikkünk.

A győri önkormányzat valamiért nem válaszol az Adyvárosi Sportcentrummal kapcsolatos kérdéseinkre

Másnap reggel az önkormányzati tulajdonú Győr+ Rádió műsorvezetője szerencsére rákérdezett a dologra. „Polgármester úr, a sajtóban megtalált egy kérdés a Győrben Grabo sátorként, Graboplast sátorként ismert régebbi sportcsarnokkal kapcsolatban, hogy annak most mi a sorsa, mi lesz a sorsa?” – szólt a kérdés. "A Grabo sátor az egyik olyan probléma Győr városában, ami nem sürgős megoldást igénylő probléma. Ennél azért fontosabb a közrend, fontosabb a közlekedés, fontosabb a hulladékszállítás” – indult Dézsi Csaba András hangneme abban a kioktató stílusban, amelyben végig folytatódott is.

10.22. Fél 8-as vizit by Győr+ Rádió

„De természetesen ezzel is foglalkozni kell. A Grabo sátornál azért punnyadt be a történet, mert akik oda rendszeresen jártak, és nemcsak beszélnek róla, azok pontosan tudják, hogy nincsen fűtés a Grabo sátorban, azt is tudják, hogy amikor a pára lecsapódott, akkor az a padló ott csúszott, és az nagyon balestveszélyes volt. Akik jobban utánanéztek, azok azt is tudják, hogy a tető az majdnem beszakadt, tehát életveszélyessé vált, ezért kellett bezárni. A tetőt kijavították, jelenleg raktárként funkcionál, tehát van funkciója a Grabo sátornak” – folytatta a városvezető. (Kiemelések tőlünk.)

„És ugye nyilván akik ott sportoltak gyerekkorukban, azok nosztalgiát éreznek ezzel kapcsolatban, viszont ott épült a Barátság Parkban szemben egy sokkal modernebb, sokkal nagyobb tömegnek sportolási lehetőséget adó sportcentrum. Úgyhogy a Grabo sátornak a területével kapcsolatban ott egy átminősítés történt, gondolkoztak elődeink bevásárlócentrumban, gondolkoztak elődeink még a legelején, hogy az Audi Sportarénát ne oda építsék, hanem ide esetleg a házak tövébe, dehát ezzel nyilván kinyírták volna az ott lakóknak a nyugalmát. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy ez egy megfontolás tárgyát képező dolog, de van időnk gondolkodni ezen, és hát ezen el fogunk gondolkodni, nem kapkodjuk el” – fejezte be a polgármester.

Örülünk, hogy mindez kiderült. A válasz alapján persze úgy tűnik, mintha itt valami végtelenül hozzá nem értő akadékoskodni vágyó emberek (mi) pattognánk fölöslegesen egy lényegtelen témán, aminek nem néztünk utána, és amiről nem tudunk semmit, és amelyben szükség van arra, hogy a természetesen ehhez is értő polgármester úr helyretegye a dolgokat.

Ezzel persze főleg azt kell palástolni, hogy valamiért csaknem két héten át pár nagyon egyszerű kérdésre nem tudtak válaszolni azok, akiknek ez a dolga lenne. Mi ugyanis azt gondoljuk, hogy nem kell minden apró-cseprő sajtókérdéssel közvetlenül a polgármestert zaklatni.

Az ügyről valóban keveset tudtunk eddig, ez pedig nem bűn: egy újságírónak nem az a dolga, hogy mindent tudjon, hanem az, hogy jó kérdéseket tegyen fel, hogy megtudja, amit nem tud, ezáltal pedig az olvasók is megtudhassák, amit nem tudtak, vagy nem is tudták, hogy nem tudták. Hogy a polgármester szerint hogyan lehet jobban utánanézni a dolognak annál, minthogy megkérdezzük az önkormányzatot, aki az épületet kezeli, azt viszont még mi sem tudjuk. Talán megkérdezzük majd róla az önkormányzatot.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is