Végre határozott választ kaptunk a Grabo sátorról: a győri polgármester nem tudja, mi lesz vele

Papp László Tamás Pintér Bence 2020-10-24 16:10:00
Két hete tettünk fel egészen szimpla kérdéseket az egykori Adyvárosi Sportcentrummal kapcsolatban, a mismásolás után végül a polgármester válaszolt – kioktató stílusban és egy másik médiumnak.

Dézsi Csaba András válaszolt az Adyvárosi Sportcentrummal - közismertebb nevén „Grabo sátorral” - kapcsolatban. Igaz, hogy nem nekünk, s csak majdnem két héttel azután, hogy a kérdéseinket feltettük az önkormányzatnak. Október 9-én közöltünk fotóriportot a hajdan jobb napokat látott sportlétesítményről. Már ezen a napon feltettük kérdéseinket az önkormányzatnak.

Így néz ki most a győri Adyvárosi Sportcentrum - nincs túl jó állapotban

Ugyanis olyan értesülés jutott el hozzánk, hogy a Győrben rendezett 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) idején a sportolók által használt ingatlanokba vitt, majd a sportesemény után onnan elszállított bútorokat raktározták a létesítményben. Az önkormányzatnál természetesen rákérdeztünk erre, illetve utána arra is: vannak-e még ott ilyen bútorok? Ha nem, akkor a létesítmény üres? Vagy egyéb dolgokat tárolnak benne? Igaz, hogy azóta, illetve emiatt van használaton kívül a létesítmény? Ha nem emiatt, akkor miért és mióta? Mi a célja az önkormányzatnak ezzel a létesítménnyel a jövőben?

Nyilván nem egy életbevágó kérdés, sportolni is lehet már máshol a környéken, de mégiscsak ott rohad egy önkormányzati tulajdonú épület, amivel lehetne kezdeni valamit.

Válasz azonban többszöri érdeklődésünkre sem jött. Ezt követően, október 21-én jelent meg a témával foglalkozó újabb cikkünk.

A győri önkormányzat valamiért nem válaszol az Adyvárosi Sportcentrummal kapcsolatos kérdéseinkre

Másnap reggel az önkormányzati tulajdonú Győr+ Rádió műsorvezetője szerencsére rákérdezett a dologra. „Polgármester úr, a sajtóban megtalált egy kérdés a Győrben Grabo sátorként, Graboplast sátorként ismert régebbi sportcsarnokkal kapcsolatban, hogy annak most mi a sorsa, mi lesz a sorsa?” – szólt a kérdés. "A Grabo sátor az egyik olyan probléma Győr városában, ami nem sürgős megoldást igénylő probléma. Ennél azért fontosabb a közrend, fontosabb a közlekedés, fontosabb a hulladékszállítás” – indult Dézsi Csaba András hangneme abban a kioktató stílusban, amelyben végig folytatódott is.

10.22. Fél 8-as vizit by Győr+ Rádió

„De természetesen ezzel is foglalkozni kell. A Grabo sátornál azért punnyadt be a történet, mert akik oda rendszeresen jártak, és nemcsak beszélnek róla, azok pontosan tudják, hogy nincsen fűtés a Grabo sátorban, azt is tudják, hogy amikor a pára lecsapódott, akkor az a padló ott csúszott, és az nagyon balestveszélyes volt. Akik jobban utánanéztek, azok azt is tudják, hogy a tető az majdnem beszakadt, tehát életveszélyessé vált, ezért kellett bezárni. A tetőt kijavították, jelenleg raktárként funkcionál, tehát van funkciója a Grabo sátornak” – folytatta a városvezető. (Kiemelések tőlünk.)

„És ugye nyilván akik ott sportoltak gyerekkorukban, azok nosztalgiát éreznek ezzel kapcsolatban, viszont ott épült a Barátság Parkban szemben egy sokkal modernebb, sokkal nagyobb tömegnek sportolási lehetőséget adó sportcentrum. Úgyhogy a Grabo sátornak a területével kapcsolatban ott egy átminősítés történt, gondolkoztak elődeink bevásárlócentrumban, gondolkoztak elődeink még a legelején, hogy az Audi Sportarénát ne oda építsék, hanem ide esetleg a házak tövébe, dehát ezzel nyilván kinyírták volna az ott lakóknak a nyugalmát. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy ez egy megfontolás tárgyát képező dolog, de van időnk gondolkodni ezen, és hát ezen el fogunk gondolkodni, nem kapkodjuk el” – fejezte be a polgármester.

Örülünk, hogy mindez kiderült. A válasz alapján persze úgy tűnik, mintha itt valami végtelenül hozzá nem értő akadékoskodni vágyó emberek (mi) pattognánk fölöslegesen egy lényegtelen témán, aminek nem néztünk utána, és amiről nem tudunk semmit, és amelyben szükség van arra, hogy a természetesen ehhez is értő polgármester úr helyretegye a dolgokat.

Ezzel persze főleg azt kell palástolni, hogy valamiért csaknem két héten át pár nagyon egyszerű kérdésre nem tudtak válaszolni azok, akiknek ez a dolga lenne. Mi ugyanis azt gondoljuk, hogy nem kell minden apró-cseprő sajtókérdéssel közvetlenül a polgármestert zaklatni.

Az ügyről valóban keveset tudtunk eddig, ez pedig nem bűn: egy újságírónak nem az a dolga, hogy mindent tudjon, hanem az, hogy jó kérdéseket tegyen fel, hogy megtudja, amit nem tud, ezáltal pedig az olvasók is megtudhassák, amit nem tudtak, vagy nem is tudták, hogy nem tudták. Hogy a polgármester szerint hogyan lehet jobban utánanézni a dolognak annál, minthogy megkérdezzük az önkormányzatot, aki az épületet kezeli, azt viszont még mi sem tudjuk. Talán megkérdezzük majd róla az önkormányzatot.

Szólj hozzá!

Orbán egyedül maradt őrült tervével: a lengyelek készek feladni az uniós költségvetés vétóját

Azt mondják, tudatosult bennük, hogy ha vétót emelnek, az senkinek sem jó. Nekik sem.

Indiában már a robotok is besegítenek a koronavírussal fertőződött betegek gyógyításába

A Mitrára keresztelt robotok egészen népszerűek az indiai kórházakban.

Csúnyán összetörte kocsiját Nyúlon a győrújbaráti sofőr

Vízelvezető árok betonpillérének ütközött a 33 éves autóvezető.

Visszajáró tolvajt fogtak egy mosonmagyaróvári boltban

Már többször is akart innen lopni a jánossomorjai férfi.

Müller Cecília szerint decemberre várható a második hullám tetőzése

Az esetszámokat nézve még emelkedő szakaszában van a járvány.

Csaknem három évtizede lefagyasztott embrióból született egészséges kislány

A lefagyasztott embriók - elvileg - korlátlan ideig tárolhatók.

Ungár Péter: a járvány különösen megviseli a fogyatékossággal élőket, ezért az államnak többet kell tennie értük

Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője szerint a kormánynak a jelenleginél többet kellene költenie a fogyatékossággal élők munkába állásának és lakhatásának támogatására is.

PDSZ: hétfőtől rendeljenek el azonnali, előrehozott téli szünetet!

Egekben a halálozási és fertőzési számok, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a kiesett napokat nyáron pótolná.

December 19-től lépnek érvénybe az osztrák beutazási korlátozások

Az ingázók továbbra is kivételnek számítanak.

Ungár: Szájer botránya új lehetőség a Fidesznek

Vonja vissza a kormány a korlátozó családügyi törvényeit.

Elhunyt Kis Grófo édesapja

Kozák László koronavírussal küzdött.

A Magyar Posta azt kéri, december 18-ig mindenki adja fel a karácsonyi ajándékát

Persze csak akkor, ha szeretnéd, hogy oda is érjen karácsonyra.

Névazonosság miatt zaklatják a szombathelyi Szájer Józsefet

A fotelhuszárok elképesztően lelkesek, csak hát nem túl körültekintőek.

Kalifornia hegyei közt is felbukkant egy rejtélyes monolit

Még mindig nem tudni biztosan, kinek a műve lehet a fém oszlop.

Hende Csaba nagy futása

Szájer József ügyéről kérdeztük volna. Az exminiszter elrohant válasz helyett. Videón mutatjuk.

Általában 100-an szoktak orgiázni azon a helyen, ahol Szájeren rajtaütöttek

Megszólalt a bár tulaja: ezúttal senki sem használhatott óvszert.

van még itt cikk a témában:

Parkolás, szünet egyes óvodákban és idősklubokban, online jegyvétel a színházba: ez volt a mai győri COVID-híradó

Dézsi Csaba András polgármester és Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos ismertette a vírushíreket.

Nem adott pénzt a győri püspökségnek, nem hívták meg az egyházi kiállításra a város polgármesterét

Veres András a megnyitón meg is jegyezte, hogy nagyon hiányzik valaki az eseményről.

Ilyen szépek Győr karácsonyi fényei

Adyvároson, Gyárvároson és Kismegyeren át Széchenyi téri fényjátékig: ilyen szép lett Győr az ünnepek alatt.