A Harry Potter szerzője most azzal haragította magára az internetet, hogy azt mondta, csak a nőknek lehet menstruációja

Fehér Buda 2020-06-08 18:10:00
JK Rowlingnak nem igazán megy az egyenlőség elfogadása.

Elég hosszas Twitter-monológba kezdett JK Rowling, miután rátalált egy olyan cikkre, amely azzal foglalkozik, hogy miként lehetne egyenlőbb a világ a koronavírus után azok számára, akik menstruálnak. Rowling úgy gondolhatta, hogy a szerző direkt nem azt írta le, hogy a nők számára, aminek hangot is adott a Twitter-profilján.

A felhasználók persze egyből rámutattak a hibára, hiszen nem csak nők, hanem transznemű férfiak is menstruálhatnak, tehát az eredeti cikk az emberek egy népesebb csoportját mutatta be, mint amire Rowling gondolt. Az írónő viszont itt nem állt le, hanem beleszállt abba a genderelméletbe, mely szerint a biológiai nem nem létezik, csak az emberek találmánya, akik mindent két csoportra akarnak osztani. Vagyis az emberiség előszeretettel sorolja be magát is a nők és a férfiak csoportjába.

 

null

null

 

Rowling azzal érvelt, hogy ha a biológiai nem nem létezik, akkor nem is létezhetnek homoszexuális emberek, hiszen a definíció alapján ők azok az emberek, akik a saját nemükhöz vonzódnak. De ami jobban szúrta az írónő szemét, az az, hogy ezzel az elképzeléssel megszűnne a nők csoportja is, ami szerinte ahhoz vezetne, hogy még nagyobb lenne a tradícionális nemek közti különbség, hiszen így bárki mondhatja azt, hogy a nőket nem éri hátrányos megkülönböztetés, hiszen nem is létezik a nők csoportja.

A Twitter-felhasználók viszont nem fogadták el Rowling magyarázatát, hiszen ebből tisztán látszik, hogy az író nem tekint teljesértékű nőkként a transznemű nőkre. Az internet népe már csak azért is berágott Rowlingra, mert a világban éppen egyre többen tüntetnek a színesbőrüek egyenlőségéért, az angol írónő pedig éppen ezt az egyenlőséget ássa alá az ilyen elutasító eszméivel. 

Rowling végül azzal zárta rövidre a vitát, hogy leírta, ő nem ítéli el a transzneműeket, de mégis megkülönbözteti őket, mert ő nőként nőtt fel, így egész életében harcolnia kellett az egyenlőtlenség ellen. Az internetezők erre már csak annyit írtak, hogy Rowling egy TERF, vagyis olyan feminista, aki nem fogadja el a transzneműek egyenlőségét, amit sokan transzfób viselkedésnek fognak fel.

Forrás: Metro

Szólj hozzá!

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.