A DK is csatlakozott a szombathelyi ellenzéki összefogáshoz

Farkas Bazsi 2018-12-06 19:26:00
Éljen Szombathely + LMP + MSZP + DK, így áll most a szövetség, amely együtt indul a 2019-es önkormányzati választáson.

Lassan nem múlik el hét anélkül,  hogy a szombathelyi baloldali összefogás ne bővülne egy újabb párttal. Az Éljen Szombathely! Egyesület elsőként azt jelentette be, hogy az LMP-vel közösen indul a 2019-es önkormányzati választáson, ám azt már akkor elmondták, hogy az összefogásnak további szereplői is lehetnek, mivel folyamatosan egyeztetnek. A múlt héten az MSZP is bejelentette, hogy csatlakozik a szövetséghez, ma pedig a DK hívta össze a sajtót egy bejelentésre. 

Szuhai Viktor a DK szombathelyi elnöke elmondta, hogy formai és alaki együttműködésről van szó. Közös jelöljük lesz az egyes körzetekben és a listán is, de a polgármester személyében is közösen egyeznek majd meg. 

Bokányi Adrienn az Éljen Szombathely! Egyesület alelnöke azt mondta, hogy olyan Szombathelyt szeretnének, ahol bárki szabadon elmondhatja a véleményét, még akkor is ha az a vélemény nem egyezik a város vezetőiével. Emlékeztetett, hogy Hadházy Ákost, parlamenti képviselőt mondvacsinált indokkal nem engedték be a szombathelyi könyvtárba, mivel a korrupció ellen akar küzdeni azzal, hogy aláírást gyűjt az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért. 

Bokányi aktuális szombathelyi problémákkal  érzékeltette, hogy hiába van egy pártban a kormánnyal a városvezetés, ha az alkalmatlan arra, hogy vezessen egy várost. 

Az alelnök azt mondta, hogy valós szombathelyi igényekre akarnak szabad forrást. Olyan területeket szem előtt tartva, mint az utak, a járdák, a parkolók, a csapadékvíz elvezetők, a játszóterek és a köztisztaság

Tiszta várost szeretnének minden értelemben.


Szuhai Viktor ezt azzal egészítette ki, hogy bérlakás program kell a városnak, a fiataloknak ugyanis nincs lehetősége lakást vásárolni, miután a kormány elvette a lakáskasszákat, Szombathelyen pedig lassan az egekben vannak az ingatlanárak. 

Az Éljen Szombathely! Egyesület azzal folytatta, hogy további egyeztetések folynak, így bíznak benne, hogy hamarosan újabb szövetségest tudnak bemutatni. 


 

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.