Közösen indul az Éljen Szombathely! és az LMP a 2019-es önkormányzati választásokon Szombathelyen

Farkas Bazsi 2018-11-15 16:18:00
Közös képviselőjelöltek, egy lista és egy polgármester jelöltje lesz a két szervezetnek.

Az Éljen Szombathely! Egyesült elnöke Tóth Kálmán és Németh Ákos az LMP Vas Megyei szervezetének elnöke közös sajtótájékoztatón jelentette be csütörtök délután, hogy megkezdték a közös munkát a 2019-es önkormányzati választásokra. 

Elsőként Tóth Kálmán az Éljen Szombathely! Egyesület elnöke kapott szót. Elmondta, hogy a szövetségük első próbája László Győző támogatása volt a derkovitsi, időközi választáson. Ez pedig jó próbának bizonyult, hiszem megmutatta hogy eredményesen tudnak indulni egy választáson a Fidesz ellen akkor, ha mindenki egy jelölt mögé sorakozik fel. A mostani megállapodásuk azoknak is alternatívát nyújt majd, akiknek elege van a pártpolitikából. 


Azt szeretnénk, hogy esetleges győzelmünk esetén a helyi problémák megoldásával tudjunk foglalkozni, és egy alulról építkező szervezet legyünk. Nem értjük, hogy hogyan jutottunk oda, hogy nem a járdák, az utak felújítása a fontos, hanem a soha el nem készülő látványberuházások menedzselése. Közben nincsen parkoló a városban, de feleslegesen fogy az idő, az energia és a pénz - mondta Tóth Kálmán. Az egyesület elnöke hozzátette, hogy helyi kompetenciával rendelkező jelölteket szeretnének állítani, amivel tovább erősítenék, az egyes választási körzetek lokális kompetenciáját a közgyűlésben. 

Bokányi Adrienn az egyesület alelnöke folytatta azzal, hogy olyan megállapodást tudtak kötni az LMP-vel, aminek minden pontjával egyetértenek. A mostani városvezetésnek nincsen közlekedési koncepciója, nincsen tényleges probléma megoldása. Évek óta nem tudták megoldani a parkolási problémákat, köztisztaság kérdését, az intermodális csomópont megépítését. Eseti megoldások vannak csak a tényleg probléma felszámolás helyett. 

Most az a legfontosabb, mondta Bokányi, hogy van egy munka, amihez partner kell, keresik a megfelelő képviselőjelölteket, és keresik a megfelelő polgármesterjelöltet. 

Németh Ákos, az LMP megyei szervezetének elnöke folytatta. Azt mondta nincsenek egymásnak ellentmondó politikai háttéralkuk, biztos benne, hogy győzelmük esetén együtt tudják működtetni a várost. 

A politikusok azt mondták, hogy reményeik szerint legkésőbb januárban be tudják mutatni közös jelöltjeiket mind a 14 szombathelyi körzetben.  

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.