Dézsi elfutott, Pintér Bence mégis átadta neki a GYHG elleni kúriai ítéletet

ugytudjuk.hu 2024-05-28 06:51:00
Korábban emiatt vezették ki a Tiszta Szívvel a Városért polgármesterjelöltjét a rendőrök a GYHG területéről.

A szabadhegyi József Attila Művelődési Házban tartott fórumot Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) győri polgármester múlt héten, itt próbálta meg Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje átadni a Kúria GYHG-ra vonatkozó ítéletét, ami alapján a cégnek ki kell adnia, hogy mire költötték a közpénzeket – ezúttal sikeresen, derül ki a posztjából.

Dézsi Csaba András ugyan a fórum végén rögtön felpattant, és testőre kíséretében megpróbált gyorsan távozni, de Pintér Bence még az ajtó becsukódása előtt bedobta az iratot az autóba.

Mint ismeretes, januárban egy év pereskedés után az önkormányzati tulajdonú kukás céggel, a GYHG-vel szemben Pintér Bence által indított közadatperben kimondta a Kúria, hogy a cégnek ki kell adnia alvállalkozóik listáját. El kell árulniuk, hogy mely cégnek, milyen munkára és mennyi pénzt fizettek ki adóforintjainkból 2021-ben és 2022-ben.

A GYHG azonban a kúriai döntés ellenére sem hajlandó ezt elárulni. Ezért Pintér Bence április elején odament a cég telephelyére, hogy személyesen juttassa el az ítéletet. Nagy Csaba akkor nem jött ki az épületből, hanem rendőrt hívott, akik kivezették a polgármesterjelöltet a cég területéről. Később Dézsi Csaba András sem vette át az iratot a polgármesterjelölttől, majd Nagy Csaba a Városháza folyosóján utasította el, hogy átvegye azt.

Múlt hétfőn Pintér Bence sajtótájékoztatón mutatta be, hogy a 2020-ban és 2021-ben a később csőd szélére kerülő GYHG-ból kiáramló százmilliók hogyan kerültek olyan cégekhez, amelyek aztán az áfacsaló tatabányai cégtemetőben végezték; illetve fideszes győri politikusok, például Antal Imre és Borsi Róbert cégeihez.

Pintér Bence azt mondta: megválasztása esetén polgármesterként el fogja rendelni, hogy minden önkormányzati cég tegye ki az internetre a szerződéseket, amiket kötött. „A korrupció kisöprésével megspórolt pénzt pedig az óvónők béremelésére, az utak rendberakására, a színház felújítására fogjuk költeni.”

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.