Rendőrt hívtak Pintér Bencére, aki a kiperelt közadatokat akarta megkapni a győri kukás cégtől

ugytudjuk.hu 2024-04-02 14:42:00
A Tiszta Szívvel a Városért polgármesterjelöltje a Kúria ítéletének próbált érvényt szerezni.

Rendőrökkel vitették el a a győri kukás cég területéről Pintér Bencét, a Tiszta Szívvel a Városért, a Momentum és az LMP polgármesterjelöltjét, aki személyesen akart érvényt szerezni a Kúria döntésének, miszerint a cég köteles kiadni, hogy mely alvállalkozóknak mennyi közpénzt fizetett ki 2020-ban és 2021-ben.

Januárban egy év pereskedés után az önkormányzati tulajdonú kukás céggel, a GYHG-vel szemben indított közadatperben kimondta a Kúria, hogy a cégnek ki kell adnia alvállalkozóik listáját. El kell árulniuk, hogy mely cégnek, milyen munkára és mennyi pénzt fizettek ki adóforintjainkból 2021-ben és 2022-ben- A GYHG azonban a kúriai döntés ellenére sem hajlandó ezt elárulni.

„Megmondtam már korábban is, hogy ezt nem fogom annyiban hagyni, ezért kedden a Kúria ítéletét személyesen kézbesítve fel akartam szólítani Nagy Csaba igazgatót, hogy tegyen eleget a harmadfokú bírósági döntésnek, és adja át az adatokat. A biztonsági szolgálat azonban azt mondta, hogy sem ő, sem a helyettese, sem senki olyan nincs az épületben, akivel tudunk beszélni, és dokumentumot sem vesznek át tőlünk. Ezután megkíséreltem bejutni az épületbe, de először a biztonsági őrök, majd az általuk riasztott rendőrség állta utamat, utóbbiak végül kivezettek az önkormányzati cég területéről. Természetesen vissza fogok térni, nem adom fel”

– írta Pintér Bence az ügyről szóló posztjában.

Polgármesterjelöltként Pintér Bence azt ígéri, rendbe rakja Győrt: teljesen átláthatóvá teszik a győri adóforintok elköltését, minden vállalkozónak egyenlő pályát biztosít a közbeszerzéseken. A Dézsi-Borkai-korszakot a titkolózás jellemezte. A Tiszta Szívvel a Városért szerint júniusban véget vethetünk ennek, és végre arra költhetjük el a város pénzét, amire kell: az óvodákra, a bérlakások építésére és felújítására, az utakra, valamint a közösségi közlekedés megszervezésére.

A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület szombaton tüntetést tart Győrben Magyar Péter budapesti tüntetésével párhuzamosan a független ügyészségért.

Szólj hozzá!

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek.