A győri kukás cég pénzei tatabányai cégtemetőben kötöttek ki

ugytudjuk.hu 2024-05-17 18:14:35
Pintér Bence szerint fideszes politikusok is beszámláztak a közpénzeket kicsatornázó céghez.

A győri kukás cég körül 2020-ban megjelent cégháló egyik tagja több mint 324 millió forintot fizetett ki két cégnek, amelyek aztán az utolsó kifizetések után rövid úton a tatabányai cégtemetőben kötöttek ki, és felszámolsára kerültek – derült ki Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltjének hírleveléből.

A politikus arról írt, hogy lapunknál 2021-ben megjelent cikke nyomán újabb adatcsomag – számlák, bankszámlakivonatok – jutottak el hozzá, amelyből kiderült, hogy Alföldy Alexander cége, az ADS PROCON milyen irányba költötte el azt a sok százmillió forint közpénzt, amelyet főleg az önkormányzati tulajdonú GYHG-től és a nagytérségi hulladékgazdálkodótól kapott különféle megbízásokra.

Az egyik cég a Lotus Miade Kft. A cégnek az azóta sem működő optikai válogatóért, egy szenesítő berendezés megvalósíthatósági tanulmányáért, valamint egy számlákon nem részletezett szerződés részletfizetéseiként összesen 222 millió forintot fizetett ki az ADS PROCON 2020 szeptembere és decembere között.

A Lotus Miadét a cégadatbázis szerint 2019 decemberében alapították, 2020-ban megkapta az ADS PROCON-tól ezt a 222 millió forintot, majd 20 nappal az utolsó, 2020 decemberi kifizetés után nevet, tulajdonost és címet váltott: ENDUP 201229 LOTUS Kft.-ként folytatta tovább működését a tatabányai cégtemető néven elhíresült címen – derül ki a posztból. A tulajdonos az a később letartóztatott Erdélyi József lett, aki hosszú évek óta köztartozással rendelkező cégek pénz fejében történő fiktív átvételével és vagyonelemeik kimentésével foglalkozott. A Lotus Miade-t végül 2021 júliusában számolták fel.

3S Pont Kft.-nek 2021 márciusa és novembere között utalt el az ADS PROCON 102,3 millió forintot különféle gépjármű- és egyéb gépalkatrészekért. Ezt a céget 2015-ben alapították, és 2021-ben, az utolsó ADS PROCON-féle utalás után egy hónappal változtatott nevet, tulajdonost és címet: ARVERTAKE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lettek, Budapest, Honvéd utca 8. 1. em. 2. címmel, ami szintén egy cégtemető-gyanús cím. A céget 2022 júliusában számolták fel.

Pintér: Fideszes politikusok is beszámláztak az ADS PROCON-nak

A poszt szerint ADS PROCON kifizetései között még legalább két, azóta törölt cég szerepel: a Szemi Víztechnika Kft., illetve a Humilfor Capital Kft.

Az ADS-nek ezen kívül Pintér Bence szerint aktív győri fideszes politikusok cégei is számláztak.

Az általa átvizsgált dokumentumok alapján Antal Imre, a Fidesz belvárosi képviselőjelöltje négy alkalommal dolgozott az ADS PROCON-nal: kétszer egyéni vállalkozóként, 381 ezer, illetve 254 ezer forintért 2020 augusztusában; kétszer pedig az általa tulajdonolt ANTAL Munkabiztonsági Kft.-vel szintén 381 ezer, illetve 254 ezer forintért 2022 októberében.

A másik fideszes képviselőhöz köthető cég a Kisalföld Marketing Kft., ami Borsi Róbert fideszes képviselő, a nagytérségi hulladéktársulás akkori elnökének tulajdona, és ami 2020 októberében 1,9 millió forintot kapott az ADS-től. A Borsi cége által működtetett digitális hirdetőtáblákat – mint azt itt a lap legalján megfigyelhetjük – eredetileg Alföldy cége, a Global Marketing hozta Győrbe. Borsi cége ebben az évben augusztusban és szeptemberben összesen kétmilliós megbízást a GYHG-től is kapott digitális plakátokért.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.