Pintér Bence: Így vándorol a győri közpénz fideszes politikusokhoz

ugytudjuk.hu 2024-05-21 16:56:56
A Győr-Szoltól és a GYHG-től megszerzett adatok alapján talált bizonyítékokat a polgármesterjelölt.

Bizonyíték van rá, hogy kerül a győri adófizetők pénze fideszes politikusok zsebébe – közölte kedden a győri Városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje, akit a Momentum és az LMP is támogat.

„Nem véletlenül küzdök évek óta azért, hogy a győri kukás cég, a GYHG, illetve a városüzemeltető cég, a Győr-Szol kiadja, hogy milyen alvállalkozókkal, milyen munkára és milyen összegért szerződtek, és nem véletlenül titkolják ezeket annyira, hogy legutóbb rendőrökkel vitettek el a GYHG területéről”

– mondta Pintér, utalva arra az esetre, amikor a kúriai döntést az adatok kiadásáról megpróbálta kézbesíteni a GYHG igazgatójának.

A polgármesterjelölt a győri kukás cég, a GYHG kapcsán elmondta: 2021-ben írt arról, hogy egy cégháló jelent meg a győri kukás cég körül. Ennek része volt Alföldy Alexander cége, az ADS PROCON, ami százmilliós megbízásokat kapott a győri szemétszállításban. A polgármesterjelölt birtokába került dokumentumok alapján a cég legalább 304 millió forintot ezután továbbszámlázott két olyan cégnek, amelyek az utolsó utalás után egy hónapon belül egy tatabányai és egy budapesti adócsaló cégtemetőbe kerültek.

Pintér Bence szerint ADS PROCONNAK a gyanús cégeken felül beszámlázott Antal Imre, a Fidesz belvárosi képviselőjelöltje, összesen 1,3 millió forint értékben. A cégnek 2 millió forint értékben szintén számlázott a Kisalföld Marketing Kft., ami Borsi Róbert fideszes képviselő cége. A regionális hulladéktársulást vezető Borsi akkoriban a GYHG-tól is kapott egy kétmilliós megbízást.

Ezután a Tiszta Szívvel a Városért politikusa rátért a Győr-Szolra, ami pár héttel ezelőtt elküldte az alvállalkozói adatok egy részét, a két évből összesen 712 tételt. Ezekből a sajtótájékoztatón is bemutatott dokumentumok alapján kiderül: a Győr-Szol 2021-2022-ben összesen 320 millió forintot fizetett ki az akkor Szabó Jenő fideszes képviselő rokona, Vaderna János tulajdonában lévő, először Kámép, majd J-L Bau néven futó cégnek városüzemeltetési szolgáltatásokért.

Pintér szerint feltűnően hiányoznak az adatsorból Szabó Jenő fideszes képviselő fiainak cégével, a SZATE-BAU-val kötött szerződések. Mint elmondta: egy korábban hozzá eljuttatott adatcsomagből tudja, hogy 2020-ban és 2021-ben is volt sok megbízásuk. Az ügyvédi magyarázat szerint azonban ezeket egy 2015-ös „áthidaló szerződés” alapján kapták, ezért nem küldték el.

„Azért indulok polgármesterként, mert elég volt abból, hogy én járok bíróságokra kipereni az igazságot. Járjanak a közpénzt kapó fideszes politikusok és bűnözők a bíróságra, magyarázkodjanak ők sajtótájékoztatókon” – mondta Pintér Bence. Azt mondta: megválasztása esetén polgármesterként el fogja rendelni, hogy minden önkormányzati cég tegye ki az internetre a szerződéseket, amiket kötött. „A korrupció kisöprésével megspórolt pénzt pedig az óvónők béremelésére, az utak rendberakására, a színház felújítására fogjuk költeni” – zárult a sajtótájékoztató.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.