Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Farkas Bazsi 2023-11-30 14:08:14
Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Ahogy arról az Ugytudjuk.hu - Farkas Balázs tollából - elsőként beszámolt, komoly anyagi problémák jelentkeztek a Szombathelyi Haladás NB II-es együttesét valamint a Viktória NB I-es csapatát  működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-ben.

Ahogy arról a cég felügyelő bizottságának egyik tagja egy, a szombathelyi polgármesternek írt levelében beszámolt, a cég alkalmazottai legutóbb szeptemberben kaptak fizetést. 

A szabályzat szerint amennyiben eltelik 60 nap (ami 2023. október 10-től számítva 2023. december 9-t jelent), akkor a játékosok úgynevezett szabadon igazolható státuszba kerülhetnek, függetlenül a szerződésük időtartamától. 

Arról nem is beszélve, hogy az MLSZ a tavaszi szezon előtt nullás igazolásokkal engedi csak ismét versenybe a csapatokat. Amennyiben a Haladás ilyent nem tud bemutatni, úgy kizárják a bajnokságból.

A mai város közgyűlésen is téma volt a Haladás ügye. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő javaslatára a decemberi közgyűlésen külön napirendi pontban tárgyalják a foci csapatot működtető cég (amelyben 10,2%-os önkormányzati tulajdon is van) helyzetét. A Kft. tulajdonsa Homlok Zsolt, valamint ügyvezetői Szántó Erzsébet és Séllei Árpád pedig külön meghívót is kapnak a testületi ülésre.

Legutóbb egyébként a júniusi közgyűlésre kapott meghívót a cég és annak vezetői, ekkor azonban ennek nem tettek eleget. A szezon előtti szurkolói ankéton kérdeztük meg, hogy miért nem mentek el.

Politikai kérdésre nem válaszolunk - jelentette ki akkor Szántó Erzsébet.

Majd némi közjáték után, ami alatt az új kommunikációs vezető egyszerűen kicsavarta a mikrofont a kezünkből, végül annyit még hozzátett Szántó, hogy a júniusi közgyűlés komolyságát szerinte az mutatja, hogy a képviselők hoztak egy határozatot, amelyben arra jutottak, hogy a Haladás Labdarúgó Kft. játékosainak minimum 40% szombathelyi legyen. Az ügyvezető rámutatott, hogy a tavalyi szezonban is már 50%-a a játékosoknak szombathelyi volt.

"Azok az emberek, akik számon kérik rajtunk, hogy mi miért nem jelenünk meg egy politikai fórumon, arra nem veszik a fáradságot, hogy utána nézzenek, hogy kik játszanak a Haladásban. Erre Balázs legközelebb legyenek kedvesek jobban felkészülni és utána kérdezni, jó?!" - zárt Szántó.

Kíváncsian várjuk, hogy most eleget tesz-e a meghívásnak a Haladás vezetősége.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Megújulhat a Sokorópátkai út Győr-Ménfőcsanakon

Állami kezelésű az út, de az önkormányzat is beszáll a felújításába.

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Kellemes tavaszi idővel indul a hét

A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések.

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.