Széthúzó Haladás-család? Ráindítja csapatát a HVSE együttesére a Labdarúgó Kft.

Farkas Bazsi 2023-07-28 06:19:00
Ha legkésőbb 2025-ben nem kerül vissza az NB 1-be a “nagy csapat”, akkor a vezetőség lemond - hangzott el a szurkolói ankéton.

A Rohonci úti klubhelyiségben, csütörtök délután tartották a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgó csapatának szurkolói ankétját. Mivel a focicsapat szezon indító sajtótájékoztatót az utóbbi időben nem tartott, és ha tartott is valamilyen okból sajtótájékoztatót arra szerkesztőségünk nem kapott meghívót, így az ankéton tettük fel egy szem kérdésünket, ami alaposan kiverte a biztosítékot, ám erről később.

Az ankéton bemutatták a klub új kommunikációs vezetőjét Jagodits Zsuzsát, majd Szántó Erzsébet, ügyvezető vette át a szót.

Szántó arról beszélt, hogy a legmagasabb cél az NB 1-be jutás. 

Ezt már az idei szezonban megcélozzák, vagyis kicsit árnyalva az 1-5 hely valamelyikén végezve kellene zárni azt. A legutolsó határidő az élvonalba jutásra, amit a vezetőség adott magának, az a 2024/2025-ös bajnokság. Ha ekkor sem sikerül, akkor a vezetőség lemond - hangzott el Szántótól.

Az ügyvezető beszélt arról is, hogy rendbetették a szakmai munkát, végre van elképzelés a játékstílust illetően. Ezt a teremben lévő Aleksandar Jovic vezetőedző is megerősítette. Ezzel együtt elmondta, hogy nagyon sokat edzettek, nagyon sokat készültek, egy vágányon van a csapat és elégedett az elmúlt 6 hétben látottakkal. Játék stílusban egy sokat futó, sok letámadást mutató csapatot épít, ahová még további játékosok igazolását tervezi.

Mészöly Géza távozott a csapattól, de továbbra is a Haladással van - fogalmazott kissé rejtélyesen Szántó.

Az ügyvezető aztán bejelentette, hogy mivel egy együttes nem vállalta a megye 1-es szereplést - ez csütörtök reggel derült ki -, így a Haladás Labdarúgó Kft. csapatot indít Haladás II néven ebben a versenyben. Itt az a cél, hogy ez az együttes jövőre már NB III-as legyen.

A Haladás VSE - vagyis a labdarúgó Kft-től független csapat - tavaly jutott fel az NB III-ba. Érdekes, hogy a Kft.-nek pont most jutott eszébe, hogy az átjátszhatóság, vagyis a játékosok meccsben tartásának érdekében NB III-as csapatot szeretnének működtetni.

Szántó szurkolói kérdésre elmondta, hogy mivel a HVSE egy külön jogi személy, és az utánpótlásban már az Illés Akadémiával van megállapodásuk a játékosok kettős igazolására, így a HVSE-vel már nem tudnak hasonló megállapodást kötni.

Így elképzelésük szerint - Szántó a HVSE-ben is dolgozik, mint klubmenedzser - ha a Labdarúgó Kft. csapata feljut az NB III-ba, akkor a HVSE nem fog ebben a bajnokságban indulni, helyette a megye 1-ben játszik.

Ha a Kft. csapata nem jut be az NB III-ba, akkor a Haladás VSE 5%-ban tulajdonrészt szerez a Kft-ben, így a 2024/2025-ös bajnokságban már lesz mód az átjárhatóságra. A sportvezető szerint egy komplett rendszer kiépítése a lényeg. 

Szerinte egyébként az, hogy a Haladás VSE NB III-ba jutott egy több éves építkezés eredménye, ami többek között az ő érdeme. Azt szerették volna, hogy a HVSE indulási joga bekerüljön a kft-be, de végül ez meghiúsult, ezért indítanak most a kft. alatt is egy csapatot az amatőrök között.

Felvetésünket, hogy amíg a Haladás VSE nem jutott be az NB III-ba és nem mutatkozott nagyobb érdeklődés a profi helyett az amatőr foci iránt, ez érdekes módon nem volt lényeges, Szántó nem kommentálta. Azt azonban

kijelentette, hogy a szurkolói ankét nem politikai fórum, és az Ugytudjuk.hu egy politikai sajtótermék, így azt tudakolta, hogy a jelenlévő tudósító újságíróként vagy szurkolóként vesz-e részt a rendezvényen. 

Végül szerettük volna megtudni, hogy a Haladás Labdarúgó Kft. miért nem ment el a júniusi városi közgyűlésre, ahová meghívót kaptak és ahol a képviselők szerettek volna a szombathelyi labdarúgás helyzetéről beszélni. 

Politikai kérdésre nem válaszolunk - jelentette ki Szántó.

Majd némi közjáték után, ami alatt az új kommunikációs vezető egyszerűen kicsavarta a mikrofont a kezünkből, végül annyit még hozzátett Szántó, hogy a júniusi közgyűlés komolyságát szerinte az mutatja, hogy a képviselők hoztak egy határozatot, amelyben arra jutottak, hogy a Haladás Labdarúgó Kft. játékosainak minimum 40% szombathelyi legyen. Az ügyvezető rámutatott, hogy a tavalyi szezonban is már 50%-a a játékosoknak szombathelyi volt.

"Azok az emberek, akik számon kérik rajtunk, hogy mi miért nem jelenünk meg egy politikai fórumon, arra nem veszik a fáradságot, hogy utána nézzenek, hogy kik játszanak a Haladásban. Erre Balázs legközelebb legyenek kedvesek jobban felkészülni és utána kérdezni, jó?!" - zárt Szántó.

Szántó Erzsébet az érdi kézilabda csapattól igazol át előbb a Haladás VSE-be, majd lett ügyvezetője a Haladás Labdarúgó Kft-nek. Mivel csupán néhány éve van Szombathelyen így valószínű nem tudja, hogy az Ugytudjuk.hu főszerkesztője nem tagja a városi közgyűlésnek, így fordulhatott elő, hogy Farkas Balázst közgyűlési tagnak hitte. 

Jagodits és Szántó is azzal búcsúzott tőlünk, hogy írásban tegyük fel kérdéseinket a továbbiakban. Ezt korábban is megtettük, választ azonban nem kaptunk. Azért újra megpróbáljuk!

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.