A Szombathelyi Haladás felügyelő bizottsági tagja hivatalosan értesítette a szombathelyi városvezetést, hogy a Kft. dolgozói legutóbb az augusztusi járandóságukat kapták meg

Farkas Bazsi 2023-11-27 15:43:41
Hivatalos levelet kapott Nemény András polgármester, mint a kisebbségi tulajdonos képviselője.

A múlt héten, elsőként az Ugytudjuk.hu írt róla, hogy komoly anyagi gondban van a Szombathelyi Haladás NB II-es, és a Viktória FC NB I-es együttesét működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. A cégnek 73 fő alkalmazottja van, akik már hónapok óta várják a fizetésüket. 

Cikkünk megjelenése előtt kérdéseket küldtünk a cég ügyvezetőinek Szántó Erzsébetnek és Séllei Árpádnak, valamint a tulajdonos Homlok Zsoltnak, ám választ azóta sem kaptunk.

A Haladás ma közleményben erősítette meg, hogy bajban vannak.

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot. Az „üzengetés” nem tartozik a kapcsolattartás formájába sem a vezetők, sem a sportolók részéről.

A klub (mint munkáltató), valamint a játékosok és stábtagok (mint munkavállalók) a közöttük fennálló szerződésben foglalt - a jelen helyzetben mindkét félnek még elfogadható - feltételek kialakításával együttesen törekednek a csapatok és a klub működésének biztosítására, melyért ezúton is köszönettel tartozunk a kiváló sportemberekből álló, a Haladást mint eszmét tiszteletben tartó csapattagoknak és stábtagoknak! - írták.

Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő ma délután egy Facebook-posztban osztotta meg azt a hivatalos levelet, amelyet a Kft.  egyik felügyelő-bizottsági tagja írt a szombathelyi városvezetésnek:

“Tárgy: Tájékoztatás

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Alpolgármester Úr!

Mint Szombathely Megyei Jogú Város a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft-be delegált FEB-tagja az alábbiakról tájékoztatom a várost, mint a Kft. kisebbségi tulajdonosát:

- hivatalos információt a Kft. részéről egyelőre nem kaptam
- informális beszélgetéseken vagyok túl
- ezen beszélgetésekből kiderült, hogy a Kft. a munkavállalói felé (és bizonyos esetekben a szállítói felé is) tartozást halmozott fel
- a Kft. munkavállalói legutóbb az augusztusi járandóságukat kapták meg
- az októberben esedékes szeptemberi bérfizetés elmaradása óta már 45 nap telt 
- ez azért fontos határidő, mert a labdarúgók esetében a szerződésük értelmében jogosultak a klubot fizetésre felszólítani (erről egyeztetés is zajlott a játékosok képviselője és a Hivatásos Labdarúgók Szervezete között) 
- amennyiben eltelik 60 nap (ami 2023. október 10-től számítva 2023. december 9-t jelent), akkor a játékosok ún. szabadon igazolható státuszba kerülhetnek, függetlenül a szerződésük időtartamától 
- a bizonytalanság miatt a szakmai vezető így nem tud tárgyalni a játékosokkal (az, akiknek lejár a szerződése legkésőbb 2024. június 30-ig, az ebben az esetben már 2024. január 1-től más klubbal tárgyalhat)

A fentiek következménye a szombathelyi labdarúgásra nézve rendkívül súlyosak lehetnek, veszélybe kerülhet a jelenleg az NB II-ben szereplő klub licenszének visszavonása, vagy a következő bajnoki szezonra történő meg nem adása! Már maga a bizonytalanság is problémát generál, hiszen a labdarúgók egymás között beszélnek arról, hogy hol van olyan állomáshely, ahol nem (vagy késve) fizetnek, ez pedig a szerződéskötéseket is ellehetetleníthetik.

A FEB a Kft. részéről hivatalos tájékoztatást nem kapott sem a tartozás mértékéről, sem annak okáról.

A Szombathelyi Haladás 1919-es megalakulása óta mindig a magyar labdarúgás első vagy második vonalában szerepelt. Mint a Haladás Szurkolói Kör tagja elmondhatom, hogy utóbbi létet – azaz az NB II-es szereplést – a drukkerek "elfogadják" és a csapat mellett kiállnak, amit bizonyít az is, hogy a 12 év óta először lezajlott Haladás–ZTE-tétmérkőzésen több mint 6000 hazai szimpatizáns látogatott ki a Rohonci útra bő három héttel ezelőtt.

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Alpolgármester Úr!

Kérem szíves útmutatásukat, FEB-tagként van-e olyan tevékenység, aminek megtételével a Kft. normál működéséhez hozzá tudok járulni? Van-e olyan javaslat, amit megtehetek annak érdekében, hogy a Kft. jelenlegi likviditási helyzetéről pontos képet adhassak a városnak, mint tulajdonosnak? “

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.