Győzelemre készül Szombathelyen Illés Károly és a Fidesz

ugytudjuk.hu 2023-10-31 17:00:00
Füllentésektől sem mentes interjút adott a szombathelyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője a Szombathelyi Televíziónak.

Bár alig két éve még a kukába dobta ki, idén márciusban pedig azt mondta, hogy nagyon rosszul ég a Szombathelyi Médiaközpont által kiadott Savaria Fórumot, most mégis elfogadta a szintén a központ kiadásában működő Szombathelyi Televízió interjú kérését Illés Károly, a szombathelyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője. 

9 évnyi városvezetés után, 2019 elején - azzal, hogy Molnár Miklós átállt és cserbenhagyta, meghazudtolta a jobboldali szavazókat - a baloldal átvette a város irányítását. Már a költségvetést is ők készítették, amivel elmaradtak korábban már betervezett utcafelújítások - kezdte így. 

A városvezetés kiárulja a családi aranyat a terület eladásokkal. Nem értettünk egyet a volt városi strand megmaradt területének, és a Homok úti ingatlan eladásával sem. Indokolatlan volt a területek eladása, mivel kiderült, hogy 2 milliárd forinttal alultervezte a költségvetést a városvezetés. Ennyivel több pénz folyt be, ezzel szemben 800 millió forintot kapott az önkormányzat az eladott telkek után.

Idén adták el a 11-es Huszár út B-telepét. Ezzel sem értettünk egyet, az előző városvezetés kidolgozott koncepcióval rendelkezett a területre, az épületek, a közlekedés mind meg volt tervezve, ehhez képest egy áron alul történt értékesítés következett be.

Tovább folytatva a témát a politikus elmondta, hogy legutóbb pedig a termálfürdő területe került eladásra. Ez gátja lehet az uszoda esetleges bővítésének. 

Felhívtuk a figyelmet, hogy az országban egyedüliként 600 forintra emelkedett a parkolási díj a belvárosban. Nem ez volt a városvezetés ígérete. Ahogy a Nagyszálló meg nem vásárlása is egy ígéret meghiúsulása volt - jelentette ki.

Mit tudtak elérni ellenzékből? - jött az újságírói kérdés.

Támogatták a városi cégek pályázatait - mondta erre Illés. 

Aki aztán kritizálta a város tisztaságát, szerinte több a hajléktalan, mint az elmúlt 9 évben, és romlott a közbiztonság is.

A mostani városvezetés a facebookos kommunikáción kívül semmiféle infrastrukturális fejlesztést nem hajtott végre. Csakis az előző városvezetés által elkezdett fejlesztéseket fejezik be. Ezeket nagyon ügyesen cimkézik át és tekintik a saját fejlesztési eredményüknek. 

Elmaradunk a környező városok gazdasági eredményeitől, nézzük csak meg például Zalaegerszeget, hogy ott milyen fejlődés van - jött a kritika.

Illés szerint ez nem amiatt van mert a szombathelyi városvezetés kormányzati ellenszélben politizál, hiszen kapott a város 1 milliárd 200 millió forintot - Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselőnek köszönhetően - amit fejlesztésekre költhetett el az önkormányzat.

Én nem gondolom, hogy a város bármilyen hiányt szenvedne források tekintetében - húzta alá. 

Soha nem volt akkumulátorgyár építő szándékunk. A baloldali városvezetés egy hecckampányt indított meg, aminek semmiféle alapja nincsen. Mi mindig is a szombathelyiek érdekeit képviseltük és ezentúl is ezt fogjuk tenni. Amennyiben mi leszünk a városvezetők és letelepedési szándékát jelzi egy akkumulátorgyár, akkor elsőkén meg fogjuk kérdezni a szombathelyieket, hogy mi a véleményük erről. A jelenlegi városvezetés ezt nem tette meg, önhatalmúlag úgy döntött, hogy amíg ők vannak itt, addig akkumulátorgyár nem lesz. Nincs a fideszes városvezetésnek ilyen szándéka, de eddig nem is került fel ilyen döntés. 

Miért nem jár a szombathelyi közgyűlésre Hende Csaba? - folytatódott így az interjú.

Ezt talán tőle kellene megkérdezni. Egyébként pedig csütörtökönként - amikor a közgyűlés van - a Törvényalkotási Bizottság üléseit vezeti általában. 

Illés szerint Gyurcsány Ferenc próbál meg politikai hatalomhoz jutni Szombathelyen. Felszólította a városvezetést, hogy hagyja abba a szombathelyiek félrevezetését, mivel szerinte az Éljen Szombathely! Egyesület egy álcivil szervezet. 

Kövér László (Fidesz-KDNP) házelnök nemrég Szombathelyen járva fogalmazott úgy, hogy a Fidesz készen áll visszaszerezni a várost, kitől, vagy mitől kell visszaszerezni - kapta meg a kérdést Illés.

A frakcióvezető szerint ez csupán egy szövegkörnyezetből kiragadott mondat volt, ám valóban fordulatra készül a Fidesz és azt szeretnék, ha jobboldali vezetése lenne a városnak. 

Hiába kapott kérdést Illés arra vonatkozóan, hogy elindul-e  polgármesteri székért, egyértelmű választ erre nem adott. 

Február végéig kell megtartani azokat a jelölő csoport gyűléseket, ahol a mind a képviselőjelöltek, mind a polgármester-jelölt személye eldől majd.

Több olyan körzetünk van, ahol még versengenek a jelöltek a körzetért. Most a munka ideje van itt, annak, hogy mindenki bizonyítson - mondta Illés.

Mi a részünkről egy korrekt normális kampányt képzelünk el. Kérdés az, hogy erre, hogy reagálnak majd egyes baloldali médiumok. Gondolok itt Farkas Balázsra, aki az Ugytudjuk nevű lapot szerkeszti. Aki miután megfenyegette frakciótársunkat, nemhogy bocsánatot kért volna, hanem perrel fenyegetett, többek között engem is, igaz a bíróság ezt a keresetet elutasította. De az a mocskolódás, ami ebben a lapban megy, az, hogy ez az illető rendszeresen ólálkodik a házamnál, ott fényképeket készít az autóról, amivel közlekedem. Én azt gondolom, hogy ez nem egy előremutató dolog. Mi nem ilyen jellegű kampányra készülünk. 

Hamis ígéretekkel nem szeretnénk választást nyerni, mint ahogy történt az 2019-ben a másik oldal részről. Mi mindig a reális úton mentünk. Azt gondolom, hogy a Modern Város Programban megfogalmazottak a követendő példa.

A frakcióvezető kérdésre válaszolva elmondta, hogy azért nem szokták a sajtótájékoztatójukra meghívni a helyi média minden szereplőjét, mert szerinte - kitérve külön az Ugytudjukra - azok nem azt jelentetik meg, mint ami ott elhangzott.

Illés az önkormányzati választási programjuk főbb sarokpontjainak a Kőszeg-Szombathely 2x2 sávos új gyorsforgalmi út, az M86-os Egyházasrádóccal összekötő szakasza, valamint az észak-keleti elkerülő megépítését jelölte ki.

Egyértelmű győzelmet várok a 2024-es önkormányzati választáson - összegzett Illés. 

Illés Károly füllent!

Illés Károly az SZTV-nek adott interjújában azt mondta, hogy az Ugytudjuk.hu tudósításaiban rendszeresen nem azt írja le, amit mondott. Ez egyszerű hazugság. Munkamódszerünk szerint ugyanis Illés nyilatkozatait rendre diktafonra vesszük és azt szó szerint - még ha az élőbeszéd esetlensége benne is marad - gépeljük be.

Olyan soha sem történt, hogy tartalmában mást közöltünk volna le, mint amit a frakcióvezető nyilatkozott.

Illés Károly és a szombathelyi Fidesz az Ugytudjuk.hu-t működése óta egyetlen általuk tartott sajtótájékoztatóra sem hívta meg, így esélyünk sem volt arra, hogy mást publikáljunk az ott elhangzottakhoz képest.

2020 októberében egy előre bejelentett, nyilvános, a szombathelyi Fidesz által meghirdetett sajtótájékoztatóra mentünk el. A párt Szent Márton utcai irodájából, Illés Károly kivezetett minket, a tájékoztatón nem vehettünk részt.

Illés Károly többször hangoztatta, hogy a lap főszerkesztője több alkalommal ólálkodott a háza körül. Illés Károly háza egy közterület mellett helyezkedik el. Jelenleg még nincsen olyan jogszabály érvényben, ami megtiltaná, hogy az utcán ne sétálhatna akárni. Illés vagyonnyilatkozatával kapcsolatban - amely egyébként nyilvános közadat - merültek fel kérdések, ezt szerettük volna tisztázni, amivel kapcsolatban meg is jelentettük egy cikket.

Azt javasoljuk Illésnek, hogy ha ennyire rosszul viseli a nyilvánosságot, akkor vonuljon vissza a politikától. Jelenleg azonban egy mandátummal rendelkező önkormányzati képviselő, akinek viselnie kell az újságírói kérdéseket, és el kell fogadnia azt, hogy a vagyoni helyzetét transzparens módon kell megosztania a választókkal. 

Végezetül pedig, 2019 októbere óta, szinte minden közgyűlés utáni sajtótájékoztatón interjú lehetőséget ajánlunk Illésnek, aki eddig nem élt a lehetőséggel. Korábban azt is felajánlottuk, hogy élő adásban szerepelhet, elejét véve ezzel bármiféle utólagos manipulációs gyanúsításnak.

Egyik legutóbbi interjú kérésükre Illéstől az a válasz jött, hogy majd ha főszerkesztőnk a megyei napilapnál dolgozik, akkor lehet szó róla.

Szólj hozzá!

Így védekezhetsz az interneten rád leselkedő veszélyek ellen

Az internet világában való biztonságos jelenlét ma már elengedhetetlen fontosságú. Az internetes bűnözők egyre kifinomultabb módszerekkel próbálják megszerezni a személyes adatainkat, banki információinkat és egyéb értékeinket.

A KDNP felé kacsingat Horváth Gábor

A szombathelyi önkormányzati képviselő rendre ki szokta jelenteni, hogy ő nem fideszes. 

A kismacskák helyes etetése

A tej az emlősök számára létfontosságú táplálékforrás, amely a korai fejlődési szakaszban biztosítani tudja a szükséges tápanyagokat az éppen a mama pocakjából kibújt és fejlődésnek induló szervezet növekedéshez és egészségéhez.

Egy férfi tökön rúgta a szentgotthárdi vasútállomás vagyonőrét

Másnap pedig lefejelte a kocsivizsgálót. Elítélte a bíróság a vasúti garázdát.

Rendszeresen megverte anyját egy sárvári férfi

Most az ügyészség vádat emelt ellene.

Szombaton nyit a szombathelyi Termálfürdő

A Szentivánéji vigasságok miatt azonban le lesz zárva a parkoló.

Védik a hőségtől a GYHG-s dolgozókat

Életbe léptette azokat az intézkedéseket a GYHG, amik a hőség ellen védik a dolgozókat.

Kiderítettük, miért fontos, hogy minden gyereknek legyen plüssmacija!

Gyakran láthatunk kisgyerekeket plüssmacit vagy valamilyen más pihe-puha figurát szorongatva, sőt sokszor egészen a hírekig eljut egy-egy elveszett mackó esete.

A dunaszerdahelyi DAC-ból érkezett az ETO első friss igazolása

Željko Gavrić erősíti majd az NB I-be jutott csapatot.

Fejre állt egy autó a szombathelyi Petőfi Sándor utcában

Információink szerint személyi sérülés nem történt.

Az Audi Hungaria 160 000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

A járműszerelő csarnok tetejére, valamint 75 ezer négyzetméter zöldteület helyére építenek napelemparkot.

Eső nem lesz, szaharai por viszont igen

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul.

Te mennyire vagy szorongó alkat?

Korunk népbetegsége a szorongás – hirdetik a híroldalak, és sajnos igazat kell adnunk nekik. Soha korábban nem szorongott ennyire és ennyi dolog miatt az ember. Elég csak a megélhetési gondokra vagy éppen a környezeti változásokra gondolni, és máris összeszorul a torok, kiszárad a száj, és erőteljes gyomorideg költözik belénk.

Ittasan vezetett segédmotoros kerékpárt a szombathelyi férfi

Közúti járművezetésétől eltiltást indítványozott az ügyészség.

Elindult a szombathelyi Brenner-villa felújítása

Állványozzák az épületet, nemsokára készül az új tető.

Dézsi Csaba András szerint Borkai és a rossz tanácsadók miatt kapott ki a választáson

Szerinte ő kitakarította a városból a győri polipot, és remél, hogy azt nem hozza vissza Pintér Bence.

Mégsem ül ma össze a Szombathelyi Haladás taggyűlése

Pont akkor tart a többségi tulajdonos a társaság érdekében egy üzleti megbeszélést.

A Falco a 24/25-ös szezont is a főtábláról kezdi a BL-ben

28 klubnak nem kell kvalifikációs meccset játszania.