Nem nagyon akar találkozni a szentiváni civilekkel Dézsi Csaba András

Pintér Bence 2023-06-29 16:55:00
Csak levélben várja a vízszennyezettségi adatokat a polgármester, a találkozóra nem nyitott – derült ki a közgyűlésen.

Mint arról beszámoltunk, elkészült a győrszentiváni civilek közadakozásból finanszírozott vízszennyezettségi mérése, amit azt mutatta ki, hogy jelenleg is vannak veszélyes anyagok az Ipari Park melletti városrész talajvizében. Erről a civilek levelet küldtek Dézsi Csaba András polgármesternek, amelyben megkérték, hogy egy találkozó keretében ismerje meg az adatokat, majd az önkormányzat saját forrásból létesítsen monitoringkutakat a városban.

Erre kérdezett rá a keddi közgyűlés végén (2 óra 19 perctől) Pollreisz Balázs MSZP-s képviselő, aki egészen pontosan azt javasolta, hogy a Környezetvédelmi Bizottság – amelynek ugye elég kevés munkája akad – kezdjen el dolgozni a civilekkel ezen a projekten.

Dézsi Csaba András polgármester ez utóbbi felvetésre nem reagált, hanem szokásos kioktató hangnemében közölte, hogy ő olvasta ezt a levelet, és válaszolt is rá – mint a szentiváni civilektől megtudtuk, ez abban a pillanatban nem volt igaz, ugyanis a választ tartalmazó e-mail csak a közgyűlés után, kedden délután fél háromkor érkezett meg, és nem is ő válaszolt, hanem Herman Etelka, a Környezetvédelmi Osztály vezetője.

A válaszban a polgármester szerint az állt, hogy nem beszélgetni meg találkozgatni kell, hanem csinálni a dolgokat, ezért küldjék el neki az eredményeket, és akkor majd meglátja, mi lesz. Ezután a levél egy részét fel is olvasta, és még azt is számon kérte, hogy miért nem akarják odaadni a civilek ezt a dokumentációt, miért akarnak titkolózni – pár másodpercen belül kiderült azonban, hogy szó sincs ilyesmiról.

A polgármesteri felolvasásból ugyanis kimaradt az a rész, amelyben a szentivániak azt írták neki, hogy a találkozón át is adják neki a dokumentációt.

Ezt Pollreisz olvasta fel aztán, miután először meg akarta vonni tőle a polgármester a szót, de aztán inkább mégis megadta. Ezután a képviselő emlékeztette a polgármestert, hogy az ő javaslata alapvetően nem a levélről szólt, hanem arról, hogy kezdjen dolgozni az önkormányzat, adják ki a feladatot a Környezetvédelmi Bizottságnak.

Erre egészen elképesztő módon a polgármester azzal reagált, hogy teljesen ignorálta a képviselő bizottságról, és a munka azonnali megkezdéséről szóló javaslatát, és ismét arról kezdett beszélni, hogy ő nem beszélgetni akar, hanem dolgozni.

Dézsi Csaba András ezután továbbra is azt a látszatot keltette, hogy a szentivániak nem akarják neki odaadni a dokumentációt, majd közölte: ő az első polgármester a rendszerváltás óta Győrben, aki komolyan veszi a környezetvédelmet.

A polgármester nem először vádolja egyébként teljesen alaptalanul titkolózással a szentiváni civileket, miközben a győri Polgármesteri Hivatal, az önkormányzat és a városi cégek az elmúlt három évben mindent megtesznek azért, hogy közérdekű adatigénylésekre se adják ki a kért közadatokat. A Dézsi polgármester által most hamisan beállított helyzethez teljesen hasonlót egyébként éppen a győri önkormányzat csinált, amikor a Borkai-érához hasonlóan két évben is csak személyes betekintést akart engedni a képviselői vagyonnyilatkozatokba, miközben azt egy bírósági döntés alapján rég digitálisan is elérhetővé kellett volna tennie.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.