Nem nagyon akar találkozni a szentiváni civilekkel Dézsi Csaba András

Pintér Bence 2023-06-29 16:55:00
Csak levélben várja a vízszennyezettségi adatokat a polgármester, a találkozóra nem nyitott – derült ki a közgyűlésen.

Mint arról beszámoltunk, elkészült a győrszentiváni civilek közadakozásból finanszírozott vízszennyezettségi mérése, amit azt mutatta ki, hogy jelenleg is vannak veszélyes anyagok az Ipari Park melletti városrész talajvizében. Erről a civilek levelet küldtek Dézsi Csaba András polgármesternek, amelyben megkérték, hogy egy találkozó keretében ismerje meg az adatokat, majd az önkormányzat saját forrásból létesítsen monitoringkutakat a városban.

Erre kérdezett rá a keddi közgyűlés végén (2 óra 19 perctől) Pollreisz Balázs MSZP-s képviselő, aki egészen pontosan azt javasolta, hogy a Környezetvédelmi Bizottság – amelynek ugye elég kevés munkája akad – kezdjen el dolgozni a civilekkel ezen a projekten.

Dézsi Csaba András polgármester ez utóbbi felvetésre nem reagált, hanem szokásos kioktató hangnemében közölte, hogy ő olvasta ezt a levelet, és válaszolt is rá – mint a szentiváni civilektől megtudtuk, ez abban a pillanatban nem volt igaz, ugyanis a választ tartalmazó e-mail csak a közgyűlés után, kedden délután fél háromkor érkezett meg, és nem is ő válaszolt, hanem Herman Etelka, a Környezetvédelmi Osztály vezetője.

A válaszban a polgármester szerint az állt, hogy nem beszélgetni meg találkozgatni kell, hanem csinálni a dolgokat, ezért küldjék el neki az eredményeket, és akkor majd meglátja, mi lesz. Ezután a levél egy részét fel is olvasta, és még azt is számon kérte, hogy miért nem akarják odaadni a civilek ezt a dokumentációt, miért akarnak titkolózni – pár másodpercen belül kiderült azonban, hogy szó sincs ilyesmiról.

A polgármesteri felolvasásból ugyanis kimaradt az a rész, amelyben a szentivániak azt írták neki, hogy a találkozón át is adják neki a dokumentációt.

Ezt Pollreisz olvasta fel aztán, miután először meg akarta vonni tőle a polgármester a szót, de aztán inkább mégis megadta. Ezután a képviselő emlékeztette a polgármestert, hogy az ő javaslata alapvetően nem a levélről szólt, hanem arról, hogy kezdjen dolgozni az önkormányzat, adják ki a feladatot a Környezetvédelmi Bizottságnak.

Erre egészen elképesztő módon a polgármester azzal reagált, hogy teljesen ignorálta a képviselő bizottságról, és a munka azonnali megkezdéséről szóló javaslatát, és ismét arról kezdett beszélni, hogy ő nem beszélgetni akar, hanem dolgozni.

Dézsi Csaba András ezután továbbra is azt a látszatot keltette, hogy a szentivániak nem akarják neki odaadni a dokumentációt, majd közölte: ő az első polgármester a rendszerváltás óta Győrben, aki komolyan veszi a környezetvédelmet.

A polgármester nem először vádolja egyébként teljesen alaptalanul titkolózással a szentiváni civileket, miközben a győri Polgármesteri Hivatal, az önkormányzat és a városi cégek az elmúlt három évben mindent megtesznek azért, hogy közérdekű adatigénylésekre se adják ki a kért közadatokat. A Dézsi polgármester által most hamisan beállított helyzethez teljesen hasonlót egyébként éppen a győri önkormányzat csinált, amikor a Borkai-érához hasonlóan két évben is csak személyes betekintést akart engedni a képviselői vagyonnyilatkozatokba, miközben azt egy bírósági döntés alapján rég digitálisan is elérhetővé kellett volna tennie.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.