Nem nagyon akar találkozni a szentiváni civilekkel Dézsi Csaba András

Pintér Bence 2023-06-29 16:55:00
Csak levélben várja a vízszennyezettségi adatokat a polgármester, a találkozóra nem nyitott – derült ki a közgyűlésen.

Mint arról beszámoltunk, elkészült a győrszentiváni civilek közadakozásból finanszírozott vízszennyezettségi mérése, amit azt mutatta ki, hogy jelenleg is vannak veszélyes anyagok az Ipari Park melletti városrész talajvizében. Erről a civilek levelet küldtek Dézsi Csaba András polgármesternek, amelyben megkérték, hogy egy találkozó keretében ismerje meg az adatokat, majd az önkormányzat saját forrásból létesítsen monitoringkutakat a városban.

Erre kérdezett rá a keddi közgyűlés végén (2 óra 19 perctől) Pollreisz Balázs MSZP-s képviselő, aki egészen pontosan azt javasolta, hogy a Környezetvédelmi Bizottság – amelynek ugye elég kevés munkája akad – kezdjen el dolgozni a civilekkel ezen a projekten.

Dézsi Csaba András polgármester ez utóbbi felvetésre nem reagált, hanem szokásos kioktató hangnemében közölte, hogy ő olvasta ezt a levelet, és válaszolt is rá – mint a szentiváni civilektől megtudtuk, ez abban a pillanatban nem volt igaz, ugyanis a választ tartalmazó e-mail csak a közgyűlés után, kedden délután fél háromkor érkezett meg, és nem is ő válaszolt, hanem Herman Etelka, a Környezetvédelmi Osztály vezetője.

A válaszban a polgármester szerint az állt, hogy nem beszélgetni meg találkozgatni kell, hanem csinálni a dolgokat, ezért küldjék el neki az eredményeket, és akkor majd meglátja, mi lesz. Ezután a levél egy részét fel is olvasta, és még azt is számon kérte, hogy miért nem akarják odaadni a civilek ezt a dokumentációt, miért akarnak titkolózni – pár másodpercen belül kiderült azonban, hogy szó sincs ilyesmiról.

A polgármesteri felolvasásból ugyanis kimaradt az a rész, amelyben a szentivániak azt írták neki, hogy a találkozón át is adják neki a dokumentációt.

Ezt Pollreisz olvasta fel aztán, miután először meg akarta vonni tőle a polgármester a szót, de aztán inkább mégis megadta. Ezután a képviselő emlékeztette a polgármestert, hogy az ő javaslata alapvetően nem a levélről szólt, hanem arról, hogy kezdjen dolgozni az önkormányzat, adják ki a feladatot a Környezetvédelmi Bizottságnak.

Erre egészen elképesztő módon a polgármester azzal reagált, hogy teljesen ignorálta a képviselő bizottságról, és a munka azonnali megkezdéséről szóló javaslatát, és ismét arról kezdett beszélni, hogy ő nem beszélgetni akar, hanem dolgozni.

Dézsi Csaba András ezután továbbra is azt a látszatot keltette, hogy a szentivániak nem akarják neki odaadni a dokumentációt, majd közölte: ő az első polgármester a rendszerváltás óta Győrben, aki komolyan veszi a környezetvédelmet.

A polgármester nem először vádolja egyébként teljesen alaptalanul titkolózással a szentiváni civileket, miközben a győri Polgármesteri Hivatal, az önkormányzat és a városi cégek az elmúlt három évben mindent megtesznek azért, hogy közérdekű adatigénylésekre se adják ki a kért közadatokat. A Dézsi polgármester által most hamisan beállított helyzethez teljesen hasonlót egyébként éppen a győri önkormányzat csinált, amikor a Borkai-érához hasonlóan két évben is csak személyes betekintést akart engedni a képviselői vagyonnyilatkozatokba, miközben azt egy bírósági döntés alapján rég digitálisan is elérhetővé kellett volna tennie.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.