Az lehet, hogy a szombathelyi Fidesz kedvenc vendéglátósa nyerte az MMIK büféjének üzemeltetését, de legalább most kaptunk válaszokat a feltett kérdéseinkre

Farkas Bazsi 2023-06-21 07:16:00
Van, ami megváltozott, van, ami nem.

Ahogy arról beszámoltunk, május elején kiírta a szombathelyi MMIK, oppárdon legújabb nevén Művészeti Népfőiskola Őrvidék Ház azt a pályázatot, amin az épületben található büfé üzemeltetőjét keresték határozatlan időre. 

Az MMIK üzemeltetését 2021-ben vette át a direkt erre a célra létrehozott Magyar Művészeti Innovációs Központ Nonprofit Kft.

Amint állami érdekeltségű kézbe került az üzemeltetés, szinte azonnal megjelent a kávézó körül a Café 5 Kft. Ez az a cég, ami korábban 10 évre nyerte el a Savaria Mozi büféjének üzemeltetését, majd jogi kiskapukat kihasználva a fideszes városvezetés több ütemben újabb 5 évre hosszabbította meg a bérlés jogát. Nem csoda, a cég vezetője és tulajdonosa korábban úgy nyilatkozott, hogy ő maga is dolgozott a 2018-as választáson a Fidesz győzelméért.

A Café 5 Kft. nyomott áron vette bérbe a helyiséget, 366 ezer 800 forint + ÁFÁ-t fizetett havonta, az aula bérléséért pedig 30 ezer forintot fizetett ki egy alkalomra.

Hogy mennyit “bírt volna el a bolt” azt jól mutatja, hogy 2019-ben pályázatot írtak ki a büfé hasznosítására, a Café 5 is pályázott, a korábban fizetett összeg több mint dupláját fizették volna ki csakhogy maradhassanak.

Végül nem ők lettek a befutók, a mozi után pedig az MMIK-ban folytatta büfé üzemeltetős, koncertszervezős tevékenységét a cég.

2021-ben mindössze nettó 50 ezer forintért bérelte a helyiséget a Kft. Mindezt versenyeztetés nélkül kaphatta meg a cég.

2022-ben aztán alkalmanként 15 ezer forintot fizettek, az aula használatával együtt, miközben ott többszáz fős közönség előtt rendeztek koncerteket. 

A biznisz aztán tovább pörgött. Legutóbb azonban már hiába kérdeztük közérdekű adatigényléssel, hogy ki és mennyiért bérelte az aulát választ nem adott az MMIK.

Idén április közepén történt meg az üzemeltető váltás, a Művészeti Népfőiskola Őrvidék Ház Kft. pedig május elején írta ki a büfé pályázatát.

Most azt kérdeztük meg, hogy a kiírt pályázatra hány jelentkező volt, ki lett a befutó és mekkora bérleti díjat fizet majd a bérlésért. 

Pályázati kiírásunkra három vállalkozótól kaptunk érvényes árajánlatot - írta válaszában Farkas Csaba ügyvezető.

A győztes pályázó a Café 5 Kft.

Az Őrvidék Ház a bérleti díjra vonatkozó kérdésünkre titoktartási kötelezettség miatt nem válaszolt. Arra azonban igen, hogy a büfé a szerződésnek megfelelően 2023. június 1-től üzemel.

A pályázati kiírásban az szerepelt, hogy a nyertes pályázónak felújítási kötelezettsége is lesz, ugyanis a kávézót fűtő-hűtő légkondicionálóval kell felszerelnie. Valamint a földszint bal ruhatár mögötti területen új büfé WC kialakítása is a kötelező feladatok között szerepel. A kötelezettség a nyertes pályázót továbbra is terheli. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.

Miről ismerhetjük fel a minőségi CBD olajat?

Amikor valamilyen táplálékkiegészítővel, illetve annak a szedésének a gondolatával kacérkodunk, akkor lényeges kérdés az is, hogy hogyan válasszuk ki azt a konkrét terméket a sok közül, amit majd fogyasztani fogunk.

Haragosa telefonszámával hirdetett szexuális szolgáltatást

Zaklatás miatt egy év szabadságvesztés is lehet a büntetés.

Napos, gomolyfelhős idő lesz szerdán

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható.

Választási plakátoknak látszó nem választási plakátok lepték el Szombathelyt

Vajon mit szól majd a hatóság a gyógyászati fű legalizációjáért lobbizó hirdetésekhez?

Az igényes férfiak bőrcipőt viselnek, és megfelelően gondozzák lábbelijüket

A bőrcipő viselése egyfajta presztízs a férfiak számára, de mindenképpen magas szintet képvisel a lábbelik piacán. Ez annak köszönhető, hogy a bőr megmunkálása drága, illetve az anyag rendkívül kedvező tulajdonságainak is.