Az lehet, hogy a szombathelyi Fidesz kedvenc vendéglátósa nyerte az MMIK büféjének üzemeltetését, de legalább most kaptunk válaszokat a feltett kérdéseinkre

Farkas Bazsi 2023-06-21 07:16:00
Van, ami megváltozott, van, ami nem.

Ahogy arról beszámoltunk, május elején kiírta a szombathelyi MMIK, oppárdon legújabb nevén Művészeti Népfőiskola Őrvidék Ház azt a pályázatot, amin az épületben található büfé üzemeltetőjét keresték határozatlan időre. 

Az MMIK üzemeltetését 2021-ben vette át a direkt erre a célra létrehozott Magyar Művészeti Innovációs Központ Nonprofit Kft.

Amint állami érdekeltségű kézbe került az üzemeltetés, szinte azonnal megjelent a kávézó körül a Café 5 Kft. Ez az a cég, ami korábban 10 évre nyerte el a Savaria Mozi büféjének üzemeltetését, majd jogi kiskapukat kihasználva a fideszes városvezetés több ütemben újabb 5 évre hosszabbította meg a bérlés jogát. Nem csoda, a cég vezetője és tulajdonosa korábban úgy nyilatkozott, hogy ő maga is dolgozott a 2018-as választáson a Fidesz győzelméért.

A Café 5 Kft. nyomott áron vette bérbe a helyiséget, 366 ezer 800 forint + ÁFÁ-t fizetett havonta, az aula bérléséért pedig 30 ezer forintot fizetett ki egy alkalomra.

Hogy mennyit “bírt volna el a bolt” azt jól mutatja, hogy 2019-ben pályázatot írtak ki a büfé hasznosítására, a Café 5 is pályázott, a korábban fizetett összeg több mint dupláját fizették volna ki csakhogy maradhassanak.

Végül nem ők lettek a befutók, a mozi után pedig az MMIK-ban folytatta büfé üzemeltetős, koncertszervezős tevékenységét a cég.

2021-ben mindössze nettó 50 ezer forintért bérelte a helyiséget a Kft. Mindezt versenyeztetés nélkül kaphatta meg a cég.

2022-ben aztán alkalmanként 15 ezer forintot fizettek, az aula használatával együtt, miközben ott többszáz fős közönség előtt rendeztek koncerteket. 

A biznisz aztán tovább pörgött. Legutóbb azonban már hiába kérdeztük közérdekű adatigényléssel, hogy ki és mennyiért bérelte az aulát választ nem adott az MMIK.

Idén április közepén történt meg az üzemeltető váltás, a Művészeti Népfőiskola Őrvidék Ház Kft. pedig május elején írta ki a büfé pályázatát.

Most azt kérdeztük meg, hogy a kiírt pályázatra hány jelentkező volt, ki lett a befutó és mekkora bérleti díjat fizet majd a bérlésért. 

Pályázati kiírásunkra három vállalkozótól kaptunk érvényes árajánlatot - írta válaszában Farkas Csaba ügyvezető.

A győztes pályázó a Café 5 Kft.

Az Őrvidék Ház a bérleti díjra vonatkozó kérdésünkre titoktartási kötelezettség miatt nem válaszolt. Arra azonban igen, hogy a büfé a szerződésnek megfelelően 2023. június 1-től üzemel.

A pályázati kiírásban az szerepelt, hogy a nyertes pályázónak felújítási kötelezettsége is lesz, ugyanis a kávézót fűtő-hűtő légkondicionálóval kell felszerelnie. Valamint a földszint bal ruhatár mögötti területen új büfé WC kialakítása is a kötelező feladatok között szerepel. A kötelezettség a nyertes pályázót továbbra is terheli. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.