Az lehet, hogy a szombathelyi Fidesz kedvenc vendéglátósa nyerte az MMIK büféjének üzemeltetését, de legalább most kaptunk válaszokat a feltett kérdéseinkre

Farkas Bazsi 2023-06-21 07:16:00
Van, ami megváltozott, van, ami nem.

Ahogy arról beszámoltunk, május elején kiírta a szombathelyi MMIK, oppárdon legújabb nevén Művészeti Népfőiskola Őrvidék Ház azt a pályázatot, amin az épületben található büfé üzemeltetőjét keresték határozatlan időre. 

Az MMIK üzemeltetését 2021-ben vette át a direkt erre a célra létrehozott Magyar Művészeti Innovációs Központ Nonprofit Kft.

Amint állami érdekeltségű kézbe került az üzemeltetés, szinte azonnal megjelent a kávézó körül a Café 5 Kft. Ez az a cég, ami korábban 10 évre nyerte el a Savaria Mozi büféjének üzemeltetését, majd jogi kiskapukat kihasználva a fideszes városvezetés több ütemben újabb 5 évre hosszabbította meg a bérlés jogát. Nem csoda, a cég vezetője és tulajdonosa korábban úgy nyilatkozott, hogy ő maga is dolgozott a 2018-as választáson a Fidesz győzelméért.

A Café 5 Kft. nyomott áron vette bérbe a helyiséget, 366 ezer 800 forint + ÁFÁ-t fizetett havonta, az aula bérléséért pedig 30 ezer forintot fizetett ki egy alkalomra.

Hogy mennyit “bírt volna el a bolt” azt jól mutatja, hogy 2019-ben pályázatot írtak ki a büfé hasznosítására, a Café 5 is pályázott, a korábban fizetett összeg több mint dupláját fizették volna ki csakhogy maradhassanak.

Végül nem ők lettek a befutók, a mozi után pedig az MMIK-ban folytatta büfé üzemeltetős, koncertszervezős tevékenységét a cég.

2021-ben mindössze nettó 50 ezer forintért bérelte a helyiséget a Kft. Mindezt versenyeztetés nélkül kaphatta meg a cég.

2022-ben aztán alkalmanként 15 ezer forintot fizettek, az aula használatával együtt, miközben ott többszáz fős közönség előtt rendeztek koncerteket. 

A biznisz aztán tovább pörgött. Legutóbb azonban már hiába kérdeztük közérdekű adatigényléssel, hogy ki és mennyiért bérelte az aulát választ nem adott az MMIK.

Idén április közepén történt meg az üzemeltető váltás, a Művészeti Népfőiskola Őrvidék Ház Kft. pedig május elején írta ki a büfé pályázatát.

Most azt kérdeztük meg, hogy a kiírt pályázatra hány jelentkező volt, ki lett a befutó és mekkora bérleti díjat fizet majd a bérlésért. 

Pályázati kiírásunkra három vállalkozótól kaptunk érvényes árajánlatot - írta válaszában Farkas Csaba ügyvezető.

A győztes pályázó a Café 5 Kft.

Az Őrvidék Ház a bérleti díjra vonatkozó kérdésünkre titoktartási kötelezettség miatt nem válaszolt. Arra azonban igen, hogy a büfé a szerződésnek megfelelően 2023. június 1-től üzemel.

A pályázati kiírásban az szerepelt, hogy a nyertes pályázónak felújítási kötelezettsége is lesz, ugyanis a kávézót fűtő-hűtő légkondicionálóval kell felszerelnie. Valamint a földszint bal ruhatár mögötti területen új büfé WC kialakítása is a kötelező feladatok között szerepel. A kötelezettség a nyertes pályázót továbbra is terheli. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.