Nem hajlandó kiadni a szombathelyi MMIK az őszi koncertek aulabérlésére vonatkozó bérleti szerződést

Farkas Bazsi 2023-01-06 11:54:00
A cég ügyvezetője úgy tesz, mintha nem érkezett volna be hozzá a közérdekű adatigénylés. Egy megváltozott jogszabály szerint a bíróság komoly büntetés mellett sajtolhatja ki a válaszokat.

Péterfy Bori, Kaukázus, Kiscsillag, Ocho Macho - csak néhány azok közül a nevek közül, akik felléptek az október 8-tól december 30-ig tartó “mmik caffe 2022 ősz”-re keresztelt programsorozatban a szombathelyi MMIK aulájában. A megjelent koncertfotók szerint a programok telt házzal dübörögtek, kíváncsiak voltunk, hogy az intézmény mekkora költség felszámítása mellett bocsátotta rendelkezésre a helyszínt.

Korábban is volt már hasonló programsorozat, akkor a bérlő a Café 5 Kft. alkalmanként 15 ezer forint + ÁFÁ-t fizetett ki az MMIK épületét üzemeltető Magyar Művészeti Innovációs Központ Nonprofit Kft-nek.

Hogy megtudjuk most mennyi volt a tarifa és ki a bérlő, közérdekű adatigényléssel fordultunk a MMIK Nkft-hez. A december elején elküldött igénylésre azonban ez eddig nem kaptunk választ. Hétfőn telefonon tudtunk beszélni Kiss Gábor Boldizsár ügyvezetővel, akinek felhívtuk a figyelmét arra, hogy lejárt a válaszadási határidő, amivel egyébként jogsértést követ el.

Az ügyvezető azt mondta, küldjünk emlékeztetőt és meg fogja nézni.

Megtettük, közel 5 nap telt el, ám választ nem kaptunk, azóta pedig a cégvezető nem  veszi el a telefont.

Amúgy nem az az első alkalom, hogy Kiss nem hajlandó válaszolni egy közérdekű adatigénylésre. Korábban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét kellett kérnünk, hogy választ kapjunk hasonló témában.

Tavaly egyébként megváltozott a közérdekű adatigénylések jogszabályi környezete. Ennek köszönhetően az igénylések megtagadása esetén a bíróság pillanatok alatt sajtolja ki a közérdekű adatokat, miközben egyébként súlyos százezreket kell fizetnie az adatszolgáltatást megtagadó adat gazdáknak.

Ebben az a szép, hogy mivel közadatokról van szó, így az elmarasztalt adatgazdák, ha büntetést is kell fizetniük azt közpénzből teszik meg.

Vagyis ebben a konkrét esetben, már a bérleti szerződésnek ott kell lennie Kiss asztalán, amit csak be kellene neki scennelnie és a szenzitív adatok kitakarása után átküldeni az igénylésre. Ami még két kávészünettel együtt is alig lehet több, mint 10 perc, de ő inkább megtagadja ezt és plusz pénzt fizet ki az MMIK kasszájából.

Pedig - elnézve az épület állapotát - jobb helye is lenne ott a forintnak.

Amúgy pedig hiába próbálja meg az ügyvezető eltitkolni a bérleti megállapodást, előbb-utóbb kénytelen lesz kiadni.

Tévét vett az MMIK

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hiába a szombathelyi MMIK épületének elhanyagolt állapota, a kiégett terem, az omló csempék, a biztosítás nélküli ingatlan az Magyar Művészeti Innovációs Központ Nonprofit Kft. nemrég tévé csatornát vett,

A MMIK Nkft. 100%-os tulajdonosa lett a Domino TV Zrt-t. Amely cég adja ki a D1 Tv-t. 

A csatorna weboldalán a következőket írja bemutatkozásként:

A d1 tv 1 millió 450 ezer háztartásban érhető el.

A Wikipedia szócikke szerint pedig a D1 tv közvetlen konkurenciája az M5-nek.

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.