Megtörtént a szombathelyi MMIK üzemeltetőváltása

Csarnó Ákos 2023-04-26 13:07:00
Farkas Csaba lett az ügyvezető

Ahogy arról elsőként az Ugytudjuk.hu beszámolt, üzemeltető váltást eszközölt a szhelyi MMIK tulajdonosa 2021-ig összvér megoldásban működött a nagymúltú kulturális intézmény: az épület az államé volt az üzemeltetést a szombathelyi önkormányzat végezte.

Az MMIK közösségi oldalán friss közleményben tudatták, hogy megtörtént az üzemeltető váltás. alább olvasható a közlemény:

"A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola, mint tulajdonos ígéretéhez híven átvette a szombathelyi központ üzemeltetését. E feladat ellátására hozta létre a Művészeti Népfőiskola Őrvidék Ház Kft.-t, amelynek ügyvezetésével Farkas Csabát bízta meg.

Az épület hivatalos átvétele üzemeltetésre megtörtént, azonban az üzemképes állapot elérése jóval hosszabb folyamat lesz, hiszen az épület állapota jelentős beavatkozásokat igényel.

A Művészeti Népfőiskola Őrvidék Ház kiemelt célja, hogy olyan pezsgő és izgalmas kulturális helyszínt teremtsen, amely amellett, hogy a folytatásra méltó hagyományokat életben tarja, új színt is hoz a szombathelyi kulturális palettára. Ennek érdekében változatlanul a házban folytatja tevékenységét a Mesebolt Bábszínház, a Lorigo Tse és az Ungaresca Táncegyüttes is.

A Művészeti Népfőiskola Őrvidék Ház arra törekszik, hogy az átállás zökkenőmentes legyen, és mielőbb színes programkínálattal jelentkezhessen. Ennek érdekében már zajlanak az egyeztetések, tervezések, amelyek eredményéről folyamatosan tájékoztatjuk közönségünket, közösségünket.

Köszönjük, hogy támogatják munkánkat, és velünk tartanak a jövőben is!"

 

Fotó: Vasi Szemle Facebook-oldal

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.