Balla Jenő eltörölné az új győri fizetős zónákat

Pintér Bence 2023-04-04 16:43:00
A képviselő friss szórólapján arra kéri a helyieket, hogy jövőre az önkormányzati választáson tegyenek ellene közösen.

Április elseje óta újabb győri utcákban kell fizetni a parkolásért: egy kis belvárosi terület mellett főleg Nádorváros, illetve Adyváros területén zónásított a Győr-Szol. Bár április 20-ig türelmi időszak van, tehát az ellenőrök csak figyelmeztetnek, az új fizetős zónák hatását már most meg lehet figyelni az érintett területeken.

Hétfőn, az új rendszer első hétköznapi napján csatlakoztunk Balla Jenő önkormányzati képviselőhöz, és bejártuk a környéket.

Balla ugyanis a héten minikampányba kezdett a témában: több ezer szórólapot szór ki a környéken, amelyen kerek perec kimondja, hogy szerinte az új fizetős zónákat el kell törölni, ugyanis szerinte azok értelmetlenek. Nem csökkenti a gépjárművek számát az elérhető parkolóhelyek számát nem növeli, a zónahatárokon feltorlódnak majd az autók, a több kocsival rendelkezők pedig nem tudnak kedvezményesen parkolni.

A képviselő külföldi útja miatt nem vett részt a tavaly nyári szavazáson, de ahogy végigjárjuk a zónahatárokat, megjegyzi, hogy nemmel szavazott volna, míg a környék fideszes képviselői – Szálasy László és Borsi Róbert – nem hogy igennel szavaztak, de utóbbi még érvel is a zónásítás mellett, ami Balla szerint csak nehézséget okoz az embereknek, miközben sok eredménnyel nem fog járni.

@ballajenopolitikus

Trükkök és tippek, avagy egyedi megoldások az új parkolási helyzetre. 1. rész Balla Jenő független önkormányzati képviselő

♬ eredeti hang - Balla Jenő

A képviselő lelkesen mutogatja a zónahatárokat, ahol már most észrevehető, hogy az ingyenes részen többen parkolnak, miközben a fizetős részen szellősen állnak az autók. Itt egy példa:

De ugyanez figyelhet meg a jelenleg még nem zónásított Kodály Zoltán utcában is, ahol ma délelőtt nem nagyon akadt szabad parkolóhely. Ahogy a szervízúton hajtunk helyet keresve, Balla lefékez két fiatal mellett, akik a parkoló kocsikra merőlegesen parkolva beszélgetnek: nem a szó szoros értelmében helyiek, de ide járnak dohányboltba, és eddig sem nagyon tudtak leparkolni. Szólnak hírek arról, hogy amint elkészül a Kodály Zoltán Parkolólemez, ez a környék is bekerülhet a fizetős zónák közé – hivatalos információ egyelőre még nincs erről.

Balla szerint az egész dolog azért értelmetlen, mert amikor igazán kéne a plusz parkolóhely, azaz este és hétvégén, akkor éppen nem fizetős semmi.

És vannak már olyanok is, hívta fel a figyelmet a képviselő, akik okosan kijátszva a rendszert megbontják az előkert kerítését, és parkolót hoznak létre a magánterületükön, amellyel a saját parkolásukat megoldják, az utcából viszont elvesznek nagyjából két parkolóhelyet:

A képviselő a szórólapon ráadásul az egész ügyet összeköti a szolidaritási adóval és az építményadó emelésével. Szerinte ugyanis a városnak azért kell minden pénzért lehajolnia, és így adót emelnie, zónásítania, mert a kormány idén 9,5 milliárd forintot von el. Ez ugye Dézsi Csaba András polgármester szerint is sok, de eleddig sikertelenül lobbiztak azért, hogy csökkentsék a Győrtől elvont összegeket, amelyek arr aszolgálnak, hogy a szerényebb önkormányzatok költségvetését tudja megsegíteni a kormányzat.

Balla azt írja a szórólapon: szerinte nem újabb adók kellenek, hanem érdekvédelem. Egyúttal bejelentette 2024-es indulását is, hiszen arra szólítja fel az olvasót, hogy 2024-ben szavazzon rá. Hogy pontosan milyen színekben, és milyen székért indul, egyelőre nem akarja felfedni; most például ez a parkolási ügy szerinte fontosabb téma. Túránkat az Attila utca zsákvégén zárjuk. Így néz ki:

Szürreálisnak tűnik, de ez a „parkoló” is a is a fizetős parkolózóna része jelenleg.

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.