Nem akarja kiadni a győri önkormányzat a közmeghallgatás videófelvételét

Pintér Bence 2023-03-30 10:40:35
Az ülésen elhangzott, hogy készül ilyen, a polgármester azt állítja, nincs a birtokukban ilyen felvétel.

Rengeteg ember kérdezett a városvezetéstől tavaly november 29-én, az éves közmeghallgatás keretében. Ezt az eseményt 2021-ben még ugyanúgy közvetítette a városháza, mint a közgyűléseket, 2022-ben azonban ez, mint arról már beszámoltunk, valamiért elmaradt – a kamerák forogtak, de csak az aulában, egy kivetítőn mutatták az eseményeket, az interneten nem.

Mikor a közmeghallgatáson rákérdeztünk, hogy miért, Dézsi Csaba András polgármester a mikrofonhoz szólította a felvétel készítéséért felelő illetőt (sajnos a nevét nem érteni a mi felvételünkön):

ő akkor azt mondta, hogy nem kaptak megrendelést az élő közvetítésre a városházától, de „rögzítik az eseményeket”.

Ez a mi viszonylag gyenge hangminőségű, és nem az egész közmeghallgatást lefedő élő közvetítésünkön 16 perc 40 másodpercnél hangzik el. Rögtön az ülésen írtunk ezért Nagyné Dr. László Edit jegyzőnek, aki azonban elutasította adatigénylésünket azzal, hogy a Polgármesteri Hivatal nem kezel ilyen adatot. Ezután az önkormányzatot is megkerestük az adatigényléssel,

innen olyan jogi érvelés érkezett vissza elutasító válaszként, ami pár nappal korábban a bíróságon csúfosan elbukott,

válaszunkban ezt jeleztük is a polgármesternek. (Itt érhető el az elutastás.) Ezután jött az igazgatási szünet január elejéig, majd rádiócsend, ezért március közepén újra jeleztük, hogy várjuk a választ, ami szerdán meg is érkezett, és természetesen elutasító volt, most azzal az érveléssel, hogy már válaszoltak az adatigénylésemre.

A korábbi válasz, amit most egy érvényes válasznak tekint a polgármester, azzal játszik, hogy szerintük amikor egy teljes videófelvételt, vagy teljes dokumentumot kérünk eki közérdekű adatigénylés keretében, akkor valójában mi nem adatot, hanem adathordozót kérünk, és így nem mondjuk meg, hogy milyen adatot kéne kiadniuk. A Győr Nagytérségi Hulladéktársulásnak beadott közérdekű adatigénylésünk kapcsán a bíróság decemberben kimondta, hogy ez az eljárás nem jóhiszemű az adatgazdák részéről.

Oka lehe egyébként a hivatali akadékoskodásnak az is, hogy a közmeghallgatás kezdése nem volt rendben: bár a hivatalos jegyzőkönyv szerint határozatképes volt a testület, valójában Dézsi polgármester amikor ezt kimondta, egy baki miatt nem volt határozatképes a testület – ez a mi videónkon, illetve az egyik fideszes képviselő magyarázatából is egyértelműen kiderül, a jegyzőkönyvben viszont egyáltalán nem szerepel. Ami felveti a kérdést, hogy mennyire megbízhatóak a városháza által készített jegyzőkönyvek.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is