Nem adja ki a győri Polgármesteri Hivatal a közmeghallgatás felvételét

Pintér Bence 2022-12-14 13:24:00
Rejtélyes módon idén nem rendelték meg az élő közvetítést, de készült felvétel. A jegyző szerint viszont az nincs náluk.

Rengeteg ember kérdezett a városvezetéstől november 29-én, az éves közmeghallgatás keretében. Ezt az eseményt tavaly ugyanúgy közvetítette a városháza, mint a közgyűléseket, idén azonban ez elmaradt – a kamerák forogtak, de csak az aulában, egy kivetítőn mutatták az eseményeket, az interneten nem. Mikor a közmeghallgatáson rákérdeztünk, hogy miért, Dézsi Csaba András polgármester a mikrofonhoz szólította a felvétel készítéséért felelő illetőt (sajnos a nevét nem érteni a mi felvételünkön):

ő akkor azt mondta, hogy nem kaptak megrendelést az élő közvetítésre a városházától, de „rögzítik az eseményeket”.

Ez a mi viszonylag gyenge hangminőségű, és nem az egész közmeghallgatást lefedő élő közvetítésünkön 16 perc 40 másodpercnél hangzik el.

Ennek szellemében ekkor rögtön levelet írtunk a győri jegyzőnek, Nagyné dr. László Editnek, hogy ezt a felvételt utólagosan a város erre a célra használt YouTube-csatornáján közzé fogják-e tenni, és ha nem, akkor legyenek szívesek azt lapunkhoz eljuttatni. Mindez utóbbit közérdekű adatigénylés keretében kértük.

A közmeghallgatáson mindenki számára fontos kérdések hangzottak el, és bár készül az ülésről jegyzőkönyv, úgy gondoljuk, hogy minden győrinek joga van megnézni azt, hogy a város vezetői – akik máskor nagyon szívesen állnak mondjuk szalagokat átvágni kamerák elé – hogy reagálnak például a győrszentivániak kérdéseire az Ipari Park bővítése kapcsán.

A válasz a szokásos kéthetes határidő utolsó napján érkezett.

Ebben kérésünket elutasították, azzal az indokkal, hogy a jegyző által képviselt „szervezet, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala nem rendelkezik olyan adathordozóval, mint amelyet Ön igényelt kiadni”. 

Valószínűleg a legócskább bürokratikus trükkhöz folyamodott egyébként megint a városháza, miszerint a felvétel nem a Polgármesteri Hivatal, hanem az attól függelten jogi személy, az önkormányzat birtokában van. Nekik is elküldtük tehát az adatigénylést.

Szólj hozzá!

Szlovákia ideiglenesen visszaállítja az ellenőrzéseket a magyar határon

Az intézkedés egyelőre október 14-ig lesz hatályos.

10 millió forintos fejlesztést finanszírozott meg a TDK a szombathelyi Gépipariban

Egy komplett tantermet újítottak fel. Ablakcserére, új vakolatra, festésre, padfelújításra és digitális táblára is futott az összegből.

Ezután csak állami jóváhagyással fogadhatnak el magánadományokat az iskolák!

Jól gondolja meg monden szülő, ha mondjuk egy terem kifestésére gondolna!

Jövő héten lezárják a szombathelyi Károly Róbert utcát

A KISZ lakótelep egyik fő közlekedési ütőerét két hétig biztosan nem használhatják az autósok.

Nem indul együtt az EP-választáson az LMP és a Párbeszéd

Bár Ungár Péter szerint korábban volt szó róla, hogy együtt induljanak, de „elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról”.

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat

A díjat az elektronok atomon belüli mozgásának vizsgálatát szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat előállító kísérleti módszereikért kapták.

Átment a másik sávba, elcsapott egy biciklist

Celldömölk és Mersevát között történt az eset.

Marad még a meleg kedden

A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik.

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.