A jegyzőkönyv szerint rendben volt a képviselői létszám a győri közmeghallgatáson

Pintér Bence 2022-12-16 14:53:08
Borsi Róbert fideszes képviselő szerint a polgármester nyomott túl későn gombot, ez okozta a keveredést.

Tegnap beszámoltunk róla: megkérdőjeleződött, hogy jogszerűen tartották-e meg november 29-én a győri közmeghallgatást: a testület ugyanis a polgármester ülés eleji bejelentése alapján nem volt határozatképes, így azt – amennyiben tényleg csak tizenegy képviselő volt jelen a huszonkettőből – még az állampolgári kérdések, hozzászólások megkezdése előtt be kellett volna rekeszteni.

A jegyzőkönyv szerint azonban az ülés kezdetén tizenkét képviselő volt a teremben, egészen pontosan az szerepel benne, hogy Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz) meg is állapította ezt, ami azért érdekes, mert a polgármester nem ezt állapította meg, hanem azt, hogy tizenegy képviselő van jelen.

Az ülésen készült videónkon megtekintheti bárki, ahogy a polgármester bejelenti a létszámot, ami nem elég az ülés megkezdéséhez.

A korábbi cikkünkhöz hozzászólt Borsi Róbert győri fideszes képviselő, volt frakcióvezető szerint az történt, hogy a polgármester nem jelentkezett be a szavazógépbe, ezért olvasta fel a tizenegy fős létszámot, amit ő utána jelzett neki, és a polgármester is bejelentkezett: így már hivatalosan is tizenketten voltak. A jegyzőkönyv szerint viszont még Szeles Szabolcs alpolgármester (Fidesz-KDNP) is csak tíz perces késéssel, 14:10 perckor érkezett meg az ülésre. A tizenegy fős létszám kb.14:07-kor, a felvétel negyedik percénél hangzott el, Szeles két perccel később érkezik meg a felvételen. A jegyzőkönyv szerint innentől kezdve tizenhárman voltak a teremben.

A Borsi-féle magyarázat és a jegyzőkönyv tehát inkább csak tovább bonyolította a kérdést, miközben a mi felvételünkön nem látszanak tisztán a hátsó sorok, így nehéz megállapítani, hogy pontosan melyik képviselő volt ott, és melyik nem.

Azonban az ülésről készült hivatalos felvételt, amiből egyértelműen kiderülhetne, hogy mi történt, a városháza nem tette közzé, és közérdekű adatigénylésünkre sem adta ki

írtuk korábban. Hogy miért, azt nem tudjuk.

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.