Úgy tűnik, Fodor Roland győri képviselő elkövetett egy újabb árulást

Pintér Bence 2023-01-26 07:39:09
Fodor Roland az akkumulátorgyárnak megágyazó javaslat mellett szavazott úgy, hogy közben a debreceni akkumulátorgyár ellen kampányoló Mi Hazánkot erősíti.

Fodor Roland a győri képviselőtestület független képviselője: ugyan eredetileg az ellenzéki összefogás kötelékében mint jobbikos indult el a 2019-es választáson, a kampány utolsó hetében a Civilek Győrért nevű szervezettel összejátszva a teljes győri Jobbikkal együtt visszalépett a jelöltségtől, de a listás helyét az összefogás listáján nem adta vissza.

Így ő képviselő lett, az ellenzéki összefogást megfosztotta négy körzet részszavazataitól, és helyzetbe hozta ezekben a körzetekben a Civilek Győrért tagjait.

A visszalépő jobbikos képviselőjelölteket, Weller Ramónát, Horváth Balázst és a Takács Gábort aztán a Civilek Győrért javaslatára ültették be különféle városházi bizottságokba, utóbbit éppen a Városstratégiai Bizottságba, ahol tegnap Fodorral együtt ő is támogatta azt a javaslatot, ami zöld utat enged a szentiváni szántóföldek különösen veszélyes iparterületté minősítésének, ami minden forrásunk szerint egy akkumulátorgyár lehetséges érkezésének készíti elő a terepet.

Ez azonban érdekes kérdéseket vet fel Fodor Rolanddal kapcsolatban, aki úgy tűnik, hogy a Jobbik és az összefogás után legújabb politikai otthonát, a Mi Hazánkot is szembeköpte.

Hiába pezsgőzött ugyanis a választás után az exjobbikos politikus a Civilek Győrért tagjaival, nem lépett be abba a szervezetbe, hanem Mi Hazánk-környéki forrásaink szerint a radikális párt észak-dunántúli igazgatójaként tevékenykedett az utóbbi időszakban – ami azért kifejezetten érdekes, mert a Mi Hazánk nemrég teljes mellszélességgel állt bele a debreceni akkumulátorgyár ügyébe, helyi népszavazást kezdeményezve az ellen, konkrétan ezzel a szöveggel:

„a Mi Hazánk Mozgalom vállalja, hogy a kezdeményezés mellé állva jogot szerez a debrecenieknek és véget vet a magyar föld tönkretételének, a helyi gazdák ellehetetlenítésének”.

Eközben pedig Fodor Roland és a hozzá kötődő Takács győrben decemberi tartózkodó szavazatát megváltoztatva igent nyomott arra a javaslatra, ami megágyaz annak, hogy a szentiváni szántóföldekből különösen veszélyes iparterület váljon, és jó eséllyel akkumulátorgyár épüljön rajta. Ha ők ketten nemet nyomnak, nem ment volna át a javaslat a Városstratégiai Bizottság keddi ülésén.

Megkérdeztük a Mi Hazánkot, hogy mit szólnak ehhez a fejleményhez, de egyelőre nem kaptunk választ az ügyben. Fodor Rolandot is kerestük telefonon, de a korábbi száma nem volt kapcsolható.

Szólj hozzá!

Ma bebizonyosodott: a fák még közösséget is tudnak építeni

Elkezdődött a szombathelyi fásítás egy újabb programja. A Gayer park, a Thököly utca, a Mártírok tere és az Ady tér kapott új csemetéket.

Felújítás után kinyitott a győri városi könyvtár főépülete

300 millió forintból újult meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér.

Gyalogos és két kutya is sérült egy győri balesetben

Autó ütközött busszal, a lesodródó autó kutyasétáltatót gázolt.

A Kisalföld szűkszavúan, a GyőrPlusz névtelen lejárató ckkben számolt be az akkugyár-ellenes tüntetésről

Haragosan vonultak el a tüntetők a GyőrPlusz névtelen tudósítása szerint.

Ma 22 óra 24 perckor kezdődik a csillagászati tavasz

Ennél ma már nem lesz pontosabb előrejelzés.

A tükörképüket támadó madarak védelmére hívják fel a figyelmet a természetvédők

Egyszerű módszerekkel védhetjük meg maguktól az állatokat.

A Védegylet és az LMP megtámadta a debreceni akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét

Azért támadták meg a debreceni akkumulátorgyár létesítéséhez kiadott környezethasználati engedélyt, mert álláspontjuk szerint azt a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalnak el kellett volna utasítania.

Aligátor "kopogtatott" be egy floridai férfi házába, az ajtónyitás utána meg is harapta

Az illetékes floridai hatóság később befogta és elaltatta az aligátort.

LMP: A szántóföldi művelés helyett napi több száz kamion jár majd Győrszentiván mellett

Hétfőn tüntet az LMP a győri civilekkel közösen a különösen veszélyes ipari terület létesítése ellen.

A sünök védelmére szólít fel az MME

Óvatosan bolygassuk a lomb- és rőzserakásokat.

Hatalmas átverés a Lego 745 forintért árult Millenium Falconja

Egyre-másra tűnnek fel Facebookon a hirdetések. A Lego azt javasolja, senki se kattintson.

Tappancs programot nyújtott be Balassa Péter

A Jobbik szombathelyi képviselője határozati javaslatot nyújtott be, hogy állami program induljon a felelős állattartásért.