Úgy tűnik, Fodor Roland győri képviselő elkövetett egy újabb árulást

Pintér Bence 2023-01-26 07:39:09
Fodor Roland az akkumulátorgyárnak megágyazó javaslat mellett szavazott úgy, hogy közben a debreceni akkumulátorgyár ellen kampányoló Mi Hazánkot erősíti.

Fodor Roland a győri képviselőtestület független képviselője: ugyan eredetileg az ellenzéki összefogás kötelékében mint jobbikos indult el a 2019-es választáson, a kampány utolsó hetében a Civilek Győrért nevű szervezettel összejátszva a teljes győri Jobbikkal együtt visszalépett a jelöltségtől, de a listás helyét az összefogás listáján nem adta vissza.

Így ő képviselő lett, az ellenzéki összefogást megfosztotta négy körzet részszavazataitól, és helyzetbe hozta ezekben a körzetekben a Civilek Győrért tagjait.

A visszalépő jobbikos képviselőjelölteket, Weller Ramónát, Horváth Balázst és a Takács Gábort aztán a Civilek Győrért javaslatára ültették be különféle városházi bizottságokba, utóbbit éppen a Városstratégiai Bizottságba, ahol tegnap Fodorral együtt ő is támogatta azt a javaslatot, ami zöld utat enged a szentiváni szántóföldek különösen veszélyes iparterületté minősítésének, ami minden forrásunk szerint egy akkumulátorgyár lehetséges érkezésének készíti elő a terepet.

Ez azonban érdekes kérdéseket vet fel Fodor Rolanddal kapcsolatban, aki úgy tűnik, hogy a Jobbik és az összefogás után legújabb politikai otthonát, a Mi Hazánkot is szembeköpte.

Hiába pezsgőzött ugyanis a választás után az exjobbikos politikus a Civilek Győrért tagjaival, nem lépett be abba a szervezetbe, hanem Mi Hazánk-környéki forrásaink szerint a radikális párt észak-dunántúli igazgatójaként tevékenykedett az utóbbi időszakban – ami azért kifejezetten érdekes, mert a Mi Hazánk nemrég teljes mellszélességgel állt bele a debreceni akkumulátorgyár ügyébe, helyi népszavazást kezdeményezve az ellen, konkrétan ezzel a szöveggel:

„a Mi Hazánk Mozgalom vállalja, hogy a kezdeményezés mellé állva jogot szerez a debrecenieknek és véget vet a magyar föld tönkretételének, a helyi gazdák ellehetetlenítésének”.

Eközben pedig Fodor Roland és a hozzá kötődő Takács győrben decemberi tartózkodó szavazatát megváltoztatva igent nyomott arra a javaslatra, ami megágyaz annak, hogy a szentiváni szántóföldekből különösen veszélyes iparterület váljon, és jó eséllyel akkumulátorgyár épüljön rajta. Ha ők ketten nemet nyomnak, nem ment volna át a javaslat a Városstratégiai Bizottság keddi ülésén.

Megkérdeztük a Mi Hazánkot, hogy mit szólnak ehhez a fejleményhez, de egyelőre nem kaptunk választ az ügyben. Fodor Rolandot is kerestük telefonon, de a korábbi száma nem volt kapcsolható.

Szólj hozzá!

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.

A győri Rómer Házba érkezik a Háromharmad podcast

Élőben veszik fel a 24.hu politikai kibeszélőműsorát.