11 millió forinttal tömte ki a miniszterelnökség a volt fideszes szombathelyi képviselő egyesületét, ami így örömmel fizette ki Varga Judit rendezvényének teremdíját is

Farkas Bazsi 2023-01-25 11:13:00
Nem volt szűkmarkú a kormány a civil áltevékenység szponzorálásával.

Régóta ismerjük azt a faja modellt, amit a Fidesz a civil szektor bevonásával alkotott meg. A dolog lényege, hogy alapítanak egy egyesületet, alapítványt, ami aztán innen-onnan támogatásokat kap - lévén ezek a szervezetek plusz adóterhek nélkül fogadhatnak be adományokat - a szervezet pedig immár komoly tőke birtokában fizet ki politikai rendezvényt, vagy akár kampányt is.

Az egyik ilyen megoldás az Austin Powers karakterekkel visszaélő “Gyurcsány show”-s kampánynál történt. Dr.Genya és Kicsi Én, Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péterként éledt újjá a plakátokon. A negatív kampányt pedig egy az egyben a Civil Összefogás Fórum tulajdonában álló Kövess Minket 2022 Kft. fizette. A becslésünk szerint több száz millió forintos kampányban jutott plakátokra, Youtube és Facebook hirdetésekre is. De ne felejtsük el, hogy a CÖF szervezi meg a békemenetet is, ami a buszoztatásokkal, ebédeltetésekkel együtt szintén nem olcsó mulataság.

Hasonló kezd körvonalazódni most Szombathelyen is. Itt a helyi polgári kör tagjaiból 20 évvel ezelőtt alakult Polgári Egyesület Szombathelyért lett a kiszemelt civil szervezet. Az egyesület elnöke az a Horváth Csaba, aki 2010 és 2014 között a Fidesz-KDNP logójával volt önkormányzati képviselő. A 2019-es választáson pedig szintén a párt színeiben indult el a KISZ lakótelepen, ám Németh Ákos (Éljen Szombathely!) vitte el a szavazatok többségét.

A Polgári Egyesület Szombathelyért nemrég 11 millió forintot kapott a Miniszterelnökségtől, a pályázatot weblapjuk is hirdeti. Új kommunikáció az elérhetőbb polgári és keresztény értékekért - ez a pályázat címe, amivel a pénzt elnyerték.

Több mint 300 ezer forintjába fájt a Polgári Egyesület Szombathelyért civil szervezetnek Varga Judit szombathelyi látogatása - írtuk még december közepén.

Az igazságügy miniszter egy szigorúan belső körös közönségnek tartott előadást a Haladás Sportkomplexumban. Beszélgetőpartnere Hende Csaba, a térség fideszes parlamenti képviselője volt, sőt az MTI fotóinak tanúsága szerint a teremben a Fidesz logóit jól látható módon helyezték el.

Fotó: MTI/Filep István

Varga tehát állami pénzen kampányolt, csakhogy a pénz közben elveszítette közpénz jellegét, mivel az bekerült egy egyesület kasszájába. 

Hasonló módon megy jelenleg is a pénzügyi megtámogatása a Vasi Friss Kft.-nek. Ez az a cég, ami kiadja a Fidesz közeli Frisss.hu-t és tőlük bérli a Rádió1 a helyi sugárzáshoz a frekvenciát.

Az egyesület reklám spotjait már lehet hallani a rádióban, a weboldal pedig eddig már két fizetős cikket is közzétett a szervezetről, sőt reklám videó is készült.

Varga Judit fideszes politikusok és hivatalvezetők gyűrűjében.

Fotó: Hende Csaba

A Polgári Egyesület Szombathelyért és a Vasi Friss Rádió Kft. egyébként már korábban is kooperált. Az egyesület honlapja szerint ők szervezeték azt a szombathelyi eseményt 2022 februárjában, amin Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Georg Spöttle és  Bagdy Emőke is előadást tartott.

Csakhogy az általunk kikért közérdekű adatigénylés szerint a „Magyarország válaszúton – Unokáink is látni fogják?” címet viselő program bérleti díját nem az egyesület, hanem a Vasi Friss fizette ki a Haladás Sportkomplexumnak.

Ami egyébként szinte fortintra ugyanannyi pénzt költött el reklámra a média cégnél, mint amennyit az terembérletre kifizetett a Sportkomplexumnak.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.