Szinte forintra pontosan ugyanannyi pénzt költött el a Haladás Sportkomplexum reklámra a Vasi Friss Rádió Kft.-nél, mint amennyiért a cég aztán termet bérelt Fidesznek

Farkas Bazsi 2022-06-23 18:00:00
Dömötör Csaba és Gulyás Gergely szombathelyi fórumának, valamint Szijjártó Péter kampányindítójának is a rádiós cég rendezte a terembérleti díjat.

2021. október 1. és 2022. szeptember 30. között összesen 10 alkalomra kötött bérleti szerződést a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft., amelynek ügyvezetője a szombathelyi Fidesz elnökségi tagja, Gál Sándor, és a Vasi Friss Rádió Kft. - ez egy korábbi közérdekű adatigénylésünkből derült ki. 

A bérlő alkalmanként 150 ezer forint plusz ÁFÁ-t fizetett a Sportkomplexumot fenntartó cégnek. 

A Fidesz közeli médiát (Frisss.hu) üzemeltető Friss Kft. aztán a bérlések alkalmával olyan rendezvényeket tartott, amelyeket a kormánypárt képviselői sajátjukként tüntettek fel. 

Ilyen volt többek között:

  • 2021. október 20-án Dömötör Csaba (Fidesz-KDNP) államtitkár lakossági fóruma.
  • 2021. december 16-án Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő Szombathely 300 konferenciája.
  • 2021. december 18-án a szombathelyi Fidesz évzáró vacsorája.
  • 2022. február 11-én Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter kampányindítója.
  • 2022. március 3-án Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter szombathelyi fóruma. 

A szombathelyi Fideszt hiába kérdetük, hogy miért a Vasi Friss Kft. fizette ki a terembérlést akkor, amikor ők tartottak a VIP teremben rendezvényt, nem válaszoltak.

Január 31-én aztán megint közérdekű adatigényléssel fordultunk a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft-hez. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy a 2021-es és 2022-es üzleti tervében milyen összegek szerepelnek a reklám, PR és reprezentációs költségek soron.

Tételesen mely cégeknél mire költött a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. reklámra, PR-ra és reprezentációra?

A Haladás ameddig csak tudta húzta halasztotta a választ. Végül megkeresésünkre a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság járt közbe és kötelezte az állami céget a válaszok megadására.

Az adatok szerint 2021-ben a Hirdetés, reklám, és PR Költségeknél a legtöbb pénzt a Haladás Sportkomplexum a Vasi Friss Rádió Kft.-nél költötte el.

Reklámokra, kiadványokra és reklámszpotok összesen 1 millió 935 ezer 400 forintot fizetett ki a Sportkomplexum a média cégnek.

A Haladás Sportkomplexum és a Friss között kötött 2021. október 1-én között bérleti szerződés szerint pedig bérleti díjra 1 millió 905 ezer forintot költ el a médiacég a létesítményben.

Vagyis a közpénzből fenntartott Sportkomplexum közel azonos összeget költött el 2021-ben a Frissnél, mint amennyiből aztán a Friss kifizette a 10 alkalomra szóló bérlet költségeit.

2021-ben a Sportkomplexum 3 millió 790 ezer 800 forintot költhetett el reklámra, PR-ra és reprezentációra. Ennek közel kétharmadát vagyis 1 millió 935 ezer 400 forintot költöttek el a Frissnél. 

2022-ben ugyanezen a soron már kerek 6 millió forint szerepel. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy az idei évben mennyi pénzt költöttek el a Vasi Friss Rádiónál. De ígérjük, ezt is megpróbáljuk kideríteni. 

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.