Zárt körben, a nyilvánosság kizárásával tartotta meg szankciós fejtágítóját Szombathelyen Varga Judit

Farkas Bazsi 2022-11-29 09:39:00
A szokásos receptet követte a Fidesz. Az eseményt egy civil egyesület szervezte, belépni csakis regisztrációval lehetett az ellenőrzött kádereknek.

Tegnap este teltház volt a Haladás Sportkomplexum VIP termében. Ez végülis megsüvegelendő, ritka látvány egy ekkora kihasználtság a 15 milliárd 600 millió forintból felépített létesítményben.

Fotó: MTI/Filep István

Varga Judit, igazságügyminiszter látogatott Szombathelyre, hogy személyesen mondja el a választóknak, miként nem tudott az alatta dolgozó Völner Pál korrupciós ügyeiről, micsoda fegyver a kezükben a nemzeti konzultáció az unió szankciós politikájával szemben.

Fotó: MTI/Filep István

Elég nagy szónak számít, ha egy miniszter egy városba látogat, ráadásul úgymond közönségtalálkozót tart. A helyi sajtó azonban erről előzetes játékoztatást nem kapott. Sem mi, sem pedig a Nyugat.hu hivatalos értesítést nem kapott.

A recept tehát a szokásos volt. Egy, a Fideszhez közeli civil egyesület - jelen esetben információink szerint a Polgári Egyesület Szombathelyért - megszervezte az esemény. Amelyre belépési lehetőség csakis azoknak volt, akik előre regisztráltak. Dehogy mi módon, hol és hogyan lehetett regisztrálni ezt csakis a belső kör, a buborékon belül tartózkodók tudták.

Fotó: MTI/Filep István

Éppen ugyanez történt Orbán Viktor zalaegerszegi október 23-i ünnepségén is, ahol csalódott szimpatizánsok maradtak a kordonon kívül, sok esetben olyanok, akik messziről utaztak meghallgatni a miniszterelnököt. Azt hitték ugyanis, hogy a szabadtéri rendezvényre csak úgy be lehet sétálni. A kordonoknál azonban azt közölték velük, hogy előzetes regisztráció hiányában nem tudják őket beengedni a megemlékezésre.

Fotó: MTI/Filep István

A hatalom gyakorlói ezzel azt is kifejezik, hogy ők bizony nem minden választó, csupán a velük a végtelenségig egyetértő szimpatizánsok miniszterei, miniszterelnökei.

Az eseményről a legfontosabb információkat ezúttal is az állami csatorna, az MTI szolgáltatta. Címszavakban:

Nemzeti Konzultáció
Siker
Brüsszeli szankciók
Háború
Béke
Baloldal
Uniós forrás

Varga Judit fideszes politikusok és hivatalvezetők gyűrűjében.

Fotó: Hende Csaba

Hogy a Haladás Sportkomplexum VIP termét pontosan ki és mennyiért bérelte ki tegnap, közérdekű adatigényléssel kérdeztük meg a fenntartótól. Amint kapunk választ, jelentkezni fogunk. 

Szólj hozzá!

Reggeli fagyra derű jön kedden

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű.

Hogyan válaszd ki a számodra ideális szakmát?

Sok olyan ember van, aki nap mint nap mással foglalkozik, mint amit valójában szeretne.

Másfél milliárd forintnyi adót csalt el egy szójadarával üzletelő banda, a szálak Sárvárra vezetnek

A brazil szójadara olasz, szlovén és osztrák cégeken keresztül érkezett Magyarországra, fiktív belföldi cégek beiktatásával.

Két díszpolgári címet vonna vissza a kőszegi önkormányzat

1945-ben két szovjet katona kapta meg a kitüntetést. 

A svéd Per Johansson a győri kézilabdacsapat új vezetőedzője

A holland női kézilabda-válogatottat is ő irányítja.

Kijutott a párizsi olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Fordulatos játék és hatalmas küzdelem után, megérdemelten

Vajon hogyan látják a színeket az állatok?

Abban biztosak lehetünk: nem úgy, mint mi.

Gyermekpornográfia elkövetésével vádolnak egy 14 éves győri fiút

12 év alatti gyerekekről szerzett felvételeket.

Lehűléssel indul a jövő hét

A hét második felében melegedés kezdődik, a jellemzően erősen felhős idő mellett hétvégén akár 20 fok is lehet.

Ájurvédikus gyógyítás egy hévízi egészségközpontban

Vannak országok, ahol a test, a lélek és a szellem hármasának egyensúlya alapvető fontosságú az emberek mindennapjaiban, és ennek harmonikus megtartása az élet legfőbb célja. Ilyen hely India is, amely már több, mint 5.000 éve holisztikus szemlélettel közelíti meg és gyógyítja az embert. 

Külső és belső aranyér: mi a különbség köztük?

Akinek volt már kitüremkedett aranyeres csomója, az tudja, mennyire fájdalmas ez. Feszít, szorít, viszket, nehézzé teszi az ülést és a székelést is. Nem is csoda, hogy a legtöbben próbálják visszahelyezni a kikandikáló darabot a végbélnyíláson keresztül. De vajon ez a jó megoldás? Cikkünkből kiderül, mit lehet tenni ilyen esetben.

Patonay Imre ismét elindul Körmend polgármesteri székéért

Ő a Változás a Városért Egyesület első bejelentett jelöltje.

Tökéletes erotikus eszköz a profi ligára szabva

Míg egyesek sosem próbáltak erotikus eszközöket, akár idegenkednek is tőlük, mások előszeretettel alkalmazzák őket a hálószobában töltött idő alatt. Utóbbinál a gyártók igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a lelkesedés hosszú távon megmaradjon.

Szabadlábra került Fekete Dávid győri énekes

A vádirat szerint 279 millió 574 ezer 213 forint kárt okozott.

Mely csillagjegyeknek megy a legkönnyebben az újrakezdés?

Az élet olykor nagyon kegyetlen, hisz mindenkivel előfordul, hogy hiába küzdött valamiért teljes erőbedobással, mégis hoppon maradt a végén. A csalódásokat megélni, feldolgozni nem egyszerű, a padlóról felállni és újrakezdeni pedig még nehezebb.

Balhé volt a vasi böllérversenyen

Egy ittas férfi lefejelt egy másikat.