A lakosság is használhatja vasárnaptól a győri sátras uszodát

Pintér Bence 2022-11-04 11:52:00
Sopron és Székesfehérvár kapott, Győr nem kapott állami támogatást az uszoda fenntartására.

Megnyílik a lakosság számára is a győri Aqua Sportközpont sátras medencéje – derült ki Dézsi Csaba András polgármester posztjából.

2022. november 6-án (vasárnap) 6-8 óra és 15-21 óra között kizárólag a győri lakcímkártyával rendelkezők úszhatnak ingyen, hétfőtől pedig az uszoda minden érdeklődő számára nyitva áll:

  • reggel 6:00 – 9:00 óráig 3 kijelölt sávban
  • reggel 09:00 – 15:00 óráig mindegyik sávban
  • délután 18:00 – 21:00 óráig 3 kijelölt sávban

A döntés egy másfél hónapos huzavona után született, épp egy nappal azután, hogy leadták Dézsi polgármesternek azt a 2500 aláíróval rendelekező petíciót, ami azért indult, hogy nyissák újra a győri uszodákat a nagyközönség számára.

Győrben ugyebár már szeptember közepén bezárták mindkét nagy uszodát a pubikum számára, csak az Aqua sátras medencéje maradt nyitva az élsportolóknak. Dézsi polgármester először azt állította, hogy nem is zárt be az uszoda, majd azt mondta, hogy úgy döntöttek, hogy inkább az élsportolóknak tartanak nyitva egy medencét, mint a betegeknek, a diákoknak és a hobbiúszóknak. Ezután pedig jelezte: ő a Mosoni-Dunában tanult meg úszni, és nem érti, miért olyan nagy tragédia, hogy bezárták az uszodákat.

Közben az energiaválság miatt országszerte több uszodát is bezártak önkormányzatok, ezért állami támogatási program indult, melynek nyomán például Balatonfüreden, Székesfehérváron és Sopronban is több tízmilliós, vissza nem térítendő támogatást kapnak uszodák nyitva tartására az önkormányzatok. Más városokban az országgyűlési képviselő posztolt erről, Simon Róbert Balázs győri fideszes képviselő oldalán azonban a polgármesteréhez hasonlóan nincs nyoma annak, hogy a város kapott volna állami támogatást – ehelyett legutóbbi posztjai egyikében egy kézműves csokoládéműhely bonbonját reklámozta

Cikkünk megjelenésekor nem volt világos, hogy Győr kapott-e ilyen támogatást, de később az Új Szó közölte a polgármester közleményét, amelyben arról írt, hogy Győr polgármestere két megbeszélésen is részt vett dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárral, másodszor annak az információnak a birtokában, hogy a kormány 3 milliárd forint támogatási keretösszeget biztosított az uszodák nyitvatartására.

Választ és pénzt azonban a közlemény szerint a mai napig nem kapott a polgármester az államtól. Nem sikerült kilobbizni tehét azt, amit – mint azt fent részleteztük – több környékbeli város, így Szombathely, Székesfehérvár és Sopron például kapott.

Mivel a győri önkormányzat nem válaszol sajtókérdéseinkre, ezért ezzel kapcsolatban megkerestük a Honvédelmi Minisztériumot is.

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.