Dézsi: Vagy a sportolók úsznak, vagy a betegek és a gyerekek

Pintér Bence 2022-10-13 14:17:00
Dézsi Csaba András először ismerte be, hogy ő záratta be az uszodákat. Ezután kifejtette, hogy vagy gyógyúszás van és úszásoktatás a gyerekeknek, vagy élsport, és szerinte óriási kitolás lenne a sportolókkal, ha nem úszhatnának.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

A GyőrPlusz Rádió reggeli adásának vendége volt Dézsi Csaba András győri polgármester.

A műsorban első alkalommal ismerte el, hogy bezárta, és hogy ő zárta be a nagyközönség előtt a győri uszodákat,

sőt, a szövegkörnyezetből (a videón 3 perc 20 másodperc körül) úgy tűnik, mintha erre még külön büszke is lenne. Úgy fogalmazott arra a kérdésre, hogy Székesfehérvárhoz képest hogy tud takarékoskodni a város, hogy „ugye uszodát én zártam be elsőként”. Pár hete ugye egy TikTok-videóban azt állította, hogy álhír az, hogy bezárták a győri uszodákat, illetve magát a bezárást nem vállalta magára, azt minden esetben az intézményvezetőkre hárította.

Még érdekesebb volt azonban az, hogy elmondta:

vagy az élsportolóknak, vagy a gyógyúszóknak és úszni tanuló diákoknak van nyitva az uszoda, választani kell, és szerinte kitolás lenne, ha félbetörtnék a sportolók karrierjét.

A felvételen 3 perc 50 másodperctől hallható a fejtegetés:

„Az uszodával kapcsolatban roppant egyszerű a történet, az Aqua Sportközpont mellett a sátras nagymedence nyitva van, ott edzenek az úszók és a vízilabdázók. De ezt meg is lehet fordítani, azt mondjuk, hogy ne eddzenek az úszok és a víziabdázók, [hanem] menjenek be a gyógyúszásra, Úszó Nemzet Programra a gyerekek és azok az emberek, akik hobbiból úsznak, és akkor a sportolóinknak nem kell készülni a világbajnokságra, versenyekre. Nyilván ez óriási kitolás lenne velük, mert egy életpályát törnénk ketté és csapatokat vernénk széjjel, amit több év alatt lehet felépíteni.”

Mi is akartuk kérdezni a Dézsi Csaba Andrást, de nem kapcsoltak be minket a rádióba, utána pedig hiába vártuk a rádió épülete előtt, autója mellett a polgármestert, miután testőre észrevett minket, 48 percig nem jött ki az épületből, majd testőre elhajtott az autóval. Hogy Dézsi polgármester melyik kijáraton és milyen közlekedési eszközzel távozott, nem tudjuk.

Az adást itt hallgathatja vissza:

Az adásokat nem lehet visszahallgatni a GyőrPlusz felületein, mivel ezt a polgármester letiltotta. Ezért mi rögzíteni szoktuk, és az érdekesebb részeket, vagy adott esetben az egész műsorfolyamot közzétesszük, ugyanis az itt elhangzó információk szerintünk közérdekűek.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre! A Befejezetlen Győr nevű TikTok-oldalunkra pedig itt lehet feliratkozni.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.