Petíció indult a győri uszodák kinyitásáért

Pintér Bence 2022-09-28 11:02:01
Közben az Aqua Sportközpont nagymedencéjét már leeresztették.

Online petíció indult a győri uszodák újranyitásáért, ami ezen a linken érhető el.

A petícióban így indokolnak:

„Az úszás nem csak egy képesség, amit a gyerekek és a felnőttek elsajátíthatnak, hanem sokkal több annál. Ez a sport építi a gyerekek személyiségét, felelősségtudatra, biztonságra neveli őket, és önbizalmat ad nekik. Az uszodák bezárásával nincs lehetőség Győr városában az úszás oktatására sem. Ezzel egy életmentő tudás elsajátításának lehetősége vész el több ezer gyermek számára.”

A petíciót eddig 1500-an írták alá.

Mint ismeretes, az Aqua Sportközpont és a Magyar Vilmos Uszoda szeptember 14-én jelentette be, hogy „felújítás miatt” határozatlan időre bezárják a kapukat, azután, hogy a fenntartó Győr Projekt vezetője tárgyalt Dézsi Csaba András polgármesterrel. Mivel augusztus közepén az előbbiben vízcsere volt, és árat is emeltek a hó elején – semmi nem jelezte tehát, hogy tervezett bezárásról van szó. Sőt, a polgármester később egy megtévesztő videóban azt állította, hogy nem is zárt be az uszoda, később a helyszínen járva bizonyítottuk, hogy a polgármester nem mondott igazat.

Az Aqua Sportközpontban nagymedencéjének vízét egyébként közben le is eresztették,

mint az ebből a posztból is kiderül.

A polgármester Pesti Srácoknak adott nyilatkozata egyébként sem sok jóval kecsegteti a gyerekek sportolása miatt aggódókat – ebben a tárgyban mi is írtunk publicisztikát –, azt mondta ugyanis a polgármester, hogy nem ez most a legfontosabb dolog:

„Azoknak, akik az uszodabezárás miatt aggódnak, vagy negatív hangulatot keltenek, a városvezető azt üzente: sajnálja és próbálja megérteni, ha valakinek most ez a legnagyobb problémája, de ő elsősorban nem az úszásprogramok miatt aggódik.”

Ezután kifejtette, hogy ő inkább a háború miatt aggódik. A cikkben korábban idézték még a témában, ott azt mondta: az Úszó Nemzet Program folytatása miatt tárgyaltak Wladár Sándor elnök úrral, keresik a lehetőségeinket, „de azt látni kell, hogy ezt nem tudjuk most megoldani az Úszószövetség hathatós együttműködése nélkül”. Korábban megkérdeztük a Magyar Úszó Szövetséget, hogy mi várható Győrben, de nem kaptunk választ.

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.