Nem sok mindennel villoghatnak a győri fideszes képviselők a választások előtt

Pintér Bence 2022-01-19 14:11:00
Úgy hírlik, hogy idén Győrben a Kuopio parki parkolólemezen, és talán az új mentőállomáson kívül nem indul nagyobb beruházás: nincs rá pénz.

Idén parlamenti választás van, ilyenkor szoktak csattogni leginkább a szalagátvágó ollók a különféle frissen elkészült, félig elkészült, régen elkészült és valaha majd elkészülő projektek kapcsán.

Úgy néz ki azonban, hogy Győrben idén különösen nehéz lesz a hivatalban lévő képviselőknek átvágható trikolorszalagokat találni.

Egyébként sem dübörögnek Győrben a nagyobb fejlesztések, és azok jelentős része még olyan, amit a Borkai-érában készítettek elő. Ebben persze nincs nagy érdekesség, hiszen Dézsi Csaba András még csak két éve polgármester, az már azonban érdekesebb, hogy a Borkai alatt előkészített fejlesztéseknek is csak egy kisebb része néz ki úgy, mint amiből hamarosan lesz valami.

A Dézsi-féle nagyobb projektelképzelések pedig egyelőre – mondjuk így, egy szórakoztatóiparból kölcsönzött kifejezéssel – development hellben vannak.

Még mindig nincs hír arról, hogy a kulturális negyed gigaprojektjéről tárgyalt volna a kormány.

Idén el sem indul az ötödik híd építése

Ha sorra vesszük, akkor azt látjuk, hogy épül a vízi élménypark – kétszer annyi pénzből harmadakkora ugye, mint Debrecenben –, megújul a Tatai út, elkezdődik a Kuopio parki parkolólemez építése, és van esély rá, hogy talán elindul valami a Pláza mellé tervezett új mentőállomás építéséből.

Úgy értesültünk azonban, hogy a Mosoni-Dunára tervezett, Gyárvárost és Vízivárost összekötő, 33 milliárd forintos új hídra nem egyhamar lesz meg a forrás: idén biztos nem kezdik el építeni. Ugyanígy járhat a Kálvária úti körgeometriás csomópont is, ami a hírek szerint jóval drágább lett, mint amilyenre tervezték.

Igaz ez a hídra is egyébként, amelynél mintegy 11 milliárd forinttal drágább lett a végső ajánlat, mint amivel számoltak.

Simon Róbert Balázs fideszes képviselő a Kisalföldnek nyilatkozva ezt mondta egyébként a projektről, még mielőtt kiderült volna a közbeszerzés eredménye: „Az előzetes számítások szerint nagyságrendileg 30 milliárd forintos büdzséről van szó.

Ahhoz, hogy a központi költségvetésből a forrást a kormány megítélje, még szükség van politikusi lobbizásra.” Információink szerint a lobbizás tehát sikertelen volt.

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.