Kiírták az új, Pláza mellé épülő győri mentőállomás közbeszerzését

Pintér Bence 2021-08-27 11:08:13
Hosszú évtizedek tervezése után végre kikerülhet a belvárosból a győri mentőállomás.

Kiírták az Modern Városok Program keretében felépülő új győri mentőállomás építésére vonatkozó közbeszerzést.

Az új mentőállomás a Szauter utca és a Szent Imre utca kereszeződésében lévő körforgalom mellett épülne fel

a Pláza szomszédságában: közelebb lesz tehát a város népesebb déli területeihez, illetve a kórházhoz, mint most. Az új állomás leírása szerint

„a tervezett mentőállomás épülete két épülettömbből áll. A kivonulási oldalon (Szauter utca) egy négyzet alakú (földszint + U alakú ráépítés nettó 1946 m2), kétszintes tömbben, nettó 1161m2 alapterületen helyezik el a mentőállomás földszinti része, ahol pihenők, öltözők, betegirányítási központ, valamint 5-5 gépkocsit tartalmazó szerállás és egy mosórészleg található. Az emeleten, nettó 785m2 alapterületen egy U alakban kialakított ráépítésben, orvosi szobák, irodák, szerver helyiség és gyakorlati terem, valamint egy járható terasz kerül kialakításra.

A két épületrészt az emeleten nyaktag köt össze, ahol a megyei mentősök képzését biztosító oktatóterem kerül kialakításra nettó 105m2 alapterületen.

Az északi telekrészen az egyszintes műhelyépületben (alapterülete: nettó 522m2) gépjármű javítóműhely, tartalékautó garázs, valamint a kiszolgálóhelyiségek feletti részen a szolgálati időn kívül használható konditerem-szauna helyiségek találhatóak (alapterület nettó 110m2). A teljes épületegység gyengeáramú, tűzjelző és CO érzékelő rendszer kiépítésével valósítandó meg.

Az építési terület közlekedési kiszolgálásának biztosításához két útcsatlakozás kiépítése szükséges: Szauter úti csomópont, mely kizárólag üzemi forgalmat szolgál ki (forgalomtechnikai kiépítés és sorompós bejárat), illetve a Vasvári Pál utcai csatlakozás, mely dolgozói, illetve látogatói forgalmi kapcsolatot biztosít. A munkálatok megkezdése előtt a jelenlegi parkoló funkciót ellátó térburkolást (2700 m3), a beton aljazat bontásával meg kell szűntetni, valamint a mentőállomás ingatlanának D-i határa mentén a Szauter F. utcában térszín felett vezetett 2xNA600 távhő vezetéket a mentőállomás bejárata miatt térszín alá kell süllyeszteni.

A még Borkai Zsolt alatt induló beruházást költségét akkor 1,8 milliárd forintra becsülték, a mostani közbeszerzésben nem jeleznek becsült költséget.

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.