Megvásárolja a Sárvár Aréna mögötti területet a város önkormányzata

Fehér Buda 2022-01-14 10:15:00
Szabadidőparkot hoznak majd létre a 4,6 hektáros területen. Több pályázatról is döntött a képviselő-testület.

Rendkívüli képviselőtestületi-ülést tartottak csütörtökön Sárváron. Kondora István (Fidesz-KDNP) azért hívta össze a képviselőket, mivel pénteken több pályázat leadási határideje is lejárt, így ezek beadásáról kellett döntenie a testületnek. 

Még a napirend elfogadása előtt Kondora bejelentette, hogy Szabó Lajos (MSZP) és Eiveck Péter (Jobbik) az ülés előtt arról tájékoztatta őt, hogy a jövőben függetlenként vesznek részt a testület munkájában, a döntésükről itt írtunk korábban:

A sárvári független, ellenzéki képviselők továbbra is a Mindenki Sárvárért Mozgalom színeiben folytatja a munkáját az önkormányzatban

2019-ben, az önkormányzati választások alkalmával létre jött Sárváron az ellenzéki összefogás. Akkor az ellenzéki képviselők a Mindenki Sárvárért Mozgalom közös listájával vágtak neki a választásoknak, a jelölő szervezet viszont a Híd a Jövőnkért Egyesület volt, ez az egyesület végezte az adminisztratív tevékenységeket.

Ezután a képviselők több pályázatról is döntöttek, megszavazták például azt, amit ha elnyer a város, akkor közel 700 millió forint érkezhet Sárvárra két óvoda felújítására. Ezek a Bocskai úti és a Szatmár utcai óvodák, a Bocskai útira 330 millió forint érkezne, míg a Szatmár utcaira 350 millió. Ebből az összegből teljesen kipofoznák a két épületet, de a Bocskai úti oviban megnövelnék több csoportszoba területét is, mivel a polgármester azzal számol, hogy hamarosan szükség lehet a nagyobb csoportokra. 

Kondora még hozzátette, hogy ha összejön ez a pályázat, akkor az elmúlt 15 évben Sárváron megújulhatott az oktatási és közintézmények 100 százaléka. 

Döntöttek a képviselők az élhető Sárvár program több tételéről is. Első körben a képviselők arról döntöttek, hogy

a város megvásárolja a Sárvár Aréna mögötti területet,

ahol folytatni fogják a feltáró utat, valamint egy szabadidőparkot is létre hoznak. A projektre 605 millió forintot már át is utalt a kormány az önkormányzat számára, így hamarosan megvásárolhatja a város a 4,6 hektáros telekrészt. A polgármester elmondta, hogy már 28 éve próbálta megvásárolni a város ezt a területet, most nyílt rá lehetősége. A jövőben aztán több fejlesztést is terveznek a telken, ha ezek befejeződnek, akkor az Aréna, a szabadidőpark, a volt városi szemétlerakó, a 13 város utca és a Vadkert körút egy olyan szerves egységet hoz majd létre, ami Kondora szerint már nem öt, hanem hat csillagos lesz. 

A képviselők megszavazták a fenntartható sárvári közlekedésről szóló pályázatok benyújtását is, ennek értelmében 

kerékpár- és gyalogosút épület a Hegyközségben,

a Sótonyi úttól egészen az új temetőig. Erre a beruházásra konzorcium keretében pályázik a város.

Ugyancsak a fenntartható közlekedést próbálja meg feljavítani az a pályázat, amely segítségével kerékpárút épülhet a sárvári ipari park és Csénye-Újmajor között. A polgármester szerint évtizedes balesetveszélyes probléma oldódik majd meg ezzel a beruházással, mivel az ipari park rengeteg gyalogos és kerékpáros forgalmat generál, az így érkező dolgozóknak most biztonságosabb lesz az útjuk. 

Sárvár 2022 01 13-Képviselő testületi ülés

(null)

Pályázik még a város arra is, hogy a kertvárosi csapadékvíz-elvezetés is megoldódjon. Kondora elmondta, hogy egy újabb beruházás keretében a Zuhogó utca végén, az újmajori ároknál egy átemelőt szeretne kiépítteteni a város, amely a teljes terület csapadékvízét a Gyöngyös patakba vezetni. Ha ez a beruházás lezárul, akkor az egész nyugati városrész csapadékelvezetése megoldódik majd. 

De épülhet parkoló a Nádasdy általános iskola mellé, és a Dózsa György utcában is, a volt kispiac területe mellé. A Gárdonyi általános iskolánál és a Rákóczi és az Alkotmány utcák találkozásánál okoszebrát telepítene a város, és fejlesztenék a Dévai Bíró Mátyás utca játszóterét is. 

 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.