Megvásárolja a Sárvár Aréna mögötti területet a város önkormányzata

Fehér Buda 2022-01-14 10:15:00
Szabadidőparkot hoznak majd létre a 4,6 hektáros területen. Több pályázatról is döntött a képviselő-testület.

Rendkívüli képviselőtestületi-ülést tartottak csütörtökön Sárváron. Kondora István (Fidesz-KDNP) azért hívta össze a képviselőket, mivel pénteken több pályázat leadási határideje is lejárt, így ezek beadásáról kellett döntenie a testületnek. 

Még a napirend elfogadása előtt Kondora bejelentette, hogy Szabó Lajos (MSZP) és Eiveck Péter (Jobbik) az ülés előtt arról tájékoztatta őt, hogy a jövőben függetlenként vesznek részt a testület munkájában, a döntésükről itt írtunk korábban:

A sárvári független, ellenzéki képviselők továbbra is a Mindenki Sárvárért Mozgalom színeiben folytatja a munkáját az önkormányzatban

2019-ben, az önkormányzati választások alkalmával létre jött Sárváron az ellenzéki összefogás. Akkor az ellenzéki képviselők a Mindenki Sárvárért Mozgalom közös listájával vágtak neki a választásoknak, a jelölő szervezet viszont a Híd a Jövőnkért Egyesület volt, ez az egyesület végezte az adminisztratív tevékenységeket.

Ezután a képviselők több pályázatról is döntöttek, megszavazták például azt, amit ha elnyer a város, akkor közel 700 millió forint érkezhet Sárvárra két óvoda felújítására. Ezek a Bocskai úti és a Szatmár utcai óvodák, a Bocskai útira 330 millió forint érkezne, míg a Szatmár utcaira 350 millió. Ebből az összegből teljesen kipofoznák a két épületet, de a Bocskai úti oviban megnövelnék több csoportszoba területét is, mivel a polgármester azzal számol, hogy hamarosan szükség lehet a nagyobb csoportokra. 

Kondora még hozzátette, hogy ha összejön ez a pályázat, akkor az elmúlt 15 évben Sárváron megújulhatott az oktatási és közintézmények 100 százaléka. 

Döntöttek a képviselők az élhető Sárvár program több tételéről is. Első körben a képviselők arról döntöttek, hogy

a város megvásárolja a Sárvár Aréna mögötti területet,

ahol folytatni fogják a feltáró utat, valamint egy szabadidőparkot is létre hoznak. A projektre 605 millió forintot már át is utalt a kormány az önkormányzat számára, így hamarosan megvásárolhatja a város a 4,6 hektáros telekrészt. A polgármester elmondta, hogy már 28 éve próbálta megvásárolni a város ezt a területet, most nyílt rá lehetősége. A jövőben aztán több fejlesztést is terveznek a telken, ha ezek befejeződnek, akkor az Aréna, a szabadidőpark, a volt városi szemétlerakó, a 13 város utca és a Vadkert körút egy olyan szerves egységet hoz majd létre, ami Kondora szerint már nem öt, hanem hat csillagos lesz. 

A képviselők megszavazták a fenntartható sárvári közlekedésről szóló pályázatok benyújtását is, ennek értelmében 

kerékpár- és gyalogosút épület a Hegyközségben,

a Sótonyi úttól egészen az új temetőig. Erre a beruházásra konzorcium keretében pályázik a város.

Ugyancsak a fenntartható közlekedést próbálja meg feljavítani az a pályázat, amely segítségével kerékpárút épülhet a sárvári ipari park és Csénye-Újmajor között. A polgármester szerint évtizedes balesetveszélyes probléma oldódik majd meg ezzel a beruházással, mivel az ipari park rengeteg gyalogos és kerékpáros forgalmat generál, az így érkező dolgozóknak most biztonságosabb lesz az útjuk. 

Sárvár 2022 01 13-Képviselő testületi ülés

(null)

Pályázik még a város arra is, hogy a kertvárosi csapadékvíz-elvezetés is megoldódjon. Kondora elmondta, hogy egy újabb beruházás keretében a Zuhogó utca végén, az újmajori ároknál egy átemelőt szeretne kiépítteteni a város, amely a teljes terület csapadékvízét a Gyöngyös patakba vezetni. Ha ez a beruházás lezárul, akkor az egész nyugati városrész csapadékelvezetése megoldódik majd. 

De épülhet parkoló a Nádasdy általános iskola mellé, és a Dózsa György utcában is, a volt kispiac területe mellé. A Gárdonyi általános iskolánál és a Rákóczi és az Alkotmány utcák találkozásánál okoszebrát telepítene a város, és fejlesztenék a Dévai Bíró Mátyás utca játszóterét is. 

 

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.