A sárvári független, ellenzéki képviselők továbbra is a Mindenki Sárvárért Mozgalom színeiben folytatja a munkáját az önkormányzatban

Fehér Buda 2022-01-07 17:50:00
Eiveck és Szabó képviselők szerint a Híd a Jövőnkért Egyesület akar önállósodni, nem ők.

2019-ben, az önkormányzati választások alkalmával létre jött Sárváron az ellenzéki összefogás. Akkor az ellenzéki képviselők a Mindenki Sárvárért Mozgalom közös listájával vágtak neki a választásoknak, a jelölő szervezet viszont a Híd a Jövőnkért Egyesület volt, ez az egyesület végezte az adminisztratív tevékenységeket. Az ellenzéki képviselők, akik bejutottak a képviselő-testületbe, Eiveck Péter, Klimits István, Németh Zsolt és Szabó Lajos aztán a Mindenki Sárvárért Mozgalom képviseletében kezdték meg a munkát. 

A Híd a Jövőnkért Egyesület viszont nemrég egy nyilatkozatban kijelentette, egyedül állít jelöltet, Németh Zsoltot indítják a közelgő, időközi választások folyamán. A három másik ellenzéki képviselő ezt tudomásul vette. Pénteken délelőtt aztán Németh egy újabb nyilatkozatban arról írt, hogy Eiveck és Szabó függetlenként folytatják a munkájukat, erről kérdeztük a képviselőket, az ő közleményüket a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

Reagálnánk Németh Zsolt közleményére, de nincs értelme. A Híd a Jövőnkért Egyesület ugyanis önállóan akar részt venni a képviselő-testület munkájában, mi hárman viszont továbbra is a Mindenki Sárvárért Mozgalom színeiben folytatjuk a munkát. Tartjuk magunkat ahhoz, hogy függetlenként, a mozgalom képviseletében, annak eredeti alapelveivel összhangban kívánunk részt venni az önkormányzat munkájában. 

Szólj hozzá!

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.