Enyhítések jönnek holnaptól Ausztriában

Papp László Tamás 2021-06-30 11:40:00
Nincs többé záróra-korlátozás, a szórakozóhelyek újra kinyithatnak, de legfeljebb 75 százalékos kihasználtsággal. A kereskedelemben pedig már nem lesz négyzetméter-alapú korlát.

A 3G szabály (oltott, tesztelt, gyógyult) továbbra is mindenhol érvényben van. A kijárási korlátozás megszűnik. A távolságra vonatkozó szabályozás (1 méteres minimális távolság) megszűnik. Nem lesz négyzetméteres korlátozás az üzlethelyiségekben és a szolgáltatásoknál

– összegzi a változásokat az Ausländerin- magyar NŐK Ausztriában Facebook-oldal. További módosítások:

Maszk:

Július 1-jétől az orrot és szájat eltakaró maszkot csak a tömegközlekedésben, az üzletekben, kereskedelemben és a múzeumok zárt helyiségeiben kell viselni.
Az FFP2 maszk viselése szükséges (pl. idősek otthona és kórházak zárt helyiségeiben, hacsak nem állnak rendelkezésre a 3-G igazolások).

Gasztronómia és szállodaipar:

:Nincs többé szükség a maszk viselésére se a beltéren, sem pedig kültéren. 3-G ellenőrzés szükséges. Azok az alkalmazottak, akik közvetlenül kapcsolatba kerülnek a vendégekkel, a zárt helyiségekben az orrot és szájat eltakaró maszkot kell viselniük. - hacsak nem állnak rendelkezésre a 3-G igazolások. Regisztrálni várhatóan július 22-ig kell.

Éjszakai klubok, pubok:

Július 1-jétől nincs távolságtartási kötelezettség. 3-G igazolások ellenőrzése. Várhatóan július 22-től már nem lesz kapacitás korlátozás.

Események:

Bejelentési kötelezettség 100 főtől. Engedély szükséges 500 főtől. 100 fő vagy annál nagyobb esemény esetén: 3-G igazolások ellenőrzése, biztonsági koncepció felállítása, kapcsolattartási adatok gyűjtése (kivéve: példéul esküvők).

A jól ismert „3-G szabály“, azaz a vakcinázás, a tesztelés vagy a gyógyulás igazolása továbbra is érvényben marad

– írja részletesebb összefoglalójában az ORF.at Magyarok. 

Fotó: ORT.at Magyarok

Ez a korábbiakhoz hasonlóan a vendéglátóiparban, a testközeli szolgáltatásokban, a szálláshelyeken, a 100 főnél nagyobb létszámú összejöveteleken, a szabadidős és kulturális létesítményekben (kivéve a múzeumokat, könyvtárakat és levéltárakat), a kirándulóbuszok és kirándulóhajók esetében, valamint a nem nyilvános sportlétesítményekben érvényes

– teszik hozzá.

A rendelet továbbra is hatályban marad a mobil ápolási és gondozási szolgáltatásokban, az idős- és ápolási otthonokban, valamint a fogyatékkal élők fekvőbeteg-lakóintézeteiben. Ugyanúgy, ahogy a kórházak és gyógyfürdők látogatóira, alkalmazottaira és újonnan érkezőkre, valamint az egészségügyi szolgáltatások nyújtásának egyéb helyszínein is továbbra is hatályos

szól a hír.

A legalább 100 fős gyűlések esetében a kerületi közigazgatási hatóságnál történő bejelentési kötelezettség is érvényben marad, az 500 fős vagy annál nagyobb gyűlések esetében pedig marad engedélykötelezettség. A koronavírusokra vonatkozó szabályok értelmében már nincs személyi felső határ

– írják. Hozzátéve:

Ahol a „3-G“ szabályokat kell alkalmazni, ott a maszk követelménye általában nem szükséges. Kivételt képeznek az idősek otthonai, az ápolóotthonok és az egészségügyi intézmények, ahol azonban az FFP2 maszk helyett az egyszerű és kevésbé hatékony száj-orr eltakarására alkalmas maszk (MNS) is viselhető.

Emellett

ahol nincs „3-G“ követelmény, ott július 1-jétől kötelező lesz legalább az úgynevezett „MNS“ maszkot (orr, száj eltakarására alkalmas maszk) viselni zárt térben, például tömegközlekedési eszközökön és azok állomásain, taxikban, vonaton, ügyfélterületen, ügyfélkapcsolattal járó munkahelyeken és partik alkalmával. Az MNS-kötelezettség vonatkozik az idősek és ápolási otthonokra, a fogyatékkal élők fekvőbeteg-lakóhelyeinek, valamint a kórházaknak és a lábadozó otthonoknak a látogatóira és alkalmazottaira is. Az üzemeltetők azonban szigorúbb szabályokat is előírhatnak, például az FFP2 maszk viselésének kötelezettségét.

Azokra a vendéglátóipari létesítményekre,

ahol az ülőhelyeket általában nem foglalják el, vagy a tartózkodás túlnyomó részében nem helyhez kötött, különösen a tánctermekre, klubokra és diszkókra július 1-jétől a személyi kapacitás 75 százalékának megfelelő maximális kihasználtsági arányt kell alkalmazni.

Végül pedig kötelező lesz

elérhetőségi adatok gyűjtése például azoktól az emberektől, akik 15 percnél tovább tartózkodnak a vendéglátóhelyeken vagy a szállodában, továbbra is megmarad. Ugyanez a szabály vonatkozik a nem nyilvános sportlétesítményekre, a nem nyilvános szabadidős létesítményekre és a legalább 100 fős összejövetelekre is.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.