Ez most komoly? Betiltják a szexuális felvilágosítást?

Papp László Tamás 2021-06-25 17:01:00
A kormányzati közlemény szerint nagyon úgy néz ki. Véleménycikkünk a témában.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki EU-csúcson az újságírók és az Európai Unió miniszterelnökei előtt is világossá tette, hogy a gyermekek védelméről szóló törvény nem a melegekről, hanem a gyermekekről szól

– közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-vel ma, amiben nincs meglepetés, hisz napok óta ezt tolja a NER-média.

Az már egy fokkal érdekesebb, hogy

Magyarországon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele, se az állam, se az NGO-k, se a média. Ezért tiltja a törvény a gyermekekre irányuló heteroszexuális és homoszexuális propagandát egyaránt

– mondják.

Ha viszont a szexuális nevelésbe az állam nem szólhat bele, (nemhogy homoszexuális, de heteroszexuális fronton sem), az csakis a szülők dolga, akkor értelemszerűen az állami kézben lévő világi oktatásban sem folyhat szexuális felvilágosítás. Ami azért meredek.

NER-kompatibilissé cenzúrázva

Fotó: Pixabay

Szinte fellélegzünk, amikor ezt a meredek kijelentést a szokásos, ehhez képest szinte relaxációs tréningnek gondolható bullshittel zárul az MTI-hír. 

 „A törvény összhangban van az EU alapokmányával és nem sérti senkinek a szexuális önkifejezésre vonatkozó jogait, hiszen a felnőttekre nem vonatkozik. Magyarország szabad ország, a felnőtt magyar polgárok életébe az állam nem szól bele”

Valamint: 

mivel Magyarországon számít az emberek véleménye, a kormány a jövő héten induló konzultáció részévé tette a gyermekek védelméről szóló törvényt, amelyről így minden magyar ember szabadon elmondhatja a véleményét.

Tudjuk. Legfőbb érték az ember, csakis.

De ha már annyira konzultálódunk, drága elvtársak, volna egy kérdésem. Ha a szülő akarata legfőbb törvény, akkor mi van, ha mondjuk pont a szülő akarja, hogy a gyereke hallhasson, olvashasson az iskolában, tanítási időben a szexuális felvilágosításról, a szexuális másság létéről a korához, értelmi képességéhez igazított, civil szervezetek, szakértők által készített tananyagokat? Akkor fakultatív alapon lehet? Vagy akkor se?

Persze nem kell félniük a kedves szülőknek. Biztosítani fogják a NER-kompatibilis felvilágosítást. 

„A fiúkat, férfiakat nemi vágyuk többnyire folyamatosan űzi, hajtja a kielégülés felé, ami szinte kivétel nélkül azt jelenti, hogy ebbeli igyekezetükben különösebb erkölcsi megfontolás nem érdekli őket. A hímnemű ösztönlény általában poligám (több nőstényt kívánó) természetű.”

Ez nem egy libertinus szexklub házirendjéből van.

Hanem Szabó Kálmán: Mindennapi erkölcsünk - Gyakorlati erkölcstan középiskolásoknak című művéből. (Kairosz Kiadó, 2001., 192. o)

Melyet az első Orbán-kormány alatt nyilvánítottak oktatási segédkönyvvé. (Engedélyszám: XXVIII/3017-S/2000.) 

Nézzük, mit ír a témába vágólag:

„A homoszexualitás hazánkban nem büntetendő cselekmény, de erkölcsi kártételei súlyosak és veszélyesek, s ellentétesek mindazokkal az értékekkel, amelyeket a házasság, a család, a gyermek jelent. Ma már ott tartunk, hogy ezek a ’másságok’ különböző szociálliberális eredetű pénzügyi és ideológiai támogatások felhasználásával nyíltan kérkednek rendellenes hajlamaikkal.” (I.m. 197.o.)

A homoszexualitást, (amely a könyv szerint ferde nemi hajlam, valamint szexuális eltévelyedés), amúgy gyermekpornográfiával, a kényszerprostitúcióval és a pedofíliával egy fejezetben tárgyalja a jeles munka. Mely alaposan beelőzte a NER-korszellemet. 

 Akkor 2001-ben emiatt a tévében Pálinkás József oktatási miniszter magyarázkodásra kényszerült. Mi több:

„a Kairosz Kiadó kérte a Mindennapi erkölcs című kötetének felvételét a tankönyvlistára, ám azt az összes szakértő elutasította.” 

A fideszes B-közép nem is volt elégedett azzal, ahogy a fideszes vezetésű oktatási tárca az ügyet kezelte. Lovas István egy cikkében a Magyar Nemzetben jól meg is támadta ezért Pálinkás Józsefet.

Ki tudja, ma mire vihetné Szabó Kálmán? Tán ki is tüntetnék

jegyeztem meg a műről írt 2012-es cikkemben.

Nem bejött a jóslatom? Hát de.

Ez a mai közlemény egyvalamire biztos jó. Feltárja: a pedofiltörvényt homofób passzusokkal kiegészítő Fidesznek nem a melegekkel van baja. Pontosabban nem csak velük.

Hanem általában a nyílt, önazonos szexuális identitással.

A NER e téren több ponton is vesztésre áll. Ha csak a saját nemhez vonzódást, s annak emancipációját tekintjük, ott is. A pedofíliának az LMBTQ-közösséggel való összemosási kísérlete önmagában jelzi: a meleg, a leszbikus, a bi-, és traszszexuális orientáció már nem annyira rémisztő a lakosság számára, hogy pusztán annak démonizálásával voksokat lehessen gyarapítani.

Erőszaktevő bűnözőkkel kell egy törvénybe rakni őket, mert már csak ettől remélhetnek bármiféle hatást.

Kétségtelen, hogy a NER-káderek számára rémítő látványnak tűnhet a Pride. Illetve minden olyan csoport, szervezet, megmozdulás, ahol a főáramú hetero-, és mononormatív, konvencionális felfogástól eltérő szexualitásukat, párkapcsolatukat nyíltan felvállaló emberek vannak.

Mert ki tudja, mi rejtőzik a Fidesz-Halálcsillagot őrző NER-rohamosztagos páncélja alatt?

Ahogy már kifejtettem:

Magánéleti, szexuális fronton ugyanúgy nagy a látencia, mint a koronavírusnál. Ahogy a fertőzöttek tényleges létszáma a többszöröse (vagy akár sokszorosa) a hivatalosan regisztráltnak, úgy valószínű, hogy tucatjával ülnek a kormánypárti frakcióban, a minisztériumokban, az önkormányzatoknál, akik hasonlóképp töltik a szabadidejüket, mint Győr korábbi polgármestere vagy a Fidesz EP-képviselője.

Mi lehet egy NER-rohamosztagos páncélja alatt?

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a legutóbbi alkotmánymódosításról a zsák krumpli, illetve a felcsúti kisvasút jut eszembe. És nem pusztán azért, mert mindhárom dolog ugyanazon rendszer alkotása, sőt, hovatovább jelképe is. A folyamatban is van párhuzam, ahogy ezek létrejöttek.

Nem öngyilkos politika úgy támadni a szexuális másságot, a valláserkölcsi felfogástól eltérő nemi életet, hogy pontosan tudjuk, ez ránk fog a legjobban visszaütni, hisz a mi sorainkban is vannak jócskán időzített bombák, akik bármikor robbanhatnak?

De pont ez a jogszabály másodlagos, közvetett célja: még inkább kettős életvitelre, rejtőzködésre kényszeríteni, még zsarolhatóbbá tenni a hatalmi tömböt cementként összeragasztó káderpopulációt. Mert, ha az megrendül, egy idő után már csak ez fogja összetartani. S persze eljön az idő, amikor már ez sem.

Szólj hozzá!

Megsemmisítette a bíróság az új szombathelyi választókerületi beosztást

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt támadta meg a korábbi határozatot.

Az LMP kéri Novák Katalint, hogy támogassa a párt népszavazási kezdeményezését

Az LMP politikusa szerint Novák Katalin kijelentései „nem állnak pontos köszönőviszonyban a valósággal”.

Miért baj a kiemelt beruházás? Mi köze az akkumulátorgyárak elleni tüntetésekhez?

Az akkumulátorgyárak ellen számos helyi népszavazást indítottak el, melyekből a győri vált a legismertebbé.

Fertő tavi beruházás: engedélyt kapott az eredeti óriásberuházás

A civilek ezt a döntést is meg akarják támadni.

Adventi ablakok a szombathelyi Éhen Gyula lakótelepen

Harmadik éve szervezik meg a nagy népszerűségnek örvendő programot. 

Hétvégén ezúttal az ország nyugati részén várható havazás

A meteorológiai előrejelzések alapján szombat délelőtt havazás kezdődhet az ország észak-nyugati részén, vagyis Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém vármegye területén. 

Hét évet kapott a győrújfalui halálos balesetet okozó sofőr

A vádlott annak ellenére mulatságosnak tartotta közlekedését, hogy a hátul ülő utasai sikoltoztak, volt, aki azt kérte, hogy álljon meg.

LMP: a kormány visszaél a kiemelt beruházások jogintézményével

A jogszabályt kritizálva Szendefy Mária, az LMP országos elnökségének tagja példaként a Fertő tavi turizmusfejlesztést hozta fel.

Az eső miatt elmaradnak a szombathelyi adventi vásár pénteki színpadi programjai

Az árusok nyitva lesznek, a programokat vasárnap pótolják.

Évi 100 ezer euróért a Schaeffler a névadója 5 évig a szombathelyi Arena Savariának

A sportcsarnokot üzemeltető Sportiskola a működésére költi a támogatást.

Tévében a Falco Szolnok elleni meccse

Vasárnap délutáni matiné.

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.