Koronavírusos lett Busquets, a spanyolok csapatkapitánya, emiatt a magyarokkal kezdő portugálok is karanténba kerülhetnek

Vágvölgyi Bálint 2021-06-07 10:47:48
Spanyolország pénteken játszott Portugáliával, egyelőre még nem tudni, hogy el kell-e szigetelődniük.

Koronavírusos a pénteken rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő spanyol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Sergio Busquets. A Barcelona 32 éves védekező középpályása a fertőzés miatt elhagyta a spanyolok madridi edzőtáborát és tíz napra karanténba vonult, így biztosan kihagyja a nemzeti együttes első mérkőzését a kontinensviadalon, de akár a teljes szereplése veszélybe kerülhet.

Koronavírus-fertőzés esetén Luis Enrique szövetségi kapitány számára a szabályok lehetőséget kínálnak arra, hogy változtasson a keretén. A spanyol szakvezető ráadásul nem használta ki az idei Eb-re engedélyezett 26 fős keretet, ugyanis csak 24 játékost nevezett a tornára, mondván, nem akar olyan futballistákat a keretben tartani, akik valószínűleg egyetlen percet sem töltenek majd a pályán.

A spanyol szövetség tájékoztatása szerint a nemzeti együttes többi tagjának koronavírustesztje negatív lett, ugyanakkor törölték az összes hivatalos hétfői eseményt, valamint kedden elővigyázatosságból nem a felnőtt válogatott, hanem a magyar-szlovén rendezésű Eb-n elődöntős U21-es nemzeti csapat játszik Litvánia ellen. Ez a találkozó lett volna a spanyolok főpróbája a kontinensviadal előtt.

Busquets koronavírusos megbetegedése miatt a magyar válogatott első ellenfele, a címvédő portugál csapat is karanténba kerülhet a részben budapesti rendezésű, pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság előtt.

Az As című spanyol sportlap azt írta, hogy a portugálok - akik pénteken játszottak felkészülési mérkőzést a spanyolokkal - tizenkét napra kénytelenek lesznek elszigetelődni. Az értesülést egyelőre sem az európai, sem a portugál szövetség nem erősítette meg.

Spain vs Portugal - Extеndеd Hіghlіghts & All Gоals 2021 HD

(null)

A portugálok, akiknek Budapesten lesz a bázisa a kontinensviadal alatt, a kiírás szerint a magyarokkal játsszák első csoportmeccsüket jövő kedden a Puskás Arénában.

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.