Szexmentes lesz az olimpia?

Nagy Donát 2021-06-05 10:03:00
Bár idén is jár az ingyen óvszer a sportolóknak, a szervezők azt kérik, éljenek az önmegtartóztatás jogával.

A Tokióban megrendezett játékok több szempontból is tesztelik a sportolók elszántságát és fegyelmezettségét: a szervezők azt tanácsolják nekik, hogy ne használják a számukra egyébként biztosított 160 ezer ingyenes óvszert - írja a Vice.

A nagyjából 11 ezer sportoló mindegyike körülbelül 14 óvszert kap, amikor megérkeznek a japán fővárosba a következő hónapban kezdődő játékokra. Ám a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a COVID-19 járvány kockázataira hivatkozva arra bíztatja a sportolókat, inkább csak szuvenírként tekintsenek a gumikra.

Fotó: Pixabay

A sportolóknak a februárban közzétett irányelvek szerint legalább 2 méter távolságra kell majd lenniük egymástól, valamint kerülniük kell a fizikai érintkezést, beleértve a kézfogásokat és az öleléseket is. A szexről nem is beszélve.

A sportolók csak speciális esetekben hagyhatják el az olimpiai falut, a szabályok megsértése pedig büntetést vonhat maga után.  

Fotó: Pixabay

Az olimpikonoknak szóló óvszerosztogatás az 1988-as szöuli nyári olimpiai játékok óta hagyomány. A két hétig tartó eseményen legendásan sok a testi érintkezés, amit az elmúlt években a társkereső alkalmazások robbanása is segített. A cikk szerint a 2014-es téli olimpiai játékok során, Szocsiban a sportolók a Tindert használták alkalmi kapcsolataik megszervezéséhez.

Az óvszerekre hatalmas az igény, a 2000-es Sydney-i nyári játékokon az ausztrál szervezők kezdetben 70 ezer óvszert készítettek be, de további 20 ezret kellett rendelni, mivel a játékok felénél egyszerűen elfogytak.

Az óvszerhasználat olimpiai rekordja a 2016-os riói játékoké. 450 ezer darabot osztottak szét, közülük körülbelül 100 ezer női óvszert is, így minden sportolóra 42 óvszer jutott.

Szólj hozzá!

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!