Ungár Péter: "Látszik, hogy Szombathely nem számíthat az Orbán-kormányra, Hende Csaba lobbitevékenysége ennyit ér: semmit"

Bazsó Bálint 2021-05-17 14:03:00
A politikus szerint a Fidesz visszatalált a szabaddemokrata gyökereihez.

Az előválasztás lényegi kérdése az, hogy a neoliberális elmúlt 12 évvel szemben nem lehet neoliberális választ adni - közölte Ungár Péter napirend előtti felszólalásában.

A Vas megyei LMP képviselője szerint az állam lehet jó gazda, az újraelosztás jó dolog, és a társadalmi, valamint környezeti fenntarthatóság mellett álló jelölteket kell kiválasztani az előválasztás során.

"Ezért is támogatjuk, hogy Karácsony Gergely legyen az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje"

Hozzátette: Ha 2022-ben kormányváltás lesz, akkor "véget fog érni az a világ, amit Szijjártó Péter úgy jellemzett, hogy fontosabbak a német autógyárak érdekei, mint a környezetvédelmi szabályok".

Úgy vélte: a Fidesszel szemben a nyugati mintakövetés és az Európai Unió kritikátlan másolása nem helyes politika, az Európai Unió vezetése és a Fidesz szövetségesek, mi pedig mind a kettőnek az ellenzéke vagyunk.

Értékelése szerint a Fidesz "visszatalált liberális gyökereihez", utalt az egyetemi szféra teljes privatizálására a képviselő.

"Visszatértek oda, ahonnan indultak, a Szabad Demokraták Szövetségének ifjúsági tagozataként"

Ungár Péter szerint a kormány a vírus okozta gazdasági válságot nem az önhibájukon kívül munkájukat elvesztő emberek megsegítésére használta, vagy segítettek volna azoknak az önkormányzatoknak, hanem inkább megbüntették azokat, akik ellenzéki önkormányzati vezetést választottak.

A politikus emlékeztetett Szombathely esetére, mint mondta: Zalaegerszegnek két körben több mint kétmilliárd forintot adtak, míg Szombathely nulla forintot kapott.

"Látszik, hogy Szombathely nem számíthat az Orbán-kormányra, Hende Csaba lobbitevékenysége pedig ennyit ér: semmit"

Ungár Péter: Hova tűnt Hende Csaba?

Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője nemrég egy közleményt juttatott el a szerkesztőségünkhöz, amelyet a következőekben változtatás nélkül közlünk: Majd fél éves időhúzás után végre nyilvánosságra hozta a kormány, hogy milyen mértékben kompenzálja a nagyobb városokat az elmúlt egy év elvonásai miatt: sajnos a legrosszabb forgatókönyv valósult meg, ugyanis Szombathely konkrétan nulla forint működési támogatást kap, miközben Debrecennek majdnem hárommilliárd forintot ítéletek meg, de Zalaegerszegnek is két részben összesen kétmilliárdot.

Hozzátette: a kormányváltás célja nem csupán az, hogy a Fidesz elveszítse a hatalmat. "Az a célja, hogy a közérdek újra megelőzze a magánérdeket, az a célja, hogy a szociális dolgozók is megkapják az egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítését" - mondta többek között. 

Emellett fontosnak nevezte, hogy az előválasztás során szociális és környezeti szempontból is zöld jelölteket válasszunk, példaként Pécsett, Érdet és a belvárost megnevezve.

Rétvári Bence válaszában közölte: a "baloldalon a helyzet változatlan, Gyurcsány Ferenc az, aki a baloldali folyamatokat irányítja".

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hozzátette: "A lényeg nem változott, miközben a többségről beszélnek, egy olyan ember a baloldal vezetője, aki a spontán privatizáció révén lett nagyvállalkozó".

A fideszes politikus szerint az LMP "2021-ben Gyurcsány Ferenc hatalmát igyekszik előmozdítani".

Az államtitkár egy kiadós sorosozást követően kitért az SZDSZ-es múltra is. Mint mondta, a Szabad Demokraták Szövetségének beceneve a Strabag Demokraták Szövetsége volt, majd hozzátette:

"Önök másra sem készülnek, mint hogy a külföldi cégek érdekeit újra fölé tudják helyezni a magyar emberek érdekeinek" 

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban. 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.