Egy hét nem volt elég Melega Miklósnak, hogy véleményt nyilvánítson kollégái tervezett közalkalmazotti státuszának megszüntetéséről

Farkas Bazsi 2020-05-06 16:05:00
Múlt héten azt ígérte, hogy hamarosan Facebook-oldalán teszi közzé álláspontját. 

Ahogy arról már korábban írtunk, Semjén Zsolt (KDNP) tárca nélküli miniszter javaslatára kivezetné a kormány a kulturális területen és közgyűjteményekben dolgozókat a közalkalmazotti státuszból. Ezzel - érthetetlen módon - piacai alapra helyezné a művészeti ágazatban, a könyvtárakban vagy éppen a levéltárakban dolgozókat. 

Melega Miklós (KDNP) önkormányzati képviselő a Vas Megyei Levéltár igazgatója, így szerettük volna megtudni, hogy mi a véleménye a tervezett intézkedésről. 

Melegát előbb mint igazgató kérdeztük, ekkor azonban a Magyar Nemzeti Levéltár budapesti központjához irányított minket. 

Ezek után, mint önkormányzati képviselőt kérdeztük, hogy mi a véleménye a tervezetről. Melega ekkor is hárított azzal, hogy a feltett kérdésekkel kapcsolatban nincs olyan információ, amit az általunk képviselt sajtóorgánummal meg tudna osztani.

Miután azonban publikáltuk, hogy Melega Miklósnak nincs véleménye az üggyel kapcsolatban, a képviselő nyílt levelet írt Facebook-oldalán, amiben azt állította, hogy mi valótlanul állítottuk, hogy nincs véleménye, mert egyébként van. 

A kulturális területen dolgozók közalkalmazotti státuszának megszüntetésének ügyében, mint minden gondolkodó - ráadásul ez esetben személyesen is érintett - embernek, természetesen van felvállalt, saját véleményem, amelyet hamarosan ezen a fórumon osztok meg mindazokkal, akiket ezt a téma érdekel.

Írta akkor Melega. 

 

Melega Miklós megsértődött, mert politikusként kezeltük

Nem bírja a cigány a szántást - mondja a régi magyar közmondás, és mintha valami hasonló lenne most Szombathelyen is, bár igaz ennek semmi köze sincsen sem mezőgazdasági munkához, sem pedig kisebbséghez. Sokkal inkább van egy meglepett képviselőhöz, aki most kerekre nyílt szemekkel csodálkozik azon, hogy közéleti szerepet vállalva, bizony nem csak simogatást kap, hanem néha éles kritikát is.

 

Nos, egy hét telt el a posztja óta. Nyílt levelével körbehaknizta a közpénzből eltartott kormányzati, helyi sajtót ám véleményével ez idáig nem találkoztunk. Sem a Facebook-oldalán, sem pedig egyetlen Fidesz-barát blogon nem olvashattuk, mit gondol a képviselő.

Azért nem adjuk fel, továbbra is figyelünk, és amint nyilvánosságra kerül Melega Miklós véleménye, a többek között a levéltárosokat, vagyis közvetlen kollégáit érintő módosításról, ígérjük közzé tesszük. 

Szólj hozzá!

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.