Vajon miért nézi levegőnek a kormány a szociális dolgozókat?

ugytudjuk.hu 2020-05-05 09:29:00
Továbbra sem hajlandóak megadni nekik az egészségügyi dolgozóknak járó félmillió forintos egyszeri bért, miközben mára mindenki számára egyértelmű, hogy a vírus legalább annyira veszélyes például az öregek otthonában, mint a kórházakban.

A szociális dolgozók hosszú évek óta nevetséges és felháborító bérért kénytelenek végezni a munkájukat. Ráadásul itt Vas megyében külön erősíti a méltatlan helyzetet, hogy alig pár kilóméterre, a határ másik oldalán a többszörösét lehet keresni ugyanazért a munkáért. Kimondhatjuk, hogy a szociális dolgozók közül a legtöbben már csak a szakmai elhivatottság miatt maradtak a rendszerben, de mégis nekik köszönhető, hogy az alulfinanszírozott és évről évre cserbenhagyott szektor még egyáltalán működőképes.
 
A kitartásért és elkötelezettségért azonban a kormánytól nem hála és megbecsülés, hanem újabb és újabb pofonok járnak. Ennek sajnos újabb példája a mostani válsághelyzet: miközben teljesen egyértelmű, hogy a szociális dolgozók többsége ugyanúgy  a frontvonalban harcol, mint az orvosok vagy ápolók, róluk mégis megfeledkezik a kormány. Az egészségügyi dolgozók számára – teljesen megérdemelten – már néhány nap után béremelést jelentettek be, a szociális dolgozókról pedig hetek óta hallgatnak, miközben a sokadik idősek otthonában jelent meg a vírus.
 
Pedig a plusz bér nem csak a megbecsülés jele lenne, hanem egyszerűen szüksége van rá a dolgozóknak: sokan ugyanis nem mernek hazamenni a családjukhoz, nehogy megfertőzzék őket, ezért például albérletet bérelnének. Félnek attól, hogy megfertőznek másokat, nem akarnak közösségbe menni, ezért inkább házhozszállítással oldanák meg a bevásárlást vagy az étkezést. Ezek mind pluszköltségek, melyeket az alapfizetésükből esélyük sincs kigazdálkodni. A kormány mégsem segít.
 
A legtöbben jobban járnának, ha holnap felmondanának és elmennének mondjuk a kereskedelembe dolgozni, hiszen még ott is sokkal magasabb fizetésért kéne sokkal kisebb kockázatot vállalniuk. De nem teszik, mert nem akarják, hogy egy ilyen helyzetben összeomoljon a szociális ellátórendszer. A kormánytól pedig csupán azt várnák, hogy vegye észre és támogassa őket. Egyelőre úgy tűnik, hogy hiába.

Szavazás

Problémásak az úttestre lógó autók a kereszteződésben?

Szólj hozzá!

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.

A győri Rómer Házba érkezik a Háromharmad podcast

Élőben veszik fel a 24.hu politikai kibeszélőműsorát.