Ungár: "Hende Csaba nem lehet egyszerre a térség kijáró embere és nem lehet ártatlan, tehetetlen bámészkodó"

Bazsó Bálint 2020-09-13 13:30:00
A Vas megyei LMP politikusa szerint el kell érni, hogy a sportkomplexumot eredményesség és szükség, ne pedig fideszesség alapján lehessen használni. Hende Csaba szerint viszont Ungár Péter hazudik, mert mindenben Nemény András polgármester dönt.

"Hende Csaba, Szombathely és térségének országgyűlési képviselője, láthatóan menekül a felelősség elől, ködösít, csúsztat és pózol ahelyett, hogy a város egyik legsikeresebb sportklubja, az SZKKA Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia számára méltó körülményeket biztosítana egy közpénzből épült létesítményben."

– olvasható Ungár Péter vasárnapi közleményében annak kapcsán, hogy a város első osztályú kézilabda csapata méltaltan körülmények között kénytelen edzeni.

Az LMP országgyűlési képviselője úgy vélte, a "bukott miniszter nem állíthat két dolgot egyszerre: nem lehet egyszerre a térség kijáró embere, akinek személyesen meg kell köszönni minden pályázaton elnyert milliót, és nem lehet ártatlan, tehetetlen bámészkodó, amikor a HVSE – ahol aljas módon anyagilag függővé tett sportolók által választott vezetői – kicsinyes bosszúból kárt okoznak a szombathelyi sportéletnek".

"Ha ezen változtatni akarna az Orbán Viktor által személyesen kirúgott miniszter, akkor elérné, hogy az állami támogatást nem a saját hűbérbirtokának számító HVSE, hanem a sportcsarnokot üzemeltető önkormányzati gazdasági társaság kapná, elérné, hogy a sportkomplexumot eredményesség és szükség, nem pedig fideszesség alapján lehessen használni."

Mint írja: A tinilányokat megszégyenítő pózolása a bukott miniszternek elfedi a szomorú valóságot: Hende a múlt és kicsinyes bosszújainak foglya, aki a választókerületét hűbérbirtoknak tekinti.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Ungár még szeptember elején szólította fel Hende Csabát, hogy beszéljen a Haladás VSE elnökével Homlok Zsolttal (Mészáros Lőrinc vejével), és oldja meg ezt a problémát.

„Örvendetes, hogy az elmúlt időszakban komoly sportsikereket ért el az SZKKA, a női kézilabdacsapat önerejéből, politikai hátszél nélkül jutott az élvonalba. Az azonban meglehetősen szomorú, hogy politikai jászmák és bosszúhadjárat miatt a csapat nem kap méltó helyet a sportkomplexumban. Felszólítom Hende Csabát, hogy beszéljen személyes jóbarátjával, a Haladás VSE elnökével Homlok Zsolttal, hogy oldja meg ezt a problémát. Fontos, hogy Hende ne csak fotókon pózolva mutassa, hogy mennyire fontos ember, hanem cselekedeteiben is nyilvánuljon ez meg. Ha fontos neki Szombathely, a szombathelyi sportsikerek, akkor nem kérdés, hogy sürgősen megoldja ezt a helyzetet”

– mondta Ungár Péter.

Ungár: Hende Csaba fejezze be a pitiáner politikai bosszúhadjáratát

Mint arról a héten már beszámoltunk, továbbra sem rendeződött a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es női csapatának teremproblémája. A gondot az okozza, hogy a Haladás Sportkomplexumban teremfoglaltságra hivatkozva nem kapnak helyet a sportolók. A termeket a Haladás VSE foglalja le papíron, ugyanakkor úgy értesültünk, hogy bőven lenne hely az élvonalbeli kézisek edzéseinek megtartására.

Hende: "Egyszerű a helyzet: annak a pályának négy sarka van és mind a négyben Nemény András parancsol"

A volt miniszter ugyanakkor úgy látja, hogy nem tehet semmit, így "sem joga, sem oka" nincs a sportpálya használatát korlátozni. 

"Megszólíttattam, válaszolok: Ungár Péter szerint az (SZKKA) csapata miattam és az “embereim" kicsinyes bosszúja miatt nem edzhetnek a Haladás Sportkomplexumban. Bornírt helyzet, rossz helyre címezte a kérdését, rossz időben és rossz embernek. Sem jogom, sem okom nincs a sportpálya használatát korlátozni. Ugyanakkor feltételezem a képviselő úrról, hogy utánanézett az ügynek, ezért sajnos rosszhiszeműséget kell vélelmeznem."

– írta még szombaton a Facebook-oldalán a volt miniszter.

Hende szerint "Ungár Péter hazudik". A Haladás Sportkomplexum üzemeltetője a Szombathely Megyei Jogú Város kizárólagos tulajdonában álló Haladás Sportkomplexum Kft.

Szerinte arról, hogy "állam által a 100 éves Haladás VSE számára épített csodálatos létesítményben mi történik: hogy oda ki, mikor és hogyan mehet be, végső soron már tavaly ősz óta Nemény András dönt."

"Egyszerű a helyzet: annak a pályának négy sarka van és mind a négyben Nemény András parancsol. Megtisztelő, hogy őt Ungár az én  "emberemnek" nevezi, de téved,  ha nem hisz nekem, javaslom ezügyben azért kérdezze meg Nemény Andrást is."

Mint ahogyan arról korábban már beszámoltunk, továbbra sem rendeződött a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es női csapatának teremproblémája. A gondot az okozza, hogy a Haladás Sportkomplexumban teremfoglaltságra hivatkozva nem kapnak helyet a sportolók. A termeket a Haladás VSE foglalja le papíron, ugyanakkor úgy értesültünk, hogy bőven lenne hely az élvonalbeli kézisek edzéseinek megtartására.

Lehet kicsit bonyolultnak tűnik, de a városi fenntartású létesítményben – jelenleg – a városnak van a legkevesebb szava. Azt ugyanis szinte non-stop bérlésre a Haladás VSE-nek adták ki, így a HVSE mondja meg, hogy nekik, mikor kell a csarnok és mikor nem. Arról nem is beszélve, hogy Hende szerint, az előzőnél olcsóbb fenntartási költségbe kerülő létesítmény fenntartásához a HVSE még 300 millió forintos állami támogatást is kap.

Újabb fideszes piti bosszú miatt lehetetlenítik el továbbra is az élvonalban szereplő szombathelyi női kézilabda csapatot?

Alig két hete írtunk róla, hogy a közgyűlési döntés ellenére, megint kiszorultak az SZKKA NB1-es női kézilabdázói a Haladás Sportkomplexumból. Az ok pályafoglaltság volt. Nos az augusztus 21.

Hogy ez ne legyen elég, azóta kiderült, hogy a Haladás VSE bérleti szerződése 2020. február 29-én lejárt (a módosított, ám lejárt szerződés itt olvasható), ez pedig több kérdést is felvet. Így például:

  • Bérleti szerződés nélkül, hogyan engedhetik be a Haladás VSE sportolóit?
  • A nincs bérleti szerződése a HVSE-nek, akkor mégis hogyan szabhatnak bármiféle feltételt?
  • Amennyiben egy sportoló megsérül edzés közben, az kinek a felelőssége? Hiszen bérleti szerződés nélkül, az önkormányzati cégre hárul minden.

Bérleti szerződés nélkül használja a Haladás VSE a Sportkomplexumot

Közgyűlési döntés van róla, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia használhatja a Haladás Sportkomplexumot. A kézisek ennek ellenére nem tudnak megfelelő keretek között bent edzeni a létesítményben. Az edzés időpontokat a Haladás VSE osztja be. A Haladás VSE nem is használhatná a Sportkomplexumot, mivel februárban lejárt a bérleti szerződésük.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

Sorra fertőződnek meg az intenzíves orvosok a győri kórház főigazgatója szerint

Tamás László János hozzátette: emellett jelentősen emelni kell a koronavírusos betegek intenzív ágyainak a számát.

Hajszálon múlt a SZKKA sikere az MTK otthonában

A második félidő derekán még egál volt a részeredmény.

A Falco nyerte a Krasznai-emlékmeccset

A szombathelyiek győztek a Sopron ellen.

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:

Családi házak napelemeire is lesz támogatási program

Az a cél, hogy "magyar tulajdonú, zöld és high-tech" legyen az energiagazdaság.

A Dunaújváros ellen próbál meg javítani a Crushers

Idegenben kéne megszerezni az első győzelmet.

Hamar lebukott a győri tolvaj a lopott szerszámgéppel

24 órán belül elfogták a gépkocsifeltörőt.

A Lokál hazudott Czeglédyről

Rosszul zárult a hét a NER-média számára a Fővárosi Törvényszéken. Két nap alatt három esetben kötelezték őket sok százezres sérelemdíj megfizetésére.

Müller Cecília: a szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.

Bő SZEKUND komolyzenei standup - Bősze Ádám önálló estje az AGORA-Savaria Filmszínházban

A Bartók Rádió és a Virtuózok tehetségkutató műsorvezetője lép fel.

Győri Jobbik: a Dézsi által két hónapja átadott nyilvános WC máris bedöglött

A Bem téri illemhely meghibásodását kéri számon a polgármesteren a párt helyi szervezete.

Tudta, hogy a patkány milyen jó csapatjátékos?

A kutatás sokat segíthet a megfelelő mesterséges intelligencia kifejlesztésében.

A fertőzöttek száma 32,5 millió, a halálos áldozatoké 988 ezer világszerte

A Földön 32 472 766 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 987 679, a gyógyultaké pedig 22 377 620 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint.

Széllel, esővel, hidegfronttal köszönt az ősz

A nap első felében zivatarok is várhatóak.

Cserbenhagyót keres a rendőrség Sopronban

Sérülten otthagyta áldozatát Kópháza és Nagycenk között.

Aranyérmet kapott Magawa, a kambodzsai taposóaknakereső patkány

A rágcsáló lassan már nyugdíjba vonul, a karrierje alatt 39 robbanószerkezetet fedezett fel.

60 éves a Megáll az idő

Az örökzöld slágerből most új felvétel készült.

van még itt cikk a témában:

Hajszálon múlt a SZKKA sikere az MTK otthonában

A második félidő derekán még egál volt a részeredmény.

LMP: Magyar pártok nélkül nincs magyar képviselet

Keresztes László Lóránt és Ungár Péter elítélik, hogy a Momentum továbbra is román párt mellett kampányol Erdélyben.