Ungár: "Hende Csaba nem lehet egyszerre a térség kijáró embere és nem lehet ártatlan, tehetetlen bámészkodó"

Bazsó Bálint 2020-09-13 13:30:00
A Vas megyei LMP politikusa szerint el kell érni, hogy a sportkomplexumot eredményesség és szükség, ne pedig fideszesség alapján lehessen használni. Hende Csaba szerint viszont Ungár Péter hazudik, mert mindenben Nemény András polgármester dönt.

"Hende Csaba, Szombathely és térségének országgyűlési képviselője, láthatóan menekül a felelősség elől, ködösít, csúsztat és pózol ahelyett, hogy a város egyik legsikeresebb sportklubja, az SZKKA Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia számára méltó körülményeket biztosítana egy közpénzből épült létesítményben."

– olvasható Ungár Péter vasárnapi közleményében annak kapcsán, hogy a város első osztályú kézilabda csapata méltaltan körülmények között kénytelen edzeni.

Az LMP országgyűlési képviselője úgy vélte, a "bukott miniszter nem állíthat két dolgot egyszerre: nem lehet egyszerre a térség kijáró embere, akinek személyesen meg kell köszönni minden pályázaton elnyert milliót, és nem lehet ártatlan, tehetetlen bámészkodó, amikor a HVSE – ahol aljas módon anyagilag függővé tett sportolók által választott vezetői – kicsinyes bosszúból kárt okoznak a szombathelyi sportéletnek".

"Ha ezen változtatni akarna az Orbán Viktor által személyesen kirúgott miniszter, akkor elérné, hogy az állami támogatást nem a saját hűbérbirtokának számító HVSE, hanem a sportcsarnokot üzemeltető önkormányzati gazdasági társaság kapná, elérné, hogy a sportkomplexumot eredményesség és szükség, nem pedig fideszesség alapján lehessen használni."

Mint írja: A tinilányokat megszégyenítő pózolása a bukott miniszternek elfedi a szomorú valóságot: Hende a múlt és kicsinyes bosszújainak foglya, aki a választókerületét hűbérbirtoknak tekinti.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Ungár még szeptember elején szólította fel Hende Csabát, hogy beszéljen a Haladás VSE elnökével Homlok Zsolttal (Mészáros Lőrinc vejével), és oldja meg ezt a problémát.

„Örvendetes, hogy az elmúlt időszakban komoly sportsikereket ért el az SZKKA, a női kézilabdacsapat önerejéből, politikai hátszél nélkül jutott az élvonalba. Az azonban meglehetősen szomorú, hogy politikai jászmák és bosszúhadjárat miatt a csapat nem kap méltó helyet a sportkomplexumban. Felszólítom Hende Csabát, hogy beszéljen személyes jóbarátjával, a Haladás VSE elnökével Homlok Zsolttal, hogy oldja meg ezt a problémát. Fontos, hogy Hende ne csak fotókon pózolva mutassa, hogy mennyire fontos ember, hanem cselekedeteiben is nyilvánuljon ez meg. Ha fontos neki Szombathely, a szombathelyi sportsikerek, akkor nem kérdés, hogy sürgősen megoldja ezt a helyzetet”

– mondta Ungár Péter.

Ungár: Hende Csaba fejezze be a pitiáner politikai bosszúhadjáratát

Mint arról a héten már beszámoltunk, továbbra sem rendeződött a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es női csapatának teremproblémája. A gondot az okozza, hogy a Haladás Sportkomplexumban teremfoglaltságra hivatkozva nem kapnak helyet a sportolók. A termeket a Haladás VSE foglalja le papíron, ugyanakkor úgy értesültünk, hogy bőven lenne hely az élvonalbeli kézisek edzéseinek megtartására.

Hende: "Egyszerű a helyzet: annak a pályának négy sarka van és mind a négyben Nemény András parancsol"

A volt miniszter ugyanakkor úgy látja, hogy nem tehet semmit, így "sem joga, sem oka" nincs a sportpálya használatát korlátozni. 

"Megszólíttattam, válaszolok: Ungár Péter szerint az (SZKKA) csapata miattam és az “embereim" kicsinyes bosszúja miatt nem edzhetnek a Haladás Sportkomplexumban. Bornírt helyzet, rossz helyre címezte a kérdését, rossz időben és rossz embernek. Sem jogom, sem okom nincs a sportpálya használatát korlátozni. Ugyanakkor feltételezem a képviselő úrról, hogy utánanézett az ügynek, ezért sajnos rosszhiszeműséget kell vélelmeznem."

– írta még szombaton a Facebook-oldalán a volt miniszter.

Hende szerint "Ungár Péter hazudik". A Haladás Sportkomplexum üzemeltetője a Szombathely Megyei Jogú Város kizárólagos tulajdonában álló Haladás Sportkomplexum Kft.

Szerinte arról, hogy "állam által a 100 éves Haladás VSE számára épített csodálatos létesítményben mi történik: hogy oda ki, mikor és hogyan mehet be, végső soron már tavaly ősz óta Nemény András dönt."

"Egyszerű a helyzet: annak a pályának négy sarka van és mind a négyben Nemény András parancsol. Megtisztelő, hogy őt Ungár az én  "emberemnek" nevezi, de téved,  ha nem hisz nekem, javaslom ezügyben azért kérdezze meg Nemény Andrást is."

Mint ahogyan arról korábban már beszámoltunk, továbbra sem rendeződött a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es női csapatának teremproblémája. A gondot az okozza, hogy a Haladás Sportkomplexumban teremfoglaltságra hivatkozva nem kapnak helyet a sportolók. A termeket a Haladás VSE foglalja le papíron, ugyanakkor úgy értesültünk, hogy bőven lenne hely az élvonalbeli kézisek edzéseinek megtartására.

Lehet kicsit bonyolultnak tűnik, de a városi fenntartású létesítményben – jelenleg – a városnak van a legkevesebb szava. Azt ugyanis szinte non-stop bérlésre a Haladás VSE-nek adták ki, így a HVSE mondja meg, hogy nekik, mikor kell a csarnok és mikor nem. Arról nem is beszélve, hogy Hende szerint, az előzőnél olcsóbb fenntartási költségbe kerülő létesítmény fenntartásához a HVSE még 300 millió forintos állami támogatást is kap.

Újabb fideszes piti bosszú miatt lehetetlenítik el továbbra is az élvonalban szereplő szombathelyi női kézilabda csapatot?

Alig két hete írtunk róla, hogy a közgyűlési döntés ellenére, megint kiszorultak az SZKKA NB1-es női kézilabdázói a Haladás Sportkomplexumból. Az ok pályafoglaltság volt. Nos az augusztus 21.

Hogy ez ne legyen elég, azóta kiderült, hogy a Haladás VSE bérleti szerződése 2020. február 29-én lejárt (a módosított, ám lejárt szerződés itt olvasható), ez pedig több kérdést is felvet. Így például:

  • Bérleti szerződés nélkül, hogyan engedhetik be a Haladás VSE sportolóit?
  • A nincs bérleti szerződése a HVSE-nek, akkor mégis hogyan szabhatnak bármiféle feltételt?
  • Amennyiben egy sportoló megsérül edzés közben, az kinek a felelőssége? Hiszen bérleti szerződés nélkül, az önkormányzati cégre hárul minden.

Bérleti szerződés nélkül használja a Haladás VSE a Sportkomplexumot

Közgyűlési döntés van róla, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia használhatja a Haladás Sportkomplexumot. A kézisek ennek ellenére nem tudnak megfelelő keretek között bent edzeni a létesítményben. Az edzés időpontokat a Haladás VSE osztja be. A Haladás VSE nem is használhatná a Sportkomplexumot, mivel februárban lejárt a bérleti szerződésük.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.