Fotó: Bonyhádi Zoltán

Ungár: Én maximum boldog leszek, ha nyer az ellenzék Szombathelyen

Farkas Bazsi
2019. szeptember 18. szerda, 17:30
A politikus ezt arra a kérdésre válaszolta, ami azt firtatta, hogy milyen pozíciót kapna a városban azután, hogy bukik a Fidesz.

A valaszonline.hu-nak adott interjút Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője. A politikust többek között arról is faggatták - ami úgy néz ki, hogy egy örök téma -, hogy miért választotta Szombathelyt, második otthonának.

 

– Ez meg a fideszes kommentelők kedvenc témája - kezdte válaszát Ungár. Hogy mit keresek Szombathelyen. Tegyük akkor tisztába. A választások után, tavaly, amikor az eltiltást kaptam, elindultam budapesti elnöknek Moldován Lászlóval szemben. Kikaptam. Úgy éreztem, olyan rossz lesz a felkészülés az önkormányzatira Budapesten, hogy inkább nem veszek benne részt. Akkor szólt Németh Ákos, az LMP Vas megyei elnöke, aki jó barátom, egyik kedvenc emberem a világon.

 

– A szeretője?

 

– Dehogy a szeretőm! Még kérdésben se hozzák szegényt ilyen helyzetbe! Jó barátom. Szólt tehát, hogy jelentkezzek át Vasba, és politizáljunk ott együtt. Az ugytudjuk.hu-ba ez után szálltam be. A tulajdonomban lévő sajtótermékek egyébként még veszélyesek is a hatalomra. A vidékiek mindenképpen. Szombathelyen van jelentősége az ugytudjuk.hu-nak.

 

– Abban, hogy ott fordított a helyzet és a Fidesz van elaprózva az ellenzékkel szemben, van szerepe?

 

– Az egyedül Hende Csaba felelőssége. Szétverte maga mögött a közgyűlési többséget, majd szétverte a helyi Fideszt is. Leárulózta a korábbi fideszes polgármester-jelöltet, majd azt az embert is, akit ő maga kért fel öt éve fideszes listavezetőnek, s ő maga rakott a médiacentrum élére. Persze nehéz lesz győzni, hiszen Szombathely hagyományosan jobboldali város, nem is a kormány népszerűtlen ott, hanem a helyi Fidesz.

 

– Ön mi lesz ott, ha mégis összejön az ellenzéki győzelem?

 

– Boldog.

 

– Semmi tisztség?

 

– Semmi.

 

A képviselő aztán a szombathelyi városi újság és a tévé helyzetére is kitért. 

 

- Megjelent a Savaria Fórum nevű kiadvány. Össze lehet hasonlítani minőségében és küllemében a budapesti, 2. kerületi Budai Polgárral, például. Utóbbi olyan, mintha a Szabad Nép melléklete lenne. A szombathelyi tévét is átvette az új többség és mi történt? Kint vannak minden sajtótájékoztatón, nem ocsmánykodnak, korrektül, szakmai, újságírói mércéknek megfelelően működnek. Az ellenzéki vezetésű Salgótarján tévéjét is érdemes megnézni, az is sokkal színvonalasabb, mint bármelyik fideszes.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás