Eredeti fotó: szombathely.hu, grafika: Ugytudjuk.hu

Tini Nindzsa Teknőcökkel vertük ki a biztosítékot a szombathelyi önkormányzat sajtóosztályán

Farkas Bazsi
2019. február 10. vasárnap, 08:17
A más esetben a velünk csak ritkán kontaktáló hivatalnokok most gyors reagálásúnak bizonyultak.

Már megint kilyukadt a távhő egyik vezetéke Szombathelyen - írtuk néhány napja. Végül az is megért egy cikket, hogy a szombathelyi távhővezetékek milyen állapotban vannak, ha 2019-ben ez volt a harmadik ilyen üzemzavar, pedig még alig kezdődött el az év, de most sokkal inkább a cikkhez készült illusztráció szolgáltatja a témát.

 

Esetünket az atlatszo.hu-nak meséltük el


Szombathelyen Fideszes városvezetés van, mi pedig alapvetően kritikus hangot ütünk meg a helyi hatalommal. Szerkesztőségünk hiába kér információkat a városházától, a polgármesteri kabinetiroda, havi bruttó 1 millió 380 ezer forintból működő sajtóosztálya nem válaszol a feltett kérdésekre. 


Az iroda nemrég azzal kontrollálta mégjobban a városvezetők sajtómegjelenéseit, hogy megszüntette azt az évtizedes gyakorlatot, miszerint a sajtónak a hét elején kiküldik a tisztségviselők heti programját. A sajtóiroda ezt azzal magyarázta, hogy az eseményekre eztán külön meghívót küldenek majd a sajtónak. 


Tavaly 5 millió 707 ezer 380 forint  közpénzből működő városi honlap, a szombathely.hu tájékoztatása szerint a polgármester és alpolgármesterek, a heti program ki nem küldése óta eltelt két hét alatt több eseményen is részt vettek, az Ugytudjuk.hu azonban mindössze két meghívót kapott. A kultúra napi ünnepségre és egy állampolgári esküre invitálták őket. Mindez jól mutatja, hogy nincsenek egyszerű helyzetben portálunk szerkesztői.

 

Ehhez képest az említett távhővezetékes cikk megjelenése után 13 perccel máris email érkezett a szerkesztőséghez a városháza sajtó irodájától. 

 


Portálunk illusztrációnak egy olyan fotót használt, aminek eredetije a szombathely.hu-n jelent meg - ezt jeleztük is a képaláírásban -, szerkesztőink azonban belemontázsolták a Tini Nindzsa Teknőcöket is. 

 


Erre a sajtóiroda etikátlan manipulációt emlegetett a levelében, arra hivatkozva, hogy “ilyen fotó náluk nem jelent meg”.
Tanulságos, hogy a máskor a sajtóval alig vagy egyáltalán nem kontaktáló hivatalnokokat, pont egy viccesnek szánt montázs késztette kapcsolatfelvételre. 
 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás