Fotó: Ugytudjuk.hu

Tiltakozunk!

Farkas Bazsi
2019. január 15. kedd, 13:04
A szombathelyi Polgármesteri Hivatal most már nyíltan bojkottálja az őket kritizáló sajtót. 

Tegnap, Molnár Miklós alpolgármester hatásköreinek visszavonása ügyén szétküldött közleménnyel kapcsolatban jelentette ki a szombathelyi polgármesteri kabinetiroda kommunikációs vezetője, hogy az Ugytudjuk.hu szerkesztőségének nem hajlandó azt elküldeni. Mint mondta, azt ő dönti el, hogy ki kap a városházáról sajtóanyagot és ki nem. 


Ma újabb levelet kaptunk, azzal a tartalommal, hogy ezentúl nem küldik ki a képviselők heti programjának tervezetét, amivel újabb csorbát szenvedett a választott, közpénzből fizetett politikusok munkájának átláthatósága. 


Tiltakozunk az ellen, hogy a szombathelyi Polgármesteri Hivatal kabinet irodájának kommunikációs vezetője önhatalmúlag dönti el, hogy kinek számolnak be a közpénzből fizetett politikusok munkájáról, és a közpénzből finanszírozott beruházás részleteiről.


Az Ugytudjuk.hu szerkesztősége a mai napon közérdekű adatigénylést nyújtott be, hogy megtudja, mennyi pénzt költött el az elmúlt ciklusban a szombathelyi önkormányzat a szombathely.hu üzemeltetésére, amely ugyan a város honlapja, de az utóbbi években, mint a városvezetés propaganda újságjaként üzemel. 


Továbbá közérdekű adatigénylést nyújtottunk be, hogy megtudjuk, mennyi közpénzbe kerül havonta egy olyan kabinetiroda és sajtóosztály fenntartása Szombathelynek, amelynek munkája csupán arra korlátozódik, hogy a kényes kérdéseket fel nem tévő médiát tájékoztassa a városvezetők munkájáról.
 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás