Fotónk illusztráció, eredeti kép: szombathely.hu, grafika: Ugytudjuk.hu

Már megint kilyukadt a távhő egyik vezetéke Szombathelyen

ugytudjuk.hu
2019. február 5. kedd, 16:30
Másfél héten belül ez már a harmadik eset.

Olvasónk szólt róla, hogy a múlt hét hétfői és csütörtöki meghibásodás után újból kilyukadt a távhő egyik vezetéke Szombathelyen. Olvasónk azt írta, hogy ismét az oladi híd környékén jelentek meg a munkagépek, pontosan ott, ahol legelőször kilyukadt egy vezeték. Olvasónktól fotót is kaptunk, így nézett ki a terület:

 

 

Megkerestük a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.-t, és megkérdeztük, hogy tényleg kilyukadt-e egy vezeték Szombathelyen. A távhő munkatársai megerősítették, hogy az egyik kazánházban csökkent a víznyomás, ebből arra következtettek, hogy tényleg meghibásodás történt a rendszerben. Ezután megpróbálták beazonosítani a lyuk pontos helyét, ennek érdekében tárták fel az oladi híd környékét.

 

Ez ugyanaz a terület, ahol a múlt hét elején dolgoztak a távhő munkatársai, azonban nem itt volt a mai hiba forrása, így tovább folytatták a keresést. Végül csak meglett a hibás vezeték, erre az oladi iskola előtt bukkantak. A távhő hozzátette, hogy a javítás idejére nem állt le a szolgáltatás, így ezen területen is minden lakásban és intézményben van fűtés- és melegvíz-szolgáltatás.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás