Talán megoldódik a szombathelyi csapat pályagondja, de egyelőre nem lehetnek nyugodtak a szurkolók

BZ 2019-09-10 09:16:00
Biztos nincs elég focipálya Szombathelyen.

A tavaly és idén is divízió 1-es magyar bajnok Szombathely Crushers százakat mozgat meg egy-egy mérkőzésével annak ellenére, hogy egy teljesen amatőr, önfenntartó csapatról van szó, mégis olyan gondokkal küzd jó ideje, hogy az már-már kínos. Na nem rájuk nézve, bár ők isszák meg a levét.

A sikert sikerre halmozó amerikaifoci-csapat ugyanis évek óta folyamatos pályagondokkal küzd. Állandóan különböző Szombathely környéki falvak focipályáin kell edzeniük, mert nincs egy olyan pálya a megyeszékhelyen, ahol rendszeresen lehetőséget kapnának. Bár az eset első ránézésre hasonlít az SZKKA problémájára, itt azért másról van szó.

A divízió 1 megnyerése után a szombathelyi amerikaifoci-csapat lehetőséget kapna a legmagasabb szinten, a HFL-ben indulni. Ott egyébként tévés meccseken is játszhatnának a szombathelyiek, azonban a ligában való indulás feltétele az utánpótlásbázis megléte. Szeretnék beindítani utánpótlás-nevelésüket, állandó hely nélkül azonban ez lehetetlen.

Augusztusban a közgyűlés 3 millió forintot megszavazott a Crushersnek, azért, hogy szombathelyi csapatként Szombathelyen tarthassák az edzéseiket, és a mérkőzéseiket, azonban egy ideje folyamatosan falakba ütköznek.

A szombathelyi városligeti pálya, vagy ahogy sokan ismerik, az SZSE-pálya lenne a legmegfelelőbb a célra (a bajnoki döntőt is itt játszhatták), a Crushers vezetői többször is egyeztettek Karácsony Krisztinával, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetőjével.

Májer László, a Szombathely Crushers Amerikai Football Egyesület elnöke azt mondta, ismertették a Sportközponttal az igényeiket (amatőr csapat lévén két hétköznap késő délután 2 óra, illetve egyszer szombat délelőtt 2 óra időtartamban), azonban az ügyvezető azt mondta, a Viktória FC-vel, mint meglévő állandó pályabérlővel egyeztetni szükséges. Itt akadnak azért gondok, információink szerint már egy Viktória-edzés fél órás korábbra csúsztatása is problémás, pedig a villanyfény nélküli pályán ez is sokat számítana a Crushersnek.

Az egyeztetés tényét Karácsony Krisztina ügyvezető is megerősítette lapunknak, mint mondta, több megbeszélést is tartottak, folyamatban van a szerződés előkészítése. Úgy gondolja, találni fognak megoldást a pályagondokra.

Az előrelépésnek tényleg vannak jelei, de úgy tűnik, nem kezelik egyenrangú félként a két bérlőt, annak ellenére sem, hogy a Crushers csapatát jóval nagyobb érdeklődés kíséri, mint a Viktória utánpótlás-csapatait (a felnőtt csapat nem itt játssza meccseit).

"Mi alkalmazkodunk, akkor mehetünk, amikor a Viktória engedi, hogy felmenjünk a pályára" - mondja a Crushers elnöke.

Persze bizakodnak, várják, hogy elkészüljön végre a szerződés, de jól érzékelteti a felek kezelését az elmúlt szombati toborzó körüli hercehurca is.

Információink szerint először nem akarták engedni, hogy a Crushers megtartsa a 10-12 óra közt zajló bemutatóját arra hivatkozva, hogy 13 órától mérkőzést játszik a Viktória-utánpótlás. Végül aztán mégis megrendezhették azzal a feltétellel, hogy csak a focikapuk mögötti füves részen használhatják. Aztán hogy, hogy nem, úgy alakult, hogy 13 órakor mégsem rendeztek semmilyen mérkőzést azon a pályán.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.