Zúznak tovább - Címvédés után, toborzók előtt a szombathelyi amerikai focisták

Vágvölgyi Bálint 2019-08-28 09:30:00
A Crushers csapatkapitányával beszélgettünk.

A Szombathely Crushers ismét nagyszerű szezonon van túl. A Zúzók zsinórban másodszor nyerték meg a divízió I-es amerikaifutball-bajnokságot. Ami ennél is nagyobb bravúr, hogy mindkétszer veretlenek tudtak maradni. A csapat kapitányával, Tatár Istvánnal beszélgettünk az előző bajnokságról, a közelgő toborzókról és a Crushers jövőbeli terveiről is.

- Mesélj kicsit az előző szezonról, aminek végén újabb bajnoki címet szerzett a csapat a divízió I-ben!

- Kissé nehézkesen kezdődött. Voltak anyagi nehézségeink is, de a legnagyobb probléma a pálya-gond volt, amivel minden évben küzdünk. Talán ez most megoldódni látszik. A klub története során először igazolt külföldi játékosokat. Nem is hittük volna, hogy összejön, azt meg főleg nem, hogy egyszerre kettő is érkezik. Ráadásul mindkét játékos - Billy Hatten és Trevin Kain Howard - is rengeteget tett a csapat fejlődése érdekében. Nehéz szezonnak néztünk elébe, hiszen bővült a divízió I-es bajnokság. Olyan csapatok csatlakoztak, mint pl. a Dunaújváros Gorillaz, a Nyíregyháza Tigers, az Eger Heros vagy éppen a Budapest Eagles - ezek a csapatok mind HFL-es múlttal rendelkeznek. Azt tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk egyik csapattal sem. Rengeteget készültünk, videóztunk, elemeztünk. Próbáltuk megfejteni, melyik csapatnak mi lehet a gyengéje. Most már mondhatom, hogy ezt jól sikerült megcsinálni. Sokat fejlődött az egész csapat, a védelem és a támadósor is. Együtt nyertük meg a bajnokságot, közösen - amiben nagy szerepet játszott a szurkolótáborunk, akik mindenhova elkísértek minket és hatalmas lelkesedéssel szurkoltak nekünk minden egyes meccsen. Nálunk nincsenek sztárok, mindenki teszi a dolgát és fellép, ha kell. Mindig voltak kiemelkedő teljesítmények, de sokszor olyan is nyújtott kiemelkedőt, akire nem is számítottunk volna. Erős a csapategység - a barátságunk, a CSALÁDUNK! Így, csupa nagybetűvel, mert ez a legfontosabb része a csapatnak, ez a siker kulcsa.

Tatár István egy touchdown után ünnepel / Fotó: Vágvölgyi Bálint

- Térjünk rá a közelgő toborzókra! Mikor és hogyan lehet hozzátok csatlakozni?

- Szeptemberben több városban is tartunk hivatalos toborzót. Szeptember 7-én 10-12 óráig Szombathelyen, az SZSE-pályán, szeptember 10-én, 17-19 óra között a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban, szeptember 14-én 10-12 óra között Kőszegen, a Lóránt Gyula Sporttelepen, szeptember 19-én 18-20 óra között Zalaegerszegen, az Ifi Centrumban, szeptember 21-én 10-12 óra között Sopronban, Anger réti sportpályán, szeptember 25-én 17-19 óra között pedig ismét az SZSE-pályán várunk szeretettel minden érdeklődőt. Nem kell hozni semmit, csak egy sportcipőt (a stoplis ajánlott). Ha egyik időpontunk sem felelne meg, akkor a weboldalon vagy a Facebook-oldalon megtalálhatóak edzéseink időpontjai, ott bármikor bárki érdeklődő felkereshet minket - válaszolunk minden kérdésre, vagy akár már egyből be is lehet hozzánk állni.

- Ki csatlakozhat hozzátok?

- Bárki. A testsúlyra és a magasságra vonatkozóan nálunk egyáltalán nincsenek megkötések, legyen bármilyen testalkatod, mi megtaláljuk a helyed a csapatban! Az életkor sem megkötés, szeretnénk minél több fiatallal is megszerettetni a sportot. Azonban a mostani őszi toborzókra elsősorban 16 év feletti srácok jelentkezését várjuk. Az sem baj, ha valaki elmúlt már 30 éves, mert korhatár sincs. A tavaszi toborzókkal majd szeretnénk megcélozni a fiatalabb generációt is, akkor 13 éves kortól lehet majd jelentkezni.

- Mennyire probléma, ha valaki úgy menne hozzátok, hogy nincs tisztában a szabályokkal?

- Nincs szükség a több száz oldalas szabálykönyv betanulására ahhoz, hogy elkezdhesd a sportot, és az sem baj, ha az alapokkal sem vagy tisztában. Edzéseinken mindig próbálunk segíteni azoknak, akik a nulláról indulnak, így akár már tavaszra készen állhatsz. A játékhoz szükséges alapok - elsősorban a saját poszthoz szükséges tudnivalók – megértése és megtanulása egyébként nem igényelnek sok időt.

Zsinórban a második bajnoki címét ünnepelhette a csapat / Fotó: Vágvölgyi Bálint

- Mennyire drága sport az amerikai foci? Milyen költségekkel kell számolnia annak, aki beleszeretne ebbe a sportba?

- Az első hónapban teljesen ingyen járhatsz az edzéseinkre. Ha valakinek megtetszik ez a sport és úgy dönt, hogy rendszeresen edzene velünk, a második hónaptól 5 000 Ft-os tagdíjjal kell számolnia. Az őszi edzéseken nem használunk védőfelszerelést (leszámítva a fogvédőt, amit 1500 Ft-ért be lehet szerezni). Ezen kívül tehát semmi egyébre nem lesz szükség, csak egy stoplis cipőre és időjárásnak megfelelő ruházatra. Ráadásul, hogy megkönnyítsük mindenki számára a kezdést, nem szükséges 100.000 Ft-ért felszerelést vásárolni. Mindazok számára, akik már több mint egy hónapja rendszeresen járnak edzésre, biztosítunk sisakot és vállvédőt bérleti konstrukcióban (havi kb. 2 000 Ft-ért).

- Úgy tudom, a rúgótok három év után elhagyja a csapatot. Ez az jelenti, hogy elsősorban erre a pozícióra kerestek embert?

- Igen, sajnos Horváth Balázs, a rúgónk elhagyott minket, mert elköltözött Budapestre. Ettől függetlenül a toborzón minden posztra keresünk embert, nincs konkrét poszt, amit ki tudnék emelni. Jöhet mindenki.

- Zsinórban kétszer nyertétek meg a divízió I-es bajnokságot. Mik a tervek jövőre? Lehet-e már tudni, hogy feljebb léptek a HFL-be, vagy maradtok a divízió I-ben?

- Ez nem egyszerű kérdés. Sok mindentől függ. Főleg, ugye, az anyagi dolgoktól. Meg persze a pálya-kérdés is érdekes lehet. Az biztos, legkésőbb év végéig kiderül, mi lesz.

A két amerikai játékos, Travin Kain Howard (3) és Billy Hatten (52) nagy segítségére volt a Crushersnek / Fotó: Vágvölgyi Bálint

- A tavaly hozzátok érkezett két amerikai játékos jövőjével kapcsolatban lehet-e már tudni valamit? Szeretnétek, hogy maradjanak? Ha igen, van-e reális esély a maradásukra?

- Trevinnel meg Billyvel is beszélgettünk. Szívesen visszajönnének hozzánk játszani jövőre is, úgyhogy szerintem még fogjuk őket Crushers-mezben látni.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.