Szoros meccset húzott be az Egis Körmend

Vágvölgyi Bálint 2020-11-14 21:27:02
Végig tartotta magát az Oroszlány.

Az Egis Körmend együttese jobb előjelekkel várhatta az OSE Lions elleni bajnokit, hiszen legutóbb hazai pályán legyőzték a Paksot. A vendégek ugyan vesztes meccsből jöttek, viszont abban bízhattak, hogy kettővel több mérkőzése volt összeszoknia Sebastjan Krasovec gárdájának, mint a vasiaknak.

Az első percekben minimális előnnyel az OSE járt előrébb, de végig tapadt az ellenfelére az Egis Körmend - írja a BB1, kosaras szakportál. Nagy tempóval kezdtek be a felek, elvétve akadt végig kijátszott támadás, ez pedig a vendégeknek kedvezett, akik egy sportszerűtlen hiba után öttel léptek el (13-18). A rohanós játék alábbhagyott, miközben a befejezésekbe is egyre több hiba csúszott, így a negyed végére visszajöttek a hazaiak, mondjuk ehhez kellett Mosely utolsó másodperces távoli triplája is. 23-24.

Mosely estében is megtudta fordítani az állást, viszont Hayes továbbra is lubickolt a palánk alatt, kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán a második felvonásban (32-32). Megint felpörögtek az események, ebből viszont ezúttal a hazaiak jöttek ki jobban, egészen Takács sportszerűtlenéig, amiből egyenlített az Oroszlány (38-38). A nagyszünet előtt Thames és Taylor vette hátára a csapatát, eggyel vezetett a félidőben a Körmend. 42-41.

A fordulás után büntetőkkel próbáltak ellépni a vasiak, de tartotta magát az OSE. Az első két negyedhez képest visszavettek az energiából a felek, miközben Ferencz két triplával tolta meg a körmendi szekeret (51-45). Hiába volt már kilenc is közte, Abell és Bailey kosaraival feljöttek kettőre a vendégek (54-52). A harmadik tíz perc hajráját a Körmend bírta jobban, amely végül plusz ötről várhatta az utolsó etapot. 60-55.

Illés Máté 2+1-es akciójával kezdődött a záró játékrész, Garamvölgyi kettese után újra egál volt, kezdődhetett minden elölről (60-60). Takács Kristóf egymás után két hármast is a helyére küldött, viszont továbbra is nagyot küzdött az Oroszlány, négy és fél perccel a vége előtt még semmi nem dőlt el (71-70). Egy tripla a hazaiaktól, két dupla a vendégektől, döntetlenről fordultak a végjátékra a csapatok. Ferencz nem hibázott a vonal mögül, de a megítélt háromból csak kettőt dobott be, miközben a túloldalon Anderson adta el a labdát, amit nem tudtak kihasználni a vasiak. Harminckettővel a vége előtt Williams dobott be két büntetőt, 78-74-nél támadhatott az OSE. Bíró triplája rövid lett, elszálltak az oroszlányi esélyek, szoros meccsen, a kulcsszituációkban jobban célozva győzött az Egis Körmend. 79-74.

Egis Körmend – OSE Lions 79-74 (23-24, 19-17, 18-14, 19-19)

Körmend: Thames 19/3, Takács 8/6, Ferencz 15/6, Williams 6, Taylor 16. Cserék: Mosely 7/3, Oroszi 3/3, Durázi 4/3, Tóth 1.

OSE: Anderson 12, Abell 16/6, Bíró 5/3, Bailey 13, Anda -. Cserék: Illés 12/6, Kucsora -, Garamvölgyi 6, Hayes 10.

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.