Továbbra is mélyen a Haladás, az Ajka is nyerni tudott Szombathelyen

ugytudjuk.hu 2019-09-29 18:50:00
Zsinórban a második hazai vereség.

A Merkantil Bank Liga 10. fordulójában, vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadta. A Haladás hivatalos honlapjának beszámolója szerint, a zöld-fehéreknél nem lépett pályára Bosnjak Predrag, a védő a gyöngyösi kupameccsen szenvedett izomsérülést.

A vendégek kezdték veszélyesebben a mérkőzést, öt perc elteltével két veszélyes lövést is küldtek kapura, az első Gyurján védte, a második a jobb sarok mellett suhant el. A 15. percben aztán a vezetést is megszerezte az Ajka. Soltész jobb oldali szögletére Gyurján rosszul jött ki, Csizmadia pedig hét méterről a kapu közepébe fejelt (0-1).

Két perc múlva Gaál hét méterről óriási helyzetből a léc fölé fejelt. Ezután az Ajka kapusa ejtette ki a labdát egy szöglet után, de Jancsó lövését Kenderes a gólvonalról mentette.Egy perc múlva Nagy Mihály négy méteres lövését hárította óriási bravúrral Gyurján. A vasiak  birtokolták többet a labdát, az ajkaiak őrizték vezetésüket. A félidő hajrájában Jagodics indításával Gaál lépett ki, de hiába emelte el a labdát a kapus mellett, a visszafutó Lengyel a gólvonalról kivágta a labdát. A 42. percben Stoiacovici 23 méterről a jobb sarokba lőtt (0-2).

Szünet után a 46. percben Lengyel nyolc méterről, balról, jobbal a bal felső sarokba bombázott (0-3). Jött  a válasz: az 54. percben egy kavarodás után Szalay hét méterről a bal sarokba bombázott (1-3). A 75. percben Gaált buktatták a tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett a bal sarokba helyezte (2-3). Az addig bosszankodó szurkolók is új erőre kaptak, tovább rohamozott a Haladás.  Aztán a 89. percben Nagy István kontrából lezárta a meccset (2-4).

Szombathelyi Haladás - FC Ajka 2-4 (0-2)

Szombathely, 1755 néző, játékvezető: Kovács J. Z.

Haladás: Gyurján - Habovda, Jagodics, Jancsó, Németh Milán - Medgyes (Eszlátyi, 69.), Németh Márió (Tóth M., 58.), Nyári, Kiss B. (Novák, 46.) - Szalay, Gaál. Edző: Supka Attila

Ajka: Horváth D. - Köles (Nagy I., 34.), Heffler, Kenderes, Horváth P. - Soltész, Csizmadia, Nagy E., Lengyel, Stoiacovici - Nagy M. Edző: Kis Károly

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.