Szeptembertől Kína is elkezd UFO-k után kutatni

Varga Mátyás 2020-06-02 15:41:00
A nemzetközi tudóstársadalom is használhatja a Mennyország Szemének hívott rádióteleszkópot.

Tovább bővül Kína űrkutatása, bár a Mennyei Palotával ellentétben ezt más tudósok is használhatják. Az Abacus News-nak jelentette be Csang Tung-csie, az ország egyik vezető SETI-kutatója, hogy szeptembertől a legnagyobb ázsiai ország is beszáll az idegen életformák kutatásába. A SETI-nek, vagyis a földön kívüli intelligencia kutatásának tudományának, ez hatalmas segítsége lesz, ugyanis Kínában épült fel a világ legnagyobb rádióteleszkópja.

Kína 2023-ra felépítené a saját űrállomását

A hét elején adtunk hírt arról, hogy az orosz Roszkoszmosz bejelentette, hogy űrállomást és űrsiklót fog építeni. Azt egyelőre még Dmitrij Rogozin, a cég vezérigazgatója se tudja, hogy nemzeti vagy nemzetközi lesz-e, de mindenesetre sokan felkaphatták a fejüket a hírre. Csütörtökön pedig kínai űrügynökség, vagyis a CNSA is előrukkolt saját tervével - írja oldalán a Qubit.

A 2011 és 2016 között épült Mennyország Szemét három évnyi tesztüzem után idén januárban élesítették. A fél kilométeres apertúrájú (lencsenyílású) teleszkópot azóta a nemzetközi tudóstársadalom előtt is megnyitották, három hónap múlva pedig teljes gőzzel eredhetnek az univerzumban lófráló idegen lények nyomába.

Forrás: Qubit

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.